Strandene på Zanzibar

Nordkysten

Zanzibars mest berømte strande er Nungwi og Kendwa, som ligger ved øens nord-spids. Her finder du de bedste bade-forhold, da strandene ikke generes af tidevand, som på østkysten, så du kan bade hele dagen lang. Vandet er rent og klart og sandet kridhvidt.

Der ligger en del hoteller og restauranter langs stranden, så der er masser af liv og det er nemt at finde et godt sted at spise. Der er også mange forskellige aktiviteter. Naturligvis dykning og snorkling, men også kite-surfing, vandscooter eller en romantisk sejltur.

Ved Nungwi og Kendwa kan du opleve en fantastisk solnedgang. Kulissen ved The Z Hotel er særligt smuk, så her står folk klar med kameraet, når solen begynder at gå ned bag havet. 

ØSTKYSTEN

Er du mere til en privat bounty-strand skal du søge mod østkysten, hvor hotellerne ligger mere isoleret. Strandene er fredelige, og har et mere lokalt præg og en afslappet atmosfære. Der er færre turister, og færre strand-sælgere.

På Zanzibars østkyst trækker havet sig langt tilbage med tidevandet, hvilket gør at der er tidspunkter på dagen, hvor man vanskeligt kan bade. Det kan man dog indrette sig efter og desuden giver det en flot variation og mulighed for at lede efter smukke skaller og konkylier.

På Karafuu Beach Resort har de en badebro, som fører ud til en dejlig lagune, så der kan du bade i havet hele dagen. Der er ikke det store udvalg af restauranter, så man spiser normalt hvor man bor.

På østkysten kan du opleve solen stå op over havet om morgenen.

STONE TOWN

Vi anbefaler som regel at kombinere et ophold på en af de dejlige strande i nord eller øst, med en nat eller to på et hotel i den gamle bydel Stone Town. Du bør have en aften i byen, for at opleve den spændende kultur, stemningen og den gode mad.

Du kan bo på Tembo Hotel med den bedste beliggenhed i byen, lige ved alle attraktionerne og ud til byens eneste strand, eller på det charmerende Zanzibar Palace, midt i labyrinten af snævre gader i den gamle bydel. Vil du opleve byen og samtidig bo på et fredeligt hotel, er Chapwani Private Island stedet. Det er en lille privat ø som du har næsten for dig selv, hvorfra du kan sejle til Stone Town på kun 25 minutter.

Stranden ved Stone Town er ikke på niveau med øens bedste strande. Men den udmærker sig ved at der er masser af liv, både på stranden og i havet ud for. Fra din liggestol
ved Tembo Hotel, kan du følge med i hvordan fragtskibe tømmes med håndkraft, eller hvordan byens unge mænd konkurrerer med akrobatiske udspring i havet. 

HAR DU SPØRGSMÅL OM STRANDENE PÅ ZANZIBAR?

(+45) 61701610info@tanzaniatours.dk