KILIMANJARO

Bestig Afrikas højeste bjerg

Med sin snedækkede top rager Kilimanjaro 5.895 meter op i luften. Dermed er det Afrikas højeste punkt og blandt verdens højeste bjerge. Vi har nogle af de mest rutinerede guider i Tanzania, og med deres hjælp har tæt på 90 % af vores rejsende nået toppen.

Efter flere dages vandring gennem smuk regnskov og tropisk bjerglandskab, når du “Afrikas tag”, og er vidne til en utrolig smuk solopgang. Kun et stenkast fra ækvator står du omgivet af store gletsjere til alle sider, og kan nyde udsigten over landskabet nedenfor. En fantastisk belønning, som er al sliddet værd.

At ramme toppen af Kilimanjaro, mens solen stiger op over sletterne, er en ubeskrivelig følelse. Udmattelsen efter den hårde tur, stoltheden over den store præstation og synet af den smukkeste solopgang, kan få selv de hårdeste hunde til at knibe en tåre.

FORDELENE VED EN PRIVAT KILIMANJARO BESTIGNING

Ligesom på vores safarier, er vores ture på Kilimanjaro 100% private. Vi kobler aldrig folk sammen med nogen de ikke kender. Du og dine rejsepartnere vil få jeres egen guide, og et team af kokke og bærere. De fleste rejsebureauer arrangerer kun grupperejser til Tanzania. Dermed er det et fastlagt standardprogram, hvor du ikke selv har noget at sige, ift. indhold og rejsetidspunkt. På en grupperejse skal man også være heldig at ramme en harmonisk gruppe. Folk er forskellige. Og folk er i forskellig form, så der vil altid være nogen som har svært ved at følge med.

På en privat Kilimanjaro trekking med TANZANIA TOURS foregår alt i dit tempo, og der er ingen at tage hensyn til. Turen ledes af nogle af Tanzanias bedste og mest erfarne guider, og I har jeres egen kok og en hel flok bærere med på turen. Det eneste du selv skal koncentrere dig om, er altså at vandre. Det giver klart de bedste forudsætninger for at nå toppen.

Vi sørger også for at sende et antal assisterende guider med, passende til hvor mange I rejser sammen. Det giver ekstra støtte undervejs, men den primære årsag er, at vi så kan dele jer op, hvis en eller flere af jer må vende om, og de andre gerne vil fortsætte. Det er surt at være tæt på mål, og så være nødt til at vende om, fordi ens rejsemakker har fået højdesyge.

Drømmen om at nå toppen af verdens højeste fritstående bjerg er en kæmpe motivationsfaktor som, sammen med den storslåede natur der omgiver én, overskygger anstrengelserne. Man får en masse selvtillid med hjem fra turen, og en oplevelse man kan fortælle om og prale af resten af livet.

HVILKEN RUTE VIL DU BRUGE?

Kilimanjaro kan bestiges af alle med en normal fysik. Her skal man ikke være bjergbestiger, alt der kræves, er et par gode vandrestøvler og en stærk vilje. Det er dog ikke nogen badeferie. Man vandrer minimum 4-6 timer hver dag, og på top-dagen op til 15 timer, så viljestyrken bliver virkeligt sat på prøve.

Langt de fleste bør kunne nå op til den øverste lejr, for det er først derfra at det bliver barskt. Man vandrer om natten, for at nå toppen inden solopgang, for at det ikke bliver for varmt. Til gengæld er der rigtig koldt om natten, der er mørkt og det er den mest krævende strækning. Men det er også en uforglemmelig oplevelse, og man bliver guidet på vej, af det utrolige stjernetæppe over Afrika, som ses ekstra tydeligt her i mørket. Vi sørger ofte for at time det, så du rammer toppen til fuldmåne, hvilket er ekstra smukt og selvfølgelig giver lidt mere lys.

Det er vigtigt at vælge en rute som passer til dine ambitioner og til dit budget. Går du efter den smukkeste rute anbefaler vi Lemosho-ruten. Machame-ruten byder også på rigtig flot natur, men den er hårdere da du skal klare bestigningen på færre dage. Det er også den mest brugte rute, så der kan godt være en del trafik på stien. Foretrækker du at have bjerget mere for dig selv, skal du gå efter The Northern Route. Vil du sove i hytter skal du vælge Marangu-ruten.

Uanset rute, kan du selvfølgelig kombinere med en spændende safari, som samtidig er med til at forebygge højdesyge, eller tage en velfortjent badeferie på Zanzibar bagefter. Nedenfor kan du læse mere om hver enkelt rute. Kontakt os endeligt, hvis vi skal sætte et program sammen til dig.

Machame ruten

Machame ruten er, sammen med Marangu ruten, den mest populære rute til toppen af Kilimanjaro. Machame er også kendt som Whisky ruten, da den er noget hårdere end Marangu ruten, der populært kaldes Coca Cola ruten. Machame ruten tager et minimum af 6 dage at fuldføre, men vi anbefaler at du tager 7 dage, hvilket forhøjer chancen for at nå toppen markant.

Machame ruten er ideel for dem, der føler sig rustet til den lidt mere udfordrende bestigning, hvor vandringen er længere og generelt byder på lidt vanskeligere terræn end Marangu ruten. Til gengæld belønnes man med en smukkere og langt mere varieret natur. Ruten er af gode grunde populær og den er derfor også forholdsvis befærdet. Hvis man gerne vil bestige af en rute med kun få mennesker, så kan man vælge Lemosho eller Northern Route.

Se program her

Klik her

Marangu ruten

Marangu Ruten er også kendt som Coca Cola ruten, fordi man overnatter i hytter, hvor man blandt andet kan købe Coca Cola. Det er en mere komfortabel overnatningsform end telte, da du er mindre påvirket af vind og vejr. Marangu er den mest direkte rute, med de bedst anlagte stier, hvilket gør den til den mindst udfordrende rute på Kilimanjaro. Turen tager minimum 5 dage at fuldføre, men vi anbefaler, at du tager 6 dage, så du har de bedste vilkår for at nå toppen.

I modsætning til de andre ruter, sker nedstigningen ad samme vej, som man opstiger, hvilket gør at ruten virker mere befærdet. Det gør også at Marangu rent naturmæssigt, er den mindst attraktive af ruterne, da man kun ser den ene side af bjerget. Det vil dog stadig være en smuk naturoplevelse, for Kilimanjaro byder på fantastisk flora og fauna, uanset hvilken rute du vælger. 

Se program her

Klik her

Lemosho ruten

Lemosho Ruten er én af de mindre trafikkerede ruter på Kilimanjaro. Måske fordi det er en lang og meget udfordrende rute, men til gengæld byder den på meget naturskønne omgivelser og netop rutens længde gør, at man akklimatiserer på en god måde og undgår højdesyge. Derfor har Lemosho ruten en rigtig høj succesrate. Da ruten er lidt længere end Marangu og Machame, kræver det 7-8 dage. 

Naturen ved Lemosho ruten er det smukkeste og mest varierede natur man finder ved Kilimanjaro. Man starter i regnskoven, krydser det spektakulære Shira Plateau og går derefter i ét med Machame ruten på den smukke nedstigning til Mweka. Du skal vælge Lemosho hvis du gerne vil betale lidt ekstra, for at færdes i særligt naturskønne omgivelser, med meget få turister.

Se program her

Klik her

The Northern Circuit ruten

Northern Circuit ruten er den nyeste rute på Kilimanjaro. Denne rute tilbyder en enestående oplevelse, fordi det er den eneste rute, der kommer næsten hele vejen rundt om bjerget. Det betyder dog også at det er den længste rute, og ret udfordrende. Bestigningen via Northern Circuit tager 9 dage. Til gengæld får man den allerbedste højde akklimatisering af alle ruterne op af Kilimanjaro.  

Det er en stor del af grunden til, at det også er denne rute, som har den bedste succesrate. Northern Circuit ruten er helt klart en af de allerbedste ruter på Kilimanjaro, men pga. længden desværre også den dyreste. Den egner sig især til dem, som søger en helt unik oplevelse væk fra folkemængderne, og ikke vil forhaste turen.

Se program her

Klik her

Mount Meru

Mount Meru er langt mindre kendt end storebroren Kilimanjaro, men det er ikke fordi bjerget mangler noget, i forhold til storslåede naturoplevelser og gode udfordringer. Du kommer igennem de samme klimazoner som på Kilimanjaro, og oplever den samme smukke natur. Mount Meru er med sine 4.500 meter, Tanzanias næsthøjeste bjerg.

På Mount Meru overnattes i hytter. I parken og på selve bestigningen, er der kun ganske få turister i sammenligning med Kilimanjaro, og turen tager kun 4 dage. Derfor koster bestigningen af Meru langt mindre end Kilimanjaro. Så har du ikke tiden eller økonomien til at bestige Kilimanjaro, og søger du en unik oplevelse væk fra de fleste turister, er Mount Meru et oplagt valg.
 

Se program her

Klik her

”Vi nåede toppen af bjerget, godt trætte - men hold kæft hvor var det fedt! Solopgangen over skyerne, at se toppen af en kæmpe vulkan, at gå mellem is og gletchere, det var altså helt fantastisk og er på alle måder en oplevelse jeg kan anbefale alle!”

Thorbjørn Milling, København

Her skal du bo før og efter Kilimanjaro

Vi anbefaler Kaliwa Lodge, der ligger ganske få minutter fra Machame indgangen til nationalparken, og også er et fint udgangspunkt for Marangu-ruten. Det er en hyggelig lille lodge med kun 10 værelser, der ligger i 1300 meters højde, smukt omgivet af tropisk bjerg-regnskov, ved foden af Mt. Kilimanjaro. Du får ikke en flottere udsigt til bjerget, så det er perfekt at starte eventyret her.

Se mere her: KALIWA LODGE, MOSHI.

Hvis du vil benytte Lemosho-ruten, The Northern Route eller vil bestige Mt. Meru, er Planet Lodge det bedste udgangspunkt. Det er en hyggelig oase i udkanten af Arusha by, som består af 14 runde hytter, inspireret af masaiernes bomaer. Det er fine værelser med gode senge, bruser og toilet samt terrasse med udsigt til den fredelige have. Det er en smuk tropisk have fyldt med farvestrålende fugle, bananpalmer og papayatræer, samt en stor swimmingpool, hvorfra man har fantastisk udsigt til Mount Meru i baggrunden.

Se mere her: PLANET LODGE, ARUSHA.

Praktisk information og pakkeliste

For at sikre at din Kilimanjaro-tur med TANZANIA TOURS bliver både behagelig og vellykket, har vi sammen med vores erfarne guider udarbejdet en pakkeliste med det tøj og udstyr, som vi anbefaler at du tager med på rejsen.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL KILIMANJARO?

(+45) 61701610info@tanzaniatours.dk