De kendte parker i Tanzania

Serengeti

Serengeti er nok det mest berømte vildtreservat i verden, og her optages mange af de naturfilm, du ser på TV. Parken dækker et areal på 15.000 km², altså ca. en tredjedel af Danmarks størrelse.

Den er et af de unikke områder på UNESCOs verdensarvsliste, og bl.a. kendt for sine store flade græssletter, hvor millionvis af gnuer og zebraer har sin årlige vandring efter det friske græs. Gnuerne er i Kenya i september/oktober, men ellers er de i Tanzania resten af året.

Se mere om Serengeti Nationalpark

Klik her

NGORONGORO

Ngorongoro-krateret er et helt unikt naturfænomen, der ofte betegnes som verdens 8. vidunder. Ngorongoro var engang et bjerg på størrelse med Kilimanjaro. For ca. 3 millioner år siden sprang bjerget i luften, og skabte et stort krater.

I dette krater finder man i dag verdens største koncentration af vilde dyr. Krateret er ca. 260 km² stort, og der er 600 meter fra bunden og op til kraterkanten på det højeste sted. Det virker som en naturlig indhegning som, sammen med den frodige jord, holder dyrene på stedet.

Se mere om Ngorongoro-krateret

Klik her

TARANGIRE

Tanzania har en meget varierende natur, og ikke to parker er ens. Også Tarangire har sine særlige kendetegn og attraktioner. Nationalparken prydes af gigantiske Baobabtræer som udgør en karakteristisk kulisse.

Her kan du opleve flokke på op til 300 elefanter og se mere end 550 forskellige fuglearter, i alle regnbuens farver. Tarangire har det højeste antal ynglende fuglearter i verden.

Se mere om Tarangire Nationalpark

Klik her

LAKE MANYARA

Lake Manyara National Park er med sine 330 km² forholdsvis lille, men det er en meget smuk og dyrerig park. Lake Manyara er kendt for sine mange forskellige flotte træer, og kigger man godt efter, kan man være heldig både at se leoparder og løver klatre i træerne.

Manyara er efter sigende det eneste sted i verden, hvor løver har lært sig denne teknik. Flere af vores kunder har dog også observeret løver i træerne i Serengeti.

Se mere om Lake Manyara

Klik her

Vil du vide mere om Tanzanias nationalparker?

(+45) 61701610info@tanzaniatours.dk