Detaljer

Medlem af rejsegarantifonden

TANZANIA TOURS ApS er selvfølgelig medlem af Rejsegarantifonden. Vores medlemsnummer er 2659.
Du vil dermed være dækket i det usandsynlige tilfælde at TANZANIA TOURS ApS, eller det pågældende flyselskab skulle gå konkurs.

Bestilling

Bestilling af en rejse foregår i tæt kontakt med en af vores rejsekonsulenter, som vil hjælpe dig med at sammensætte din rejse og svare på alle dine spørgsmål. Det anbefales at bestille rejsen senest 3 måneder før afrejse. Jo tidligere du er ude, jo større chance er der for at vi kan finde en god flybillet til dig, og at vores foretrukne hoteller har plads. Er du i sidste øjeblik med at finde din drømmerejse, finder vi også ud af det. Du kan bestille din rejse enten via mail eller telefonisk til en af vores rejsekonsulenter.

Ved bestilling af rejsen modtager du oplysninger om indbetaling af depositum. Når depositum er betalt påbegynder vi booking af rejsens elementer, og du vil modtage et brev med posten med alle nødvendige oplysninger; turbeskrivelse, booking bekræftelser, slutfaktura, flybilletter, pakkeliste, kontakter etc.
Når depositum er betalt er aftalen bindende for parterne og nedenstående afbestillingsregler er gældende.

Flybilletter

Alt du skal gøre for at komme afsted på din drømmerejse, er at kontakte en af vores medarbejdere og fortælle, hvornår du vil rejse. Derefter finder vi den bedste og billigste flyrejse til dig. Der er rutefly fra både København, Billund, Aalborg og Hamborg dagligt. Vi laver en søgning på de datoer du ønsker at rejse på, og ser hvad der bedst kan betale sig for dig.

Vi foretrækker at benytte det pålidelige hollandske selskab KLM, eller Qatar Airways, som er kåret til verdens bedste flyselskab. Den mest direkte rute er med KLM, med et enkelt stop i Amsterdam, og vi har en god aftale med dem, så vi kan som regel lave en pris som konkurrerer med de billigere selskaber, der har flere stop og længere ventetider. Så for de fleste af vores kunder, kan det bedst svare sig at flyve med KLM, men vi kigger på alle løsninger.

Betaling

Depositum er på 20 % af rejsens pris og skal betales ved bestilling af rejsen. Depositum kan ikke tilbagebetales. Restbeløbet skal betales senest 60 dage inden afrejse, med mindre andet er aftalt. Hvis rejsens pris ikke betales som aftalt, forbeholder vi os ret til at ophæve aftalen og tilbageholde depositum.

Ændring efter bestilling eller afrejse

Da booking af hoteller først sker efter modtagelse af depositum, kan det forekomme at et eller flere af de ønskede hoteller er optaget. I sådanne tilfælde har TANZANIA TOURS ret og pligt til at booke et hotel af samme standard, i samme område. Vi gør alt hvad vi kan, for at gøre din rejse så god som muligt, og laver selvfølgelig ingen ændringer uden at have fået din accept først.
Vi forbeholder os ligeledes ret til at ændre i dele af rejsens program, også efter afrejse, såfremt dette ikke kan gennemføres pga. forhindringer der er ude af vores kontrol, som vi af gode grunde ikke kunne forvente, da aftalen blev indgået og følgerne ikke kunne forudses eller undgås.

Afbestilling

Din rejse kan til hver en tid afbestilles, dog gælder følgende regler:
Ved afbestilling inden 60 dage før afrejse er kun det indbetalte depositum tabt. Ved afbestilling senere end 60 dage før afrejse refunderes 50 % af rejsens pris. Er din flybillet udstedt ved afbestillingstidspunktet, refunderes der kun for landarrangementet, uden fly. Ved afbestilling 14 dage før afrejse har TANZANIA TOURS ret til at tilbageholde hele rejsens pris. Det anbefales at der tegnes en afbestillingsforsikring. Dette kan gøres gennem TANZANIA TOURS.

Forsikringer

Ved rejser til Tanzania gælder det gule eller blå sygesikringskort ikke. Derfor SKAL der tegnes rejseforsikring inden afrejse. Vi tilbyder forsikringer i samarbejde med GOUDA REJSEFORSIKRING, og sørger for alt i forbindelse med udstedelse af forsikringen, til samme pris som hos GOUDA. En GOUDA rejseforsikring dækker blandt andet tabt bagage, ansvar, hjælp på stedet i 24 timer, lægebehandling, hospitalsindlæggelse og hjemkaldelse ved pårørendes alvorlige sygdom. Afbestillingsforsikring skal betales samtidig med depositum.

TANZANIA TOURS tilbyder følgende forsikringer:

- Afbestillingsforsikring.

- Rejseforsikring.

- Ungdomsrejseforsikring.

- Seniorrejseforsikring.

- Årsrejseforsikring.

Få mere information eller bestil forsikring hos én af vores medarbejdere.

Rejsedeltagerens ansvar

Det er rejsedeltagerens eget ansvar, at sikre at alle formaliteter i forbindelse med indrejse i Tanzania er i orden. Du skal bl.a. sikre dig at dit pas er gældende minimum 6 måneder efter hjemrejsedatoen, ligesom du selv er ansvarlig for at anskaffe visum samt alle de nødvendige vaccinationer.

TANZANIA TOURS kræver ligeledes at alle rejsende har tegnet en rejseforsikring inden afrejse.
Har du ikke i forvejen en rejseforsikring med fuld dækning ved sygdom, hjemtransport, ulykke etc. hjælper vi gerne med en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring. Vi anbefaler en Årsrejseforsikring, med afbestilling, som kan tilkøbes til en fornuftig pris. Spørg blot en af vores medarbejdere om vejledning.

På ture til Kilimanjaro, med bjergvandring, kræves det at den rejsende er i en nogenlunde fysisk form, og arrangøren kan ikke stilles til ansvar for eventuel skade påført den rejsende under fysisk aktivitet.

Den rejsende er selv ansvarlig for alle omkostninger der forekommer på grund af mangler i de nævnte formaliteter, f.eks. hjemtransport som følge af mangel på pas, eller problemer med anskaffelsen af visum.

Pas

Inden afrejse skal du sikre dig at dit pas er gældende i minimum 6 måneder efter planlagt hjemrejse, samt at navnet i din flybooking stemmer overens med passet. Det er dit ansvar at dette er i orden.

Visum

For danske statsborgeres indrejse i Tanzania kræves visum.

Den nemmeste løsning er at få visum i lufthavnen ved ankomst til Tanzania. Det er som regel helt problemfrit, men dog på eget ansvar. Der skal ikke bruges pasbillede, men medbring 50 USD i kontanter. Vi har en aftale med en lufthavnsansat, som vil stå klar med et skilt med dit navn, og hjælpe med at få visum, så du kommer hurtigere igennem.
Ellers kan du henvende dig i skranken i ankomsthallen, hvor du får et stempel i passet og kan fortsætte.

Du kan også søge visum på forhånd og undgå forsinkelser ved ankomsten. Ansøgning om visum skal indgives til den Tanzaniske ambassade i Stockholm. Processen kan være besværlig da du skal sende dit pas med posten. Mere information om ambassaden findes her: www.tanemb.se

Vaccination og sygdomme

Tanzania er et ganske ufarligt land at rejse i, særligt hvis du har fået de anbefalede vaccinationer.
Langt de fleste danskere er beskyttet mod difteri og stivkrampe, da vaccine mod disse sygdomme har været tilbudt i børnevaccinationsprogrammet siden 1950.
Hepatitis B smitter kun via blod eller seksuel kontakt, så risikoen er usandsynligt lille på denne rejse.
Ved indrejse i Tanzania skal du derfor blot overveje vaccination mod Hepatitis A og Gul feber.

Gul Feber
Risikoen for smitte med Gul feber er meget lav i Tanzania, og der er intet krav om vaccination.
Alligevel anbefaler vi vores rejsende at tage vaccinen, da det er en billig vaccine som holder resten af livet og der er meget få bivirkninger. Undtaget er spædbørn og personer over 60 år, da risikoen for bivirkninger er større. Husk at tage din læge med på råd.
Det er et krav fra myndighederne på Tanzanias fastland og på Zanzibar at du er vaccineret mod Gul feber hvis du rejser fra, eller har været i transit i min. 12 timer i et land hvor Gul feber er udbredt.
Før 2015 var vaccination et krav for indrejse til Zanzibar. Det er det ikke længere, men mange rejsebureauer og endda vaccinationsklinikker er ikke bekendt med denne ændring i reglerne. Det er vi.
Vi er løbende i dialog med ambassaden i Stockholm, så skulle du støde på en lufthavnsansat som ikke er bekendt med reglerne, og du har valgt vaccinen fra, kan du henvise til ambassadens hjemmeside, hvor det på engelsk fremgår, at vaccinen ikke er et krav for indrejse til Zanzibar, blot en anbefaling.
For mere information om gul feber henvises til Udenrigsministeriets hjemmeside: UM.dk

Malaria
Der er risiko for Malaria i hele Tanzania, men det er slet ikke så udbredt længere. Den bedste forebyggelse, er at klæde om til lange ærmer, når solen begynder at gå ned, og sørge for at spraye grundigt med myggebalsam, hvor du har bar hud. Så undgår du langt de fleste stik. Alle vores hoteller har myggenet. Tjek gerne indersiden af dit myggenet for myg, inden du går til. Du kan også overveje at tage forebyggende medicin mod Malaria. Vi anbefaler Malastad, som er et nyt kopiprodukt af Malarone, som giver den bedste dækning og har færrest bivirkninger.

Ebola
Der er absolut ingen grund til at frygte Ebola under en rejse i Tanzania.Der har ikke været et eneste tilfælde af sygdommen i Tanzania. Bekæmpelsen af Ebola i Vestafrika er stort set overstået, og myndighederne i Tanzania er meget opmærksomme på at screene indrejsende fra Vestafrika. Afrika er dog et kæmpestort kontinent, og de inficerede lande i Vestafrika ligger tættere på Danmark, end på Tanzania! Du kan se den seneste udvikling på Serum Instituttets hjemmeside: SSI.dk

Vilde dyr

Vi har udvalgt nogle safari lodges som holder en høj standard og tilbyder god komfort. Men de ligger midt ude i den vilde natur, og særligt ved luksusteltene kommer der ofte dyr helt tæt på, så det er vigtigt at tænke sig om. Du skal tage hensyn, have respekt for de vilde dyr og holde en passende afstand.
Lad aldrig mindre børn gå alene rundt mellem teltene, og skal du gå til dit telt om aftenen, skal du sørge for at blive eskorteret af lodgens personale, eller gå sammen med andre gæster.

Er du bange for kryb og slanger skal du ikke være urolig. De er ikke så udbredt i Tanzania, og få af dem er farlige. De kan dog forekomme på stierne omkring teltene, men de hører dig lang tid før du ser dem, og søger tilflugt. Krybdyr og rovdyr ved godt at vi mennesker er overlegne, så de holder sig væk.
Lav evt. lidt ekstra larm når du går om aftenen, hvis du vil være helt sikker på ikke at møde dem.
Så længe du sørger for at lukke dit telt helt til, har du en tryg og sikker base, hvor ingen dyr finder på at trænge ind. Lad dog være at medbringe mad i teltet. Myg er det eneste problem, så sørg for at gå hurtigt ind og ud af teltet, og tjek gerne indersiden for myg, inden du går til ro.

Sikkerhed

Tanzania er et meget trygt land at rejse i. Vi har sendt mere end 5.000 gæster afsted, og ikke en eneste har fået stjålet noget eller er kommet til skade.

Tyveri kan selvfølgelig forekomme, ligesom det kan herhjemme. På en almindelig safari eller Kilimanjaro trekking er det meget usandsynlig, da du oftest befinder dig ude i naturen. Du kan også sagtens bevæge dig rundt i Arusha og Moshi på egen hånd, men her skal du tænke dig lidt om, og ikke have for mange værdier med. De fleste tyverier sker i Dar es Salaam, så der skal man være ekstra forsigtig. På en badeferie på Zanzibar er der meget lille risiko for tyveri eller overfald. I Stone Town ses enkelte tilfælde, men hvis du lader de fleste værdier blive på værelset, frister du ikke nogen. Der er sikkerhedsbokse på alle vores udvalgte hoteller.

I trafikken skal du passe på. Vi bruger gode nye biler, og vores chauffører kører forsigtigt, men vejene er ikke så sikre som herhjemme. Sørg for at bruge sikkerhedsselen og undgå så vidt muligt at køre om aftenen. TANZANIA TOURS kan ikke være ansvarlig for evt. uheld forårsaget af tredjepart, så igen er det vigtigt at du sikrer dig at din rejseforsikring dækker fyldestgørende.

Støt Afrika

Når du køber en rejse gennem TANZANIA TOURS, er du samtidig med til at støtte landet. En stor del af rejsens pris går nemlig direkte til lokalbefolkningen, eller til den tanzaniske stat. Hver gang en rejsende besøger en nationalpark i Tanzania, betales et stort beløb til staten i parkafgifter. På den måde kan de smukke parker vedligeholdes og det sikres, at man også om 100 år kan tage på safari.
Vi samarbejder kun med lokale guider i Tanzania. Ingen kender landet eller naturen bedre end dem, og de er enormt erfarne. Vi sikrer at de får en fair løn, så de kan forsørge deres familier.

TANZANIA TOURS er altid på udkig efter velgørende projekter, hvor vi kan gøre en forskel. F.eks. har vi købt skolebænke til en lille skole udenfor Arusha, og dermed sikret næsten 400 børn en siddeplads.

My African Child – 100% til børnene!
TANZANIA TOURS er hovedsponsor i My African Child. Det er en unik dansk organisation, som støtter sårbare børn i Tanzania med skolegang og giver dem en værdifuld fremtid. Gennem private sponsorer hjælper organisationen børn fra meget fattige kår eller børnehjem. Organisationen giver samtidig børnenes familier mulighed for at forblive en del af børnenes liv. Du kan også blive sponsor og være med til at give børn i Tanzania en chance. Du bestemmer selv beløbet. Din støtte går 100 % til dit sponsorbarn. For mere information se: myafricanchild.dk

Erhvervspartner i LÆGER UDEN GRÆNSER
Vi er dybt berørte af situationen i Syrien, og føler at vi er nødt til at støtte hvor vi kan, indtil der igen er fred i landet. Derfor donerer vi hvert år 10.000 kr. til LÆGER UDEN GRÆNSER. De er også til stede i Tanzania, hvor man i et øde område tæt ved Burundi, har taget imod flere millioner flygtninge gennem de sidste 30 år. Lokalbefolkningen i Tanzania har altid vist stor gæstfrihed, og integrationen har været en stor succes. De fleste flygtninge er siden vendt tilbage til deres hjem.

Penge

I Tanzania er møntfoden Tanzaniske shilling. Der kan dog betales med US-dollars langt de fleste steder.
Vi anbefaler at du medbringer dollars og veksler lidt af dem om til shillings i Tanzania. Det skal gerne være nye 100 USD og 50 USD sedler, fra år 2006 eller senere, da ældre sedler kan være svære at komme af med. Sørg også for at have mindre dollarsedler med til bl.a. drikkepenge. Disse kan dog også betales i shillings. I Arusha og Moshi er der vekselbutikker og banker hvor der kan hæves med kort.
På Zanzibar kan der kun hæves penge i Stone Town, men det er muligt at betale med kort på de fleste hoteller, dog ikke på Chapwani Private Island. Vær opmærksom på at hotellerne lægger 5-6 % på beløbet.

Drikkepenge

TANZANIA TOURS sikrer alle vores samarbejdspartnere en fair løn. I Tanzania er det dog normalt at give drikkepenge udover denne løn, og for den pågældende ansatte har denne ekstra indtægt stor betydning for familiens levestandard. Vi understreger, at det altid bør være en personlig vurdering, hvor meget man ønsker at give, vurderet ud fra tilfredsheden med den ydede service. Hvis du skal bestige Kilimanjaro, skal du være opmærksom på at det er en større flok af hjælpere du får med dig. Der vil være minimum en guide, en kok og 3 bærere pr. person i gruppen. Vi er, som det eneste danske rejsebureau, med i en organisation der varetager bærernes rettigheder og sikrer dem ordentlige arbejdsforhold, bl.a. med regler for hvor meget de må bære.

Disse beløb viser, hvad der er kutyme for at give (viste beløb er pr. gruppe pr. dag):

Safari guide: 15-25 USD

Kilimanjaro guide: 15-25 USD

Kok: 5-10 USD

Assisterende guide: 12-20 USD

Bærere på Kilimanjaro: 7-10 USD

Udstyr

TANZANIA TOURS udleverer som vejledning en pakkeliste ved bestilling af rejse. Det anbefales at medbringe et godt kamera til turen, især på safari. Alle vores safari-jeeps er udstyret med to kikkerter af god kvalitet. På ture til Kilimanjaro er det vigtigt at have noget godt udstyr. Gode telte og madrasser forsynes af TANZANIA TOURS. En del andet udstyr kan lejes af vores guider i Tanzania.

Priser pr. person pr. tur:

Sovepose: 20 USD (Klarer minus 20°)

Vandrestøvler: 25 USD (Af god kvalitet)

Vandrestave: 15 USD (Sæt)

Regnjakke: 15 USD

Regnbukser: 20 USD

Stor rygsæk: 20 USD (Duffel bag)

Gode handsker: 15 USD

Pandelampe: 12 USD

Afstande mellem nationalparkerne

Tanzania er et stort land, 21 gange større end Danmark, så der er nogen afstand mellem de forskellige seværdigheder.

Til information er her afstandene mellem safariparkerne:

Arusha – Moshi: 85 km. (ca. 1 ½ time)

Arusha – Tarangire: 110 km. (ca. 2 timer)

Arusha – Lake Manyara: 120 km. (ca. 2 timer)

Arusha – Ngorongoro krateret: 190 km. (ca. 3½ time)

Arusha – Serengeti: 340 km. (ca. 5½ time)

Lake Manyara – Ngorongoro: 70 km. (ca. 1½ time)

Lake Manyara – Tarangire: 55 km. (ca. 1 time)

Ngorongoro Farm House – Arusha indenrigs lufthavn: 170 km. (ca. 3 timer)

Kilimanjaro Intl. lufthavn – Arusha: 50 km. (ca. 45 min.)

Arusha by – Arusha indenrigs lufthavn: 15 km. (ca. 30 min)

Zanzibar lufthavn – Stone Town: 05 km. (ca. 10 min)

Stone Town/lufthavn – Nungwi (nord): 60 km. (ca. 75 min)

Stone Town/lufthavn – Zanzibars østkyst: 60 km. (ca. 75 min)

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES REJSER?

(+45) 61701610info@tanzaniatours.dk