Hvornår er det bedst at rejse til Tanzania?

Det bedste tidspunkt at rejse til Tanzania, kommer an på dine præferencer. Uanset årstid, er der altid store oplevelser i vente. Det er dejligt at rejse i december, januar eller februar, hvor du kan rejse væk fra kulden herhjemme, og komme ned i den dejlige tropiske varme. Du får dog meget mere for pengene i regnsæsonen, hvis du kan leve med lidt regn, da både fly og hoteller er billigere der.

I vores sommer og efterår er vejret behageligt i Tanzania, og det er et godt tidspunkt at tage på safari eller bestige Kilimanjaro. Zanzibar er generelt lidt varmere end fastlandet, så selvom perioden fra juli til oktober egentlig er deres vinter, vil der stadig være varmt nok til en dejlig badeferie.

Nedenfor kan du læse om alle perioder, og finde det tidspunkt der passer dig bedst.

December - Marts: Den tørre periode
Dette er det perfekte tidspunkt at rejse, hvis du vil være garanteret solrige dage uden regn. Fra midten af december til starten af marts, er tidspunktet på året, hvor der er varmest og tørrest. Der er varme, skyfrie dage med temperaturer på op mod 32 grader og om natten en behagelig temperatur, på omkring 18 grader. I denne periode falder der normalt ingen regn.

Særligt i slutningen af december og i januar, kan der være meget varmt, men det bliver dog aldrig så varmt om i f.eks. det nordlige Afrika. Der er meget sjældent over 32 grader. På en safari i Tanzanias fastland vil der være lidt køligere, da det ligger højt, og på Zanzibar er der ofte en brise fra havet, der kan køle dig ned. Jo længere man kommer ind i marts, jo større risiko er der for regn, og der kan være meget lummert.

Både juleferien og vinterferien vil således være perfekte tidspunkter, at rejse til Tanzania. Det er en meget spændende periode at være på safari i. Græsset er kort og tørt, så det er nemt at se dyrene, og mange dyr er samlet i de samme områder. Fra januar og et par måneder frem fødes der mange nye kalve.

Hvis du rejse til Tanzania i december, kan du se det smukke Flamboyant træ blomstre. I Tanzania kalder de det ”Christmas tree”, fordi det blomstrer ved juletid, med smukke røde blomster.

I starten af februar afholdes der hvert år en populær festival i Stone Town på Zanzibar. Den kaldes Sauti za Busara Festival, hvilket betyder ”Lyden af visdom”. Festivalen varer 4 dage, og byder på karneval og parader, til den rytmiske swahili-musik. Der er en virkelig hyggelig stemning i byen, som tiltrækker tusindvis af musikelskere fra hele verden.

I marts kan du deltage i den kendte Kilimanjaro maraton, hvis du er til en virkelig aktiv ferie. Der er både 42 og 21 kilometer ruter, i smukke omgivelser omkring Afrikas højeste bjerg.

April – Maj: Den lange regnperiode
Det er i disse måneder, at hovedparten af regnen falder. Det regner meget kraftigt, men ofte kun i en time eller to om dagen, hvorefter det klarer op, og solen skinner igen. Derfor er det ikke noget der ødelægger en tur til Tanzania. Maj kan tværtimod være et godt tidspunkt at rejse på, da der er væsentligt færre turister end i højsæsonen. Det betyder at du har naturen og strandene mere for dig selv, så oplevelsen er mere unik.

Priserne er også markant lavere, så du kan få et lækkert luksushotel, til samme penge som et standardhotel i højsæsonen. Ude i parkerne er naturen frodig og smuk, og græsset er grønt. Der er masser af mad til alle de nyfødte dyr på savannen, der ofte fødes i starten af regnsæsonen. Det meste af regnen falder i april, hvor der også kan være en meget fugtig varme, så maj er at foretrække.

Juni – Oktober: Den kølige periode
I disse måneder falder temperaturen lidt, dog uden at det bliver koldt. Der er omkring 27 grader om dagen og ned til 14 grader om natten. Dog lidt køligere omkring safariparkerne og på Kilimanjaro. Der falder stort set ingen regn i perioden fra juni til oktober. Det er et behageligt tidspunkt at rejse på, særligt på en safari, hvor det passer fint at der ikke er for varmt. På Zanzibar kan juli godt være en smule koldt, hvis det blæser meget. Langt de fleste dage er dog dejlige, og Det Indiske Ocean er stadig varmt og det vil være skønt at bade.

Det er perfekt at rejse til Tanzania i sommerferien, hvis du ikke kan lide at det bliver for varmt. Hvis du godt kan lide temperaturer omkring 30 grader, er efterårsferien bedre. Jo længere man kommer hen mod efteråret, jo varmere bliver det, og jo tørre bliver parkerne. Det gør det meget nemt at få øje på dyrene, som ofte er koncentreret omkring floder og vandhuller.

Fra oktober blomstrer de smukke Jacaranda træer. I og omkring Arusha by kan du se de store træer være klædt i de smukkeste lilla farver. Nogle steder er der hele alleer med lilla jacarandaer, og det er virkelig smukt at køre igennem.

I oktober kan du også se de store mangotræer være fyldt med modne frugter. Det er også i den sæson avocadoerne er klar til høst. Det er en helt anden smagsoplevelse at få en moden mango eller avocado, direkte fra træet, end de udgaver vi får herhjemme, som plukkes inden de er modne. Så hvis du får muligheden for at rejse rundt i Tanzania, mens frugttræerne er i sæson, skal du sørge for at bestille det på restauranterne. En simpel salat med avocado, mango og måske rejer, smager helt himmelsk.

November: Den korte regnperiode
Temperaturen stiger igen, og der falder en del regn. Den korte regnperiode i Tanzania strækker sig som regel ind i midten af december. Regnfaldene er dog korte og sporadiske, og man vil sagtens kunne få en fantastisk rejse til Tanzania i november. Jo længere man kommer ind i december, jo mindre regn kommer der. Et kort regnskyl på Zanzibar kan dog være helt forfriskende, da det gør luften lettere, og i safariparkerne får regnen planterne til at blomstre.

Det er lavsæson, så priserne er lavere og det er nemt at få plads på hotellerne. Der er ikke mange turister i Tanzania på den årstid, så oplevelsen er mere unik.

Aktuel vejrudsigt:
Arusha

HAR DU SPØRGSMÅL OM DET BEDSTE TIDSPUNKT AT BESØGE TANZANIA?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk