De kendte parker i Tanzania

Serengeti National Park

Serengeti er nok det mest berømte vildtreservat i verden, og her optages mange af de naturfilm, du ser på TV. Parken dækker et areal på 15.000 km², altså ca. en tredjedel af Danmarks størrelse. Den er et af de unikke områder på UNESCOs verdensarvsliste, og er især kendt for sine store flade græssletter, hvor millionvis af gnuer og zebraer har sin årlige vandring efter det friske græs.

Serengeti er også et af de bedste steder i verden at se rovdyr som løver, hyæner, leoparder og geparder. Blandt dyrene i Serengeti lever det farverige nomadefolk, masaierne.

Se mere om Serengeti National Park

Klik her

NGORONGORO KRATERET

Ngorongoro-krateret er et helt unikt naturfænomen, der ofte betegnes som verdens 8. vidunder. Ngorongoro var engang et bjerg på størrelse med Kilimanjaro. For ca. 3 millioner år siden sprang bjerget i luften og dækkede hele området omkring Serengeti med frugtbar aske.

Eksplosionen skabte et stort krater og I dette krater finder man i dag verdens største koncentration af vilde dyr. Ngorongoro krateret er absolut en af verdens bedste safariparker. Ikke bare pga. de mange dyr, men også fordi naturen er paradisisk smuk.

Se mere om Ngorongoro krateret

Klik her

TARANGIRE NATIONAL PARK

Tanzania har en meget varierende natur, og ikke to parker er ens. Også Tarangire har sine særlige kendetegn og attraktioner. Nationalparken prydes af gigantiske Baobabtræer, som udgør en karakteristisk kulisse.

I Tarangire kan du opleve flokke på op til 300 elefanter, og se mere end 550 forskellige fuglearter, i alle regnbuens farver. Tarangire har det højeste antal ynglende fuglearter i verden. Men der er også mange rovdyr, og Tarangire er et af de bedste steder at spotte geparder.

Se mere om Tarangire National Park

Klik her

LAKE MANYARA

Lake Manyara National Park er med sine 330 km² forholdsvis lille, men det er en meget smuk og dyrerig park. Størstedelen af parken udgøres af Manyara søen, der er omgivet af en frodig skov, kendt for sine mange forskellige flotte træer, bl.a. akacie, figentræer, pølsetræer, palmer og baobabtræer på flere tusinde år. Kigger du godt efter, kan du være heldig at se både leoparder og løver klatre i træerne. Noget som løver ellers ikke normalt gør. Men her i Manyara har de lært sig teknikken.

Se mere om Lake Manyara

Klik her

Vil du vide mere om Tanzanias nationalparker?

(+45) 61701610info@tanzaniatours.dk