Rejsebrev

Sikke en tur!

7. august - af Claus Mikkelsen

En passende overskrift til vores nyligt overståede safari-og badeferie i henholdsvis Tanzania og på Zanzibar, hvor vi var 10 personer, der var af sted med Tanzania Tours som rejsearrangør. Vi havde en masse gode snakke med Jakob fra Tanzania Tours under planlægningen, og var nok lidt besværlige med både indhold og pris (da safari er en dyr ferie…..), så vi var vidt omkring, men fandt gode løsninger undervejs.

Turen startede desværre rigtig skidt, da Qatar Airways aflyste vores fly, så vi nåede først frem 48 timer senere end planlagt. Jakob blev vores redningsplanke, da det der skulle være vores drømmerejse, begyndte at ligne et mareridt pga. uvisheden og forsinkelsen. Uden hensyn til egne omkostninger, og egen afbrudt ferie, fik Jakob på mirakuløs vis ændret rejseplanerne i løbet af de 48 timer, så vi endte med en næsten uændret tur, herunder med et nyt fly hjem en dag senere, for at kompensere for noget af den tabte tid. Men nok om det – vi kommer ikke til at bruge Oatar Airways igen, så vi skulle nok have betalt lidt mere og rejst med KLM, som Jakob anbefalede...

Safarien var en fantastisk oplevelse, hvor vi fik set et væld af dyr på Serengeti, i Ngorongoro krateret og i Tarangire – herunder The Big Five selvfølgelig, men også mange andre dyr som gnuer, zebraer, giraffer osv. samt en løvejagt med nedlæggelse af en gazelle. Guiderne var helt i top og gjorde deres til, at oplevelserne blev endnu større.

Indlogeringen havde vi forsøgt at balance, så det ikke var de dyreste steder, men alligevel blev vi gang på gang overraskede over de små paradiser, som vi kom frem til – hver med deres særkende, charme, dejlige rummelige værelser og flotte omgivelser: Farm House, Mbugani Tented Camp, Rhino Lodge, Kudu og Osupuko Lodge. Alle steder, vi godt kunne have brugt længere tid på.

På Zanzibar havde vi selv bedt om et andet indlogeringssted end det Jakob havde anbefalet, for at spare lidt penge – igen en fejl og to dage senere flyttede vi til et andet hotel, da vi ikke var tilfredse med det, vi selv havde fundet, så også her endte det godt.

Vi er superglade for, at vi valgte at tage med Tanzania Tours, som gik 100 % ind i planlægning før turen og ikke mindst redningsaktion, da det hele var ved at kæntre. Jeg er ret sikker på, at større rejsebureauer ikke ville have gået så helhjertet ind i at redde turen for os, så vi ikke gik glip af noget. Så stor ros fra vores side og hvis vi skulle af sted igen, ville jeg ikke være i tvivl om, at vi ville vælge Tanzania Tours til at planlægge turen - og denne gang lytte lidt mere til deres anbefalinger. ;o)

Tanzania Tours ved, hvad de taler om. Dette fortalte vores lokale safari-guider også, da Jakob kommer derned hvert år og kører rundt med dem og har ”hands-on” på indkvarteringer m.v.

Claus Mikkelsen, Stenløse