Rejseprogram - den ultimative

Safari, Kilimanjaro og Zanzibar

I dette rejseforslag får I alt det bedste Afrika kan tilbyde: Verdens bedste safari, Afrikas højeste bjerg, og de lækreste strande. Det er en kæmpe oplevelse at være på safari, og Tanzania er i særklasse når det kommer til antallet af dyr, og naturens skønhed. Samtidig kan safari i Tanzanias højland, være en god forberedelse til turen på Kilimanjaro, så I undgår højdesyge. Og så er det bare rigtig rart, at kunne tage direkte ud til de lækre strande ved Zanzibar, og slappe af efter en hånd trekking-tur.

Jeres safari er et privat arrangement, så der er ikke andre gæster med. Det betyder at I får det største udbytte af natur og dyr, da guiden hele tiden kan tilpasse ruten til dyrenes bevægelse og til jeres ønsker. Det er jer, der sætter tempoet og I bestemmer selv, hvornår I vil tage ud på safari og hvornår I vil tilbage på lodgen og slappe af. Det samme gælder under bestigningen af Kilimanjaro. Denne frihed sikrer, at I får det optimale ud af rejsen.

Vi er eksperter i rejser til Tanzania og har et enormt kendskab til nationalparkerne. I udarbejdelsen af jeres program vil vi tage højde for årstiden, dyrenes placering, bedst mulige rute, økonomien og meget mere, så vi er sikre på at I får de bedst mulige oplevelser med hjem. Vi skræddersyer alle rejser individuelt, så vi kan lave programmet helt som I vil have det. Har I ønsker til ændringer eller tilføjelser siger I bare til.

Gnuernes store migration i Serengeti
Elefanter foran Kilimanjaro
Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg
Slap af på de dejlige strande ved Zanzibar

Vores safaribiler

Vi laver KUN private safarier, så I har en safaribil helt for jer selv. Der er store individuelle sæder i bilen, alle med vinduesplads, så I er alle sikret en god udsigt hele tiden. Vores safaribiler er de bedste på markedet. De er specialbygget til safari og de fleste er under 5 år gamle.
Jeres bil er udstyret med kikkerter, strømstik til opladning samt en køleboks, så der altid er koldt vand. Der er desuden gratis Wi-Fi i bilen, selvom forbindelsen ude i parkerne er begrænset. Under safari skubbes taget op, så I kan stå op og frit betragte naturen til alle sider, men stadig være i skygge. Det er det perfekte udgangspunkt for at opleve det rige dyreliv og tage fantastiske billeder.

Vores guider

Safarien ledes af en meget erfaren, engelsktalende guide, der er opvokset i området. Ingen kender landet og naturen bedre. Vi samarbejder med nogle af de bedste og mest professionelle folk i Tanzania. Alle guider har en stor faglig viden og serviceniveauet er meget højt, og så er det nogle fantastiske mennesker, som med deres venlighed, forståelse og humor gør at man efter safarien skilles som venner. De har en helt fantastisk evne til at spotte dyrene og sikre at I kommer til at se alt det I drømmer om. De taler naturligvis flydende engelsk, og kan fortælle alt om hvert eneste dyr og kender hver en krog i parkerne. Tilbagemeldinger fra vores kunder taler med stor begejstring om netop guiderne. I kan læse rejsebreve fra tidligere kunder under siden Vores kunder.

Generelt om bestigning af Kilimanjaro

Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg, 5.895 meter over havet. Samtidig er det verdens højeste fritstående bjerg, da det hæver sig 4.800 meter over det omgivende landskab. Bjergmassivet omfatter tre vulkantoppe, der blev dannet som en del af Rift Valley for 500.000 år siden. Det højeste punkt er Uhuru Peak (Kibo) på 5.895 meter og de øvrige toppe er Mawenzi på 5.149 meter og Shira på 3.962 meter.

Det er en flot naturoplevelse at prøve kræfter med denne kæmpe, og turen udgør en fysisk udfordring der er et fantastisk redskab til teambuilding og som vil booste selvtilliden for den enkelte. Jeres vandretur ledes af nogle af Tanzanias bedste og mest erfarne guider. Vores guider er opvokset på Kilimanjaros skråninger og har besteget bjerget op til 800 gange! De taler naturligvis flydende engelsk og deres vigtigste opgave er at få jer sikkert op og ned. Med på bjerget er også folk til at bære jeres bagage, samt jeres egen kok, som laver morgenmad, frokost og aftensmad til jer undervejs. Der er også sørget for alle drikkevarer og lidt snacks undervejs.

Det er et privat arrangement, så I ikke skal gå i et stort følge med andre turister. Det giver den fordel at guiden kan tilpasse hastigheden til jeres tempo. Tager man det stille og roligt, kan alle med en normal fysik nå ”Afrikas tag”. Det vigtigste er, at I følges med de bedste guider, så I sikkert når toppen og alt foregår velorganiseret, med tid og plads til at nyde denne enorme oplevelse. På denne tur kommer I til at overnatte i telte. Det er den mest autentiske oplevelse, og en perfekt kombination med de topklasse lodges vi bruger under safari og på Zanzibar.

Machame-ruten, eller Whisky som den også kaldes for sin hårdhed, er vel nok den smukkeste rute. Vi bruger det bedste udstyr på markedet og har et stort udvalg. Vi sørger for telt, madrasser og køkkenudstyr. Soveposer, vandrestave og alt tøj kan I leje på vores kontor i Arusha, for små penge. I får en masse praktisk information inden rejsen, samt en udførlig pakkeliste med alt hvad I skal medbringe. Det er bl.a. vigtigt at I har nogle gode vandrestøvler, og sørger for at gå dem til hjemmefra.

Om Zanzibar

Zanzibars strande bliver ofte udråbt til at være blandt verdens bedste. Det klare turkisblå hav er varmt som et badekar og de hvide sandstrande bløde som flormelis. Perfekt indrammet af smukke kokospalmer.

Men Zanzibar er meget mere end lækre bounty-strande, her er en masse at se og opleve og øen har en spændende kultur og historie, som særligt kommer til udtryk i den charmerende gamle bydel Stone Town. I kan snuse omkring i de hyggelige snævre gader og shoppe i de mange fine boder. Et højdepunkt er et besøg på madmarkedet, hvor kokke står i lange rækker med hver deres grill og serverer friskgrillet fisk og skaldyr. Gå ikke glip af friskpresset sukkerrørsjuice med ingefær og lime! Prøv også den specielle Zanzibar-pizza, som laves enten med oksekød eller med banan og chokolade.

Zanzibar er også kendt for sine mange krydderiplantager. I kan få en rundvisning i en af disse og se hvordan de friske krydderier ser ud. I kan også komme til at svømme med delfiner, besøge en koloni af kæmpeskildpadder, eller få en guidet tur i Jozani regnskoven og se de søde Colobus aber. Der findes mange smukke koralrev rundt om Zanzibar. Revet gør at der ikke kommer store bølger, og holder desuden hajer væk. Vandets gode sigtbarhed gør det til en helt unik oplevelse at dykke eller snorkle her. Overalt på østkysten og i nord kan I snorkle direkte fra stranden, men der vil være en del mere at se, hvis I sejler med en båd ud til et koralrev. Der er spændende vrag ud for Stone Town og Mnemba Atollen ud for den nordøstlige kyst, er et af de bedste dykkerspots i Østafrika.

Vi hjælper gerne med at arrangere jeres ture på øen. Se venligst ”Aktiviteter på Zanzibar”.

Video - Safari

I Tanzania oplever du en unik og storslået natur og kommer helt tæt på Afrikas dyr

Dag 1 - Arusha

Der er rutefly fra både København, Billund, Aalborg og Hamborg dagligt. Vi laver en søgning på de datoer I ønsker at rejse på, og ser hvad der bedst kan betale sig for jer. Den mest direkte rute er med KLM, med et enkelt stop i Amsterdam, og vi har en god aftale med dem, så vi kan som regel lave en pris som konkurrerer med de billigere selskaber, der har flere stop og længere ventetider. Så for de fleste af vores kunder, kan det bedst svare sig at flyve med KLM, men vi kigger på alle løsninger. I ankommer til Kilimanjaro Lufthavn hvor I modtages af vores mand, som står klar med et skilt med jeres navn. Han har adgang til lufthavnen, og kan hjælpe jer med visum og bagage, inden chaufføren kører jer til jeres hotel.

Planet Lodge er en hyggelig oase i udkanten af Arusha. Her er fine værelser med gode senge, bruser og toilet samt terrasse med udsigt til den rolige have. Det er en rigtig flot tropisk have, med bananpalmer, papaya- og granatæble-træer og farvestrålende fugle. På lodgen er en god pool og fantastisk udsigt over bjerget Mount Meru i baggrunden. På gode dage, hvor skyerne trækker væk, er det også muligt at se Kilimanjaro. Lodgen er ejet af vores samarbejdspartner i Tanzania, så vi kan lave en rigtig god pris.

Logi og forplejning:
Planet Lodge, Arusha (de video fra lodgen her)

Dag 2 - Tarangire National Park

I starter jeres safaritur tidligt om morgenen fra Arusha. I hentes på hotellet af jeres guide og kører mod Tarangire National Park, en tur på ca. 2 timer. Allerede på denne første dag, har I fin tid til en god safari. I har madpakker med, som I kan nyde under safarien, inden I kører til lodgen, som ligger inde i parken. Her har I eftermiddagen til at slappe af ved poolen, eller få en drink.

Tarangire Safari Lodge fremhæves af flertallet af voreskunder, som den bedste lodge af dem alle. Den ligger ud til en permanent flod, hvor der altid er masser af dyr. I har derfor en alle tiders udkigspost frabaren eller fra jeres egen terrasse. Det er en kæmpe oplevelse at sove i luksustelte. Det er meget mere komfortabelt end klassiske telte, men man har stadig den samme fornemmelse af den vilde natur, da man også her kan høre dyrenes lyde om natten.

Lodgen besøges ofte af forskellige fredelige dyr som vortesvin, bukke og impalaer. Nogle gange endda elefanter.

Tanzania har en meget varierende natur, og ikke to parker er ens. Også Tarangire har sine særlige kendetegn og attraktioner. Her overvældes man af de gigantiske baobabtræer, kæmpe elefantflokke og mere end 550 forskellige fuglearter i alle regnbuens farver. Tarangire er også vært for nogle af de mere sjældne dyrearter som ikke ses i de andre parker, heriblandt eland, den største af alle antiloper, den lille dik-dik antilope samt den flotte oryx. Koncentrationen af dyr i Tarangire National Park overgås kun af Ngorongoro krateret.

Logi og forplejning
Tarangire Safari Lodge (se video fra lodgen her)

Dag 3 - Tarangire National Park

I har en god lang dag med safari i Tarangire. Parken er bedst at besøge i den tørre periode, fra juni til oktober, hvor de fleste vandhuller i de omkringliggende områder tørrer ud, så dyrene trækker mod den permanente flod i Tarangire. Ønsker I at rejse i en anden periode, vil vores fokus være på andre parker, som er bedre netop dér.

Det er helt op til jer hvor meget I ønsker at være på safari. Tag evt. på tur efter morgenmaden og så tilbage til lodgen for at spise frokost og slappe af ved poolen, inden I tager endnu en safari om eftermiddagen. I kan også få madpakker med og være af sted hele dagen. Dyrene er mest aktive tidlig morgen og sen eftermiddag.

Engang om eftermiddagen fortsætter I videre til næste lodge, som ligger ca. 2 timers kørsel fra Tarangire. Undervejs stopper I ved en bakketop, for at nyde den imponerende udsigt over Lake Manyara.

Ngorongoro Farm House er en gammel kaffefarm, som stadig producerer sin egen kaffe og alle de grøntsager der serveres i restauranten. I kan få en rundvisning på farmen, og de omkringliggende marker, og se hvordan de fremstiller kaffen, inden I nyder den på terrassen. Her er swimmingpool og en rigtig flot tropisk have. I kan evt. forlade Tarangire tidligere på dagen, så I har bedre tid til at opleve den hyggelige kaffefarm.

Logi og forplejning
Ngorongoro Farm House (se video fra lodgen her)

Dag 4 - Serengeti National Park

Efter morgenmad kører I mod Serengeti. Undervejs stopper I ved et udsigtspunkt, med fantastisk udsigt over Ngorongoro krateret. Derefter passerer I små kolonier af runde masai-hytter, og ser de farvestrålende masaier i røde og lilla klæder bevogte deres kvæg på sletterne, side om side med de vilde dyr. Masaierne lever i harmoni med naturen, som de altid har gjort. Det er fint at se landsbyen udefra, men I kan også besøge en masaistamme, hvor I får en rundvisning og ser dem danse.

I kører gennem Rift Valleys utroligt flotte natur, og kommer bl.a. forbi dalsænkningen Olduvai Gorge, hvor man mener de første mennesker på jorden levede. Har I lyst, kan I gøre et stop ved museet her, men vi anbefaler at I prioriterer tiden på safari, som er den helt store oplevelse.

Omkring middag ankommer I til Naabi gate, indgangen til Serengeti National Park. Her kan I nyde jeres madpakker, og se udsigten over sletten fra den store klippe ved Naabi. Derefter starter selve safarien i Serengeti, hvor I vil opleve den legendariske natur, med de uendelige sletter og nogle af alle de vilde dyr der lever her.

Serengeti er nok det mest berømte vildtreservat i verden, hvor der optages mange af de naturfilm, I ser på TV. Parken dækker et areal på 15.000 km², altså ca. en tredjedel af Danmarks størrelse. Den er et af de unikke områder på UNESCOs verdensarvsliste.

I Serengeti lever det største antal af vilde dyr i hele verden. Her findes bl.a. over 1.5 millioner gnuer, 250.000 zebraer, 10.000 giraffer, 3.000 løver, 1.000 leoparder, og over 500 forskellige fuglearter, så der er rigtig meget at se på!

Sidst på eftermiddagen kører I til jeres lejr. I overnatter midt ude på savannen i Serengeti! Det er en kæmpe oplevelse at overnatte i luksustelte. Servicen er i top i den charmerende lille lejr, og betjeningen er meget personlig. Luksusteltene er indrettet med en god stor seng og eget bad og toilet, samt terrasse.

Overnatning i luksustelte er den mest autentiske safarioplevelse. Gæsterne mødes rundt om bålet om aftenen, midt på savannen, og atmosfæren giver den helt rigtige ´Karen Blixen stemning´. Flokke af gnuer og andre vilde dyr passerer ofte tæt forbi teltene, og gør oplevelsen unik. Rovdyrene frygter mennesker og holder sig altid på afstand, og så længe I sørger for at lyne teltet om natten, er der ingen farer.

Logi og forplejning
Mbugani Tented Camp, Seronera (se video fra lodge her)

Fantastisk udsigt over Serengetis Savanne
Store komfortable telte med rigtige senge, eget bad og toilet
Vores teltlejr midt ude på Serengetis savanne
Der er god personlig service på en privat safari

Dag 5 - Serengeti National Park

I kører fra lejren efter morgenmad og ser på dyr hele formiddagen. I vil bl.a. besøge nogle af parkens vandhuller, hvor flodheste og krodiller holder til. Kig godt efter i træerne, hvor leoparderne ofte gemmer sig. Og i græsset, i skyggen under træerne, som er et yndet sted for løver eller geparder, der hviler efter dagens jagt.

Serengeti er kendt for sine store flade græssletter, hvor millionvis af gnuer og zebraer har sin årlige vandring efter det friske græs. Et storslået fænomen, kaldet The Great Migration. Vi ved altid hvor de holder til, og sørger for at I kommer til at bo tæt derpå. Da det endelige program afhænger af hvornår I vil rejse, har vi i dette forslag valgt det centrale Serengeti som base. Der er altid masser af løver, leoparder og geparder i området, og derfra kan man nemt opsøge gnuerne, uanset hvor langt de er nået på deres rute.

Der er ingen begrænsninger og I har jeres egen safari-bil og jeres personlige guide til rådighed, som det passer jer. Vi har landets dygtigste guider. De er meget professionelle og har et enormt kendskab til naturen og dyrene, som de entusiastisk formidler videre. Samtidig er det nogle rigtig rare mennesker at være sammen med.

Logi og forplejning:
Mbugani Tented Camp, Seronera (se video fra lodgen her)

Dag 6 - Serengeti National Park

I har endnu en hel dag med safari i Serengeti. Her er der næsten garanti for at se 4 ud af ”The big 5”; løver, leoparder, elefanter og bøfler. Den sidste, næsehorn, findes også i Serengeti, men er meget svære at se. De fleste af vore kunder ser dem dog i Ngorongoro krateret.

I løbet af dagen bevæger I jer gennem det centrale og sydlige Serengeti, med safari undervejs, for at komme til Ngorongoro højlandet. Om eftermiddagen kører I til jeres lodge ved kanten af Ngorongoro krateret, for at slappe af og nyde udsigten. Så er I klar til jeres safari i krateret, næste morgen.

Ngorongoro er et helt unikt naturfænomen. Det var engang et kæmpe bjerg, større end Kilimanjaro, indtil det for 3 millioner år siden sprang sig selv i luften. Eksplosionen dækkede hele området omkring Serengeti med aske, og dannede et gigantisk krater på 304 km2.

Fra jeres lodge på toppen af krateret, i 2.300 meters højde, har I den mest fantastiske udsigt. I kan se næsten hele vejen rundt og helt over til den modsatte side af krateret, 19 km. væk, og I kan se ned på bunden af de 600 meter høje skrænter, som omgiver en oase af søer, skov og slette, der er permanent hjemsted for over 30.000 dyr!

Der findes ganske få lodges med udsigt over krateret, og Serena Lodge har nok den bedste beliggenhed af dem alle. Hotellet er bygget af sten fra nærområdet, og designet til at falde i ét med den omgivende natur. Værelserne er fine og servicen høj, men den helt store attraktion er udsigten, som både fra værelserne og fra restauranten er helt exceptionel. Hvert af de 75 værelser har privat balkon, med den mest fantastiske panoramaudsigt over krateret nedenfor. Ngorongoro Serena Lodge er flere gange kåret til Tanzanias bedste safari lodge, ved World Travel Awards.

Logi og forplejning
Ngorongoro Serena Safari Lodge (se video fra lodgen her)

.

Dag 7 - Ngorongoro krateret

I dag tager I turen ned i selve krateret. I spiser morgenmad tidligt, så I kan opleve morgenstunden i krateret, som er mest speciel. Både fordi lyset ofte er smukt der, og giver gode billeder, men også fordi I undgår alle de turister, som har valgt at overnatte langt derfra.

Ngorongoro må absolut være verdens bedste safari-park! Ikke alene er naturen paradisisk smuk, men her findes også den største koncentration af vilde dyr i hele verden.

De mange dyr og den unikke natur gør det til en helt særlig oplevelse, at være på safari her. Uanset hvor I kigger, ser I dyr. Store elefanter der slentrer majestætisk gennem landskabet, en gruppe hyæner på udkig efter et let bytte, en flok flamingoer der smukt letter over den saltholdige sø.

I disse fantastiske omgivelser findes flere truede dyrearter. Mest ikonisk er det sorte næsehorn, som I har størst chance for at se, netop her, selvom der desværre kun er 25 tilbage.

I har madpakker med, så safarien afbrydes kun af en kort frokostpause ved en smuk søbred i krateret. Safarien fortsætter til engang over middag, hvor I kører mod Arusha, for at være fremme inden det bliver mørkt. Tilbage i Arusha har I aftenen til at slappe af på lodgen.

Hvis I gerne vil forlænge safari-oplevelsen lidt, og samtidig slippe for en del transport, kan I tage en ekstra nat ude omkring Ngorongoro. Denne opgradering giver jer en mere afslappet dag, da I ikke er afhængige af at skulle være tilbage i Arusha inden det bliver mørkt. Den tur tager normalt 5 timer, men der er kun ca. 1 time fra bunden af krateret til Farm House, som jeg vil anbefale.

Ngorongoro Farm House er en gammel kaffefarm, som stadig producerer sin egen kaffe og alle de grøntsager der serveres i lodgens restaurant. De har en rigtig flot tropisk have, med swimmingpool. Næste dag kan I så køre direkte til Arusha Lufthavn, som kun er ca. 3 timer fra Farm House, og flyve til Zanzibar.

Logi og forplejning
Planet Lodge, Arusha (se video fra lodgen her)

Dag 8 - Moshi

Hvis I vælger opgraderingen til Farm House, kan I tage jer god tid til at spise morgenmad, få en rundvisning i plantagerne, og køre stille og roligt mod Moshi. Ellers kører I bare fra lodgen i Arusha til Moshi, hvor I tilbringer eftermiddagen. Det er en lille fredelig by, med en god stemning, et livligt marked og gode restauranter.

Honey Badger Lodge er et hyggeligt lille hotel i udkanten af Moshi. Værelserne er ret basale, men der er hvad der skal være. En god bruser og en stor seng med myggenet. De har en rigtig fin swimmingpool, med liggestole. De har både bar og restaurant, men vi anbefaler at I prøver en af de mange gode restauranter i byen. Fra Moshi kan I se Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Den bedste udsigt er som regel om eftermiddagen, hvor skyerne glider til side, og afslører den snedækkede top.

Det er vigtigt at være ordentligt udhvilet ovenpå flyveturen, inden I starter på bjerget, og det giver bedre modstand mod højdesygen, at I har tilbragt nogle dage i Tanzania. Enten bare i Moshi, som ligger i 900 meters højde, men helst med en safari, hvor man bor noget højere. Fra 1.400 meters højde i Arusha til 2.300 meter ved Ngorongoro.

Om eftermiddagen mødes I med jeres Kilimanjaro-guide, som forbereder jer til bjergbestigningen. Guiden laver en grundig orientering om, hvordan trekkingturen kommer til at foregå, og I gennemgår om I har alt det fornødne udstyr.

I vil have mindst 2 guider med på turen, så der er mulighed for at dele jer op, hvis opstigningen skal ske med forskellig hastighed eller én af jer får det dårligt og må vende om. Vi laver altid kun private ture, så der er ikke andre turister at tage hensyn til, og guiderne har fuldt fokus på jer.

Logi og forplejning:
Honey Badger Lodge, Moshi.

Dag 9 - Kilimanjaro

Efter morgenmad kører I til Machame gate. Her har I ophold i en times tid for at registrere jer, før I starter vandreturen mod den første lejr. I begiver jer ud på en hyggelig sti gennem regnskov og tæt vegetation, hvor I kan høre eksotiske fuglelyde og måske se de flotte Colobus aber, med en lang sort og hvid pels.

Der falder meget regn her, så stien kan være glat. Efter et par timers vandring komme I til en smallere sti, som fører jer til lejren, hvor kokken allerede venter med mad og drikke. Bærerne sørger for at sætte telte op. I dag vandrer I 5-7 timer.

Logi og forplejning:
Machame camp i ca. 3.000 meters højde. Overnatning i telt.  

Afrikas højeste bjerg, med sne på toppen!
Bestig Kilimanjaro med privat guide
Hyggelig teltlejr i flotte omgivelser
Bestig Afrikas højeste bjerg

Dag 10 - Kilimanjaro

I spiser en god gang morgenmad inden I begynder opstigningen på vej ud af regnskoven. I går ca. 5 timer gennem åbne landskaber med højt græs og flotte planter og passerer en dyb kløft på vej til Shira camp. Hvis skydækket klarer op kan I se den vestlige del af Kilimanjaros top herfra. Luften begynder at blive tyndere, så det er vigtigt at vandre stille og roligt og drikke masser af vand.

Logi og forplejning:
Shira camp i 3.800 meters højde. Overnatning i telt.

Dag 11 - Kilimanjaro

Efter morgenmad begynder opstigningen til den imponerende klippeformation Lava Tower i 4.700 meters højde. Her spiser I frokost og nyder udsigten, inden I igen begiver jer langsomt nedad i højderne, til Baranco Camp hvor vores team har slået lejr og forberedt mad til jer. Fra campen er der en flot udsigt til Baranco Wall, og I kan seis-gletsjere længere oppe. Omkring jer kan I se nogle sjældne planter som kun vokser på Kilimanjaro. I dag vandrer I 6-8 timer, men i roligt tempo. Symptomer på højdesyge vil have vist sig for de fleste nu. Det er normalt med en let hovedpine og kvalme.

Pointen med denne dag, er netop at forebygge højdesyge. Ved at stige til 4.700 meters højde, for så at gå ned til 4.000 meter for overnatning, vil de værste gener aftage.

Logi og forplejning:
Baranco camp i 4.000 meters højde. Overnatning i telt.

Dag 12 - Kilimanjaro

På en flot rute, fyldt med eksotiske planter, vandrer I først over den stejle Baranco Wall, derefter henover et plateau gennem dale og højderygge. I passerer typisk Kilimanjaro-vegetation, og ser det spektakulære Baranco Valley, med store grønne planter. Dagens vandretur er ganske kort, ca. 4 timer. I stiger ikke ret meget i højden i dag, da I vandrer i plateauet, men denne dag er vigtig for akklimatiseringen såI har nemmere ved at vænne jer til højderne og undgå højdesyge. Der er god tid i lejren, så I kan lade op til de næste par dage, som bliver noget hårdere.

I skal tage det alvorligt, hvis I kaster op mange gange, bliver svimle og forvirrede, får trykken for brystet, eller hvis I får slem hovedpine som ikke kan slåes ned med almindelige hovedpinetabletter. I skal tale med jeres guide herom, og overveje at søge ned hurtigst muligt. Det skal dog siges, at langt de fleste af vores kunder når toppen uden alvorlige symptomer, og de mindre symptomer forsvinder hurtigt, så snart man kommer ned i højden.

Logi og forplejning:
Karanga camp i 4.000 meters højde. Overnatning i telt.

Dag 13 - Kilimanjaro

Dagen starter med et solidt morgenmåltid. Det er virkeligt fantastisk, hvad kokken kan trylle frem af dejlig mad under de meget primitive forhold. Man spiser rigtig godt både morgen, middag og aften og man får også kaffe, the og sågar popcorn! I forlader Karanga og vandrer ca. 5 timer gennem Karanga dalen for at kommer frem til Barafu camp. Landskabet har ændret sig, til en måneagtig natur, koldt og tørt og helt uden planteliv. Men her er en rigtig flot udsigt over Kilimanjaros tinder, som nu er ved at være tæt på. Det er vigtigt at I spiser og drikker så meget som muligt, selvom man ofte får kvalme i denne højde. I skal forsøge at sove allerede ved 18-tiden, da der er en lang nat forude! 

Logi og forplejning:
Barafu camp i 4.600 meters højde. Overnatning i telt.

Dag 14 - Kilimanjaro

I bliver vækket omkring midnat, får lidt kiks og the, inden I begiver jer op mod toppen, i månens skær. Temperaturen ved Barafu ligger omkring frysepunktet og falder støt, i takt med at man stiger i højden. Når I rammer Stella Point, ved kraterkanten, kan temperaturen være helt nede på -25 grader, lige før solopgang.

Den ca. 8 timers vandretur i kulde og mørke, i et stejlt og ujævnt terræn, er uden tvivl den hårdeste del af ruten, hvor fysikken og din mentale styrke virkelig testes. Når I har fået jer kæmpet op til kraterkanten, ved Stella Point i 5.685 meters højde, får I til gengæld belønningen. Her får I et kort hvil, mens I oplever den mest fantastiske solopgang, over de afrikanske stepper nedenfor.

Herfra fortsætter I endnu en times tid til det højeste punkt på Kilimanjaro og i hele Afrika, Uhuru Peak. Denne del er ikke så hård som selve opstigningen, da det går rimeligt ligeud. Her er rigtig koldt, ned til -25 grader og der kan ligge sne, men har du først nået Stella Point, har du også kræfter til at fortsætte det sidste stykke, til skiltet ved Uhuru Peak, hvor det obligatoriske billede skal tages.

Når du har fået kæmpet dig helt op til Uhuru Peak, vil du opleve at det har været alle anstrengelserne værd. Her er utrolig smukt. Store gletsjere omgiver krateret, og du kan se gennem skyerne, til stepperne langt under dig. Man rammes af en fantastisk følelse af stolthed. Det er virkelig et kæmpe selvtillids-boost at have klaret sådan en prøvelse. Tag et par hurtige billeder af skiltet på toppen og ros hinanden for at have besteget verdens højeste fritstående bjerg, det 5.895 meter høje Kilimanjaro.

Derefter fortsætter I yderligere 5 timer mod Mweka Camp, selvfølgelig med frokost undervejs. Det går meget hurtigere på vej ned og snart er I nede ved trægrænsen igen, hvor der er knap så koldt og hvor luften er mere iltrig. Evt. højdesyge vil hurtigt aftage, jo længere I kommer ned.

I lejren står jeres kok klar med et ordentligt måltid mad, inden I falder om i teltet og får en velfortjent nattesøvn.

Logi og forplejning:
Mweka camp i 3.100 meters højde. Overnatning i telt.

Dag 15 - Moshi 

I går det sidste stykke ned mod Mweka gate, hvor I hentes af en bil som kører jer tilbage til Moshi. Ved gaten får I udleveret et velfortjent diplom, som skal hjem på væggen!

Dagens vandring er ganske kort, ca. 3 timer, men man kommer forbi steder i regnskoven, hvor der findes mange aber, deriblandt Colobus aben. Tilbage på hotellet er det tid til at slappe af. Få et varmt bad, en kølig øl og spis på en af de gode restauranter i byen.

Logi og forplejning:
Honey Badger Lodge, Moshi.

Dag 16 - Zanzibar

I spiser morgenmad på lodgen, hvorefter jeres guide kører jer til lufthavnen udenfor Moshi, og I tager et fly mod Zanzibar. Ved ankomst til Zanzibar modtages I af vores chauffør, som bringer jer til jeres hotel. Han står klar udenfor lufthavnen i en fin lyseblå skjorte, og holder et skilt med jeres navn på. Det er en flot ny bil med aircondition og I vil blive tilbudt en kold vand undervejs. Køreturen er selvfølgelig en privat tur, kun for jer, og tager ca. 75 minutter.

The Z er et super flot og moderne hotel. Det blev bygget i 2008 og er blevet renoveret i år, så det er som nyt. Stilen er international og moderne, med marmorgulve og italiensk design på badeværelset, men også flotte møbler fremstillet af lokale håndværkere, af træ fra kokospalmer. Værelserne er rigtig lækre, stilfuldt indrettet med luksustapet fra Milano, store senge med sengetøj af blødt egyptisk bomuld, fladskærm og docking station til Ipod. Trækker I gardinerne til side, er der glas fra gulv til loft, så I kan nyde den imponerende udsigt fra sengen. I har også jeres egen terrasse, med panorama havudsigt.

Hotellet ligger lige ud til Nungwi Beach, vel nok Zanzibars bedste strand. Sandet har en flot hvid farve, og vandet er rent, klart og dejligt varmt. I gennemsnit 27 grader. På Zanzibars østkyst gør tidevandet, at der er tidspunkter hver dag, hvor man ikke kan bade. Men her ved Nungwi, kan I bade hele dagen lang, uden afbrydelser. 

Logi og forplejning:
The Z Hotel. Nungwi, Zanzibar (se video fra hotellet her)
 

Flot og moderne hotel - kun for voksne - der ligger lige ned til Zanzibars bedste strand

Dag 17 - Zanzibar

Z Hotels restaurant har en helt suveræn beliggenhed og udsigt. Den er bygget på stolper, ud over vandet, så vandet går ind under dækket. Et bedre sted at spise sea food findes næppe. Baren ligger ovenpå restauranten, så det er et fantastisk sted at se solen gå ned bag havet. The Z har også en god stor swimmingpool med havudsigt. Poolen er også et perfekt sted at nyde solnedgangen fra!

Logi og forplejning:
The Z Hotel. Nungwi, Zanzibar (se video fra hotellet her)

Dag 18 - Zanzibar

De har flere forskellige værelsestyper på The Z Hotel. Vi vil foreslå jer at vælge deres Deluxe Seaview Rooms, hvor vi synes man får mest for pengene. Det er kun 80 kr. dyrere end et værelse uden havudsigt, ogdet er altså dejligt at sidde på terrassen og nyde udsigten. Skal det være ekstra godt, kan I overveje at opgradere til en Rooftop Suite, som ligger øverst i bygningen, som en penthouse, med fantastisk panorama havudsigt. De 3 rooftop suites er meget større end Deluxe værelserne,og har desuden en 40 m2 stor balkon, som går hele vejen rundt om bygningen, med dejlige liggestole.

Logi og forplejning:
The Z Hotel. Nungwi, Zanzibar (se video fra hotellet her)

Dag 19 - Zanzibar

Slap af og nyd livet her på den fantastiske strand. Det er en flot lang og bred strand, hvor I kan gå helt til Kendwa-stranden, længere nede ad kysten. Langs stranden ligger mange andre hoteller, så det er nemt at finde en ny god restaurant hver aften. Men I spiser dog også godt på The Z Hotels egen restaurant. Specielt deres ”Sea Food Platter” kan anbefales. Hotellet er mest egnet til par, små grupper eller familiermed voksne børn, da de frabeder sig børn under 12 år.Det giver en god ro og en afslappet stemning.

Logi og forplejning:
The Z Hotel. Nungwi, Zanzibar (se video fra hotellet her)

Dag 20 - Zanzibar

Er I til dykning eller snorkling, er The Z Hotel også et godt valg. Det ligger meget tæt på Mnemba Atollen, et af de bedste dykker-spots på Afrikas østkyst. Lige ved siden af hotellet, ligger der et professionelt dykkercenter, som arrangerer diverse ture og kurser. I kan også få en massage på The Z Hotel, som har deres eget SPA område, og en massagebænk med havudsigt.

Logi og forplejning:
The Z Hotel. Nungwi, Zanzibar (se video fra hotellet her)

Dag 21 - Zanzibar

I hentes af vores chauffør som bringer jer til et andet hotel. Tembo House har den suverænt bedste placering i byen, midt i den hyggelige, gamle bydel Stone Town, tæt på alle attraktioner. Som det eneste hotel i byen, ligger det lige ned til stranden. De har også en fin pool.

Tembo House er en charmerende gammel bygning, der indtil 1884 fungerede som det Amerikanske konsulat. Huset er flot restaureret med respekt for historien, og overalt på hotellet findes antikke møbler og kunst. Værelserne er indrettet i lokal swahili-stil med træudskårne møbler og en kæmpe seng. Badet minder om et Hammam, med fine klinker og badekar/bruser. Vi forsøger altid at få de værelser som enten har balkon, eller flot havudsigt fra værelset. 

Hvis I gerne vil bo ekstra godt, kan I overveje at opgradere til deres Presidential Suite. For kun 200 kr. ekstra pr. person får I deres klart flotteste værelse, som er mere end dobbelt så stort som et prime room, og har den bedste beliggenhed, med flot havudsigt og en kæmpe balkon. Skal det være endnu mere unikt og endnu højere komfort, kan vi også anbefale Zanzibar Palace. Det er et fantastisk smukt hotel med kun 9 værelser, som ligger inde i labyrinten af små gader, midt i Stone Town. Deres suiter er nogle af de flotteste værelser på hele øen.

Fra begge hoteller kan I trygt se jer omkring i byen på egen hånd, og shoppe i de små boder på det lokale marked. Eller få en guide til en historisk rundtur på 2-3 timer, hvor I ser det gamle slavemarked, oplever byens folklore, museer og meget mere, og lærer at finde rundt på egen hånd. I kan godt spise på Tembo Hotel, men menuen er ikke så spændende, og de serverer kun alkoholfrie drikkevarer. Vi anbefaler at man prøver en af de mange gode restauranter i nærheden af hotellet.

Spis eventuelt på Restaurant Livingstone med fødderne plantet i strandsandet og med udsigt over havnens skibe. Den ligger blot et par huse fra hotellet. I bør også besøge madmarkedet om aftenen. Her står kokke i lange rækker og griller fisk og skaldyr, steger specielle Zanzibar-pizzaer, og presser sukkerrør til en lækker drink med ingefær og lime. I baggrunden går solen ned bag havet, mens byens unge drenge konkurrerer i akrobatiske udspring fra havnekajen.

Logi og forplejning:
Tembo House Hotel (se video fra hotellet her)
 

Dag 22 - Zanzibar

I har en sidste dag til at slappe af ved hotellet eller se jer omkring i den gamle bydel. Zanzibar er en fantastisk flot ø i det indiske ocean. Her er smukke hvide sandstrande med et dejligt varmt hav. Der er også mange ting at se og opleve. I kan f.eks. få en rundvisning i en krydderiplantage eller besøge kæmpeskildpadderne på Prison Island. Vi hjælper gerne med at arrangere jeres ture på øen. Se mere på siden ”Aktiviteter på Zanzibar”. Om eftermiddagen bliver I hentet af vores chauffør og kørt til Zanzibar Lufthavn for at vende snuden mod Danmark.

Logi og forplejning:
På flyet
 

Dette er blot et forslag til hvordan jeres rejse kunne se ud. Den kan forkortes eller forlænges og indholdet kan ændres efter behov. Vi skræddersyr alle vores rejser, så har I andre ønsker kan I bare sige til.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES REJSER?

+45 61 70 16 10info@tanzaniatours.dk