DIN REJSE TIL TANZANIA

Lad os skræddersy din drømmerejse

Hos TANZANIA TOURS bestemmer du selv, hvordan din rejse skal se ud. Med vores ekspertviden hjælper vi med at sammensætte den perfekte rejse, så den passer til dine ønsker. Alle vores rejser er individuelle ture med privat guide og egen bil.

De fleste danskere rejser til Tanzania for at opleve verdens bedste safari-land. Efter en spændende safari er det oplagt at rejse videre til Zanzibar, som har de smukkeste hvide sandstrande. Det er en perfekt kombination, som passer godt til både par og familier, unge og ældre, og som med garanti giver gode minder for livet.

Søger du en spændende udfordring, skal du prøve kræfter med Kilimanjaro, hvor du på 7 dage vandrer til toppen af Afrikas højeste bjerg. Trænger du bare til at koble fra, er Zanzibar en fantastisk destination i sig selv.

Nedenfor kan du finde inspiration til din rejse til Tanzania, samt se eksempler på, hvordan vi sætter rejserne sammen. Kontakt os meget gerne på telefon eller mail og fortæl om dine ønsker, så vil vi lave et helt konkret og detaljeret tilbud til dig.

DEN KLASSISKE TANZANIA-REJSE

5 dages privat safari + lille charmerende ø ved Zanzibar
På denne rejse oplever du alle Tanzanias højdepunkter. Du får verdens bedste safari i Serengeti og Ngorongoro-krateret og besøger også Tarangire, som bestemt er blandt Tanzanias bedste nationalparker.

På vores safarirejser får man altid sin egen safari-bil med privat guide. Det sikrer, at du får de vildeste naturoplevelser i Tanzanias enestående natur.

Efter en spændende safari, rejser du videre til Zanzibar, hvor vi anbefaler, at du bor på en lille privat ø, Chapwani Private Island, som kun har 11 værelser. Det er vores favorit og klart det mest charmerende og autentiske hotel ved Zanzibar.

SE HELE REJSEPROGRAMMET

Klik her

DEN FAMILIEVENLIGE REJSE I TANZANIA

6 dages privat safari + dejligt resort på Zanzibar
På denne rejse er der tænkt på, at du og din familie skal have en så oplevelsesrig tur som overhovedet muligt, uden at det bliver for hektisk. Vi laver en god safari-rute, hvor I oplever de bedste nationalparker, men undgår for meget kørsel på vejene. I får selvfølgelig jeres egen guide og safari-bil, så der er helt frie rammer, og alt foregår i jeres tempo. Der er masser af dyr at se på hele tiden, så selv de mindste får en stor oplevelse.

Natten tilbringes i lodge eller luksustelte, hvor komforten og sikkerheden er i top. I slutter med nogle afslappende og hyggelige dage på Zanzibar, hvor vi anbefaler det meget børnevenlige Karafuu Beach Resort, der er kåret til Tanzanias bedste resort de sidste fem år!

SE HELE REJSEPROGRAMMET

Klik her

DEN ULTIMATIVE RUNDREJSE I TANZANIA

7 dages safari + bestig Kilimanjaro + Zanzibars bedste hotel
Du starter med 6 dages privat safari i nogle af verdens bedste safari-parker, Serengeti og Ngorongoro-krateret, hvor du bor på nogle dejlige lodges med fantastisk beliggenhed INDE i parkerne.

Derefter bestiger du Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, sammen med vores dygtige guider - igen en privat tur - inden du får et velfortjent hvil på Zanzibars dejlige strande. Her bestemmer du selv, hvor godt du vil bo. Dette er rejsen for dig, hvis du vil på dit livs eventyr.

Her får du tre fantastiske uger, hvor du oplever det bedste af det bedste, Afrika kan tilbyde. Det er en kæmpe oplevelse at udforske Afrikas smukke natur på denne måde.

SE HELE REJSEPROGRAMMET

Klik her

DEN EKSKLUSIVE SAFARI I TANZANIA

8 dages privat safari i verdens bedste safari-land
På denne tur får du virkelig set det ypperste af Afrikas dyreliv. Du besøger nogle af de bedste og mest berømte nationalparker, hvor koncentrationen af vilde dyr er den højeste i hele verden. Der er garanti for at se masser af løver, elefanter, giraffer, zebraer, flodheste og bøfler.

Her findes også millionvis af gnuer, tusindvis af farvestrålende fugle og utallige andre flotte dyr. Stort set alle vores kunder ser også både leoparder, geparder og næsehorn. 

Du og din(e) rejsepartner(e) vil få jeres egen guide og egen bil, specialbygget til safari, og I bor kun de bedste steder. Vi skræddersyr turen til dig, så antallet af dage kan naturligvis justeres efter dine ønsker.

Se hele rejseprogrammet

Klik her

DEN EKSOTISKE BADEFERIE PÅ ZANZIBAR

Afslapning og oplevelser på Zanzibar
Det er safari, Tanzania er kendt for, men er du mere til badeferie, er Zanzibar et fantastisk sted at bruge et par uger. De smukke hvide sandstrande på den eksotiske paradisø er omkranset af palmer og det varme, turkisblå Indiske Ocean, og her kan hele familien hygge sig og bade dagen lang.

Zanzibar er dog meget mere end lækre strande. Her findes også nogle af Østafrikas bedste steder for dykning og snorkling, og du kan svømme med delfiner, besøge kæmpeskildpadder eller få en rundvisning i en krydderiplantage.

Madmarkedet i Stone Town er en kulinarisk oplevelse, man ikke må gå glip af, og de snævre gader i den gamle bydel byder på gode shoppingmuligheder. Du bestemmer selv, hvilket hotel du vil bo på, og hvor længe.

SE HELE REJSEPROGRAMMET

Klik her

Vi laver rejsen helt som du vil have den

Dette er blot vores forslag til, hvordan din rejse kunne se ud. Vi skræddersyr alle vores rejser, og vi kan lave din rejse præcist som du gerne vil have den. Vi laver kun private rejser. Dermed bestemmer du selv, hvornår du vil rejse og hvad du vil opleve. Du bestemmer også selv, hvor godt du gerne vil bo, og hvor længe, og dermed også hvad hele herligheden skal koste.

Nedenfor kan du læse om, hvornår det er bedst at rejse til Tanzania, og hvordan det er at rejse rundt i landet. Du kan blive klogere på Tanzanias kultur og historie, samt om priserne på vores rejser. Endeligt er det også her, du kan finde praktisk information til din rejse, se pakkelister for safari og Kilimanjaro og læse vores købsbetingelser.

Derefter kan du gå ind på siden SAFARI, og læse mere om vores safarier, møde vores guider og blive klogere på, hvor mange dage du skal vælge. På samme måde kan du læse mere om de forskellige ruter på KILIMANJARO. Under ZANZIBAR kan du se vores udvalgte hoteller og vælge din favorit.

BEDSTE TIDSPUNKT I TANZANIA

Der er et rigtig dejligt klima i Tanzania. Der er stort set en konstant temperatur hele året rundt på ca. 30 grader om dagen og ca. 20 grader om natten. Omkring safariparkerne er der lidt køligere, da de ligger i højt terræn. I gennemsnit 25 grader, hvilket er et meget behageligt vejr at tage på safari i. Der er lidt varmere på kysten og på Zanzibar, hvilket er perfekt til en badeferie. Havet er altid dejligt varmt.

Vejret kan variere lidt fra år til år, men generelt har Tanzania to tørre årstider og to årstider med regn. Tanzania er skøn i vores vintermåneder, og det er også altid godt at rejse fra juni til oktober.

Du kan læse mere om de bedste årstider i Tanzania her.

PRISER - HVAD KOSTER EN REJSE TIL TANZANIA?

TANZANIA TOURS arrangerer KUN rejser til Tanzania og har gjort det siden 2007, så vi har nogle rigtig gode aftaler med guider og hoteller. Derfor kan vi lave priser, der er lavere, end hvis du booker et hotel direkte. Vi lever af de procenter, vi får fra hotellerne og lægger ikke ekstra fortjeneste oveni. Vi har ingen bestyrelse eller aktionærer, der skal have overskud. Vi har heller ingen butik eller fine kontorer, så det, du betaler for rejsen, går rent faktisk til rejsen.

Sammenlignet med udbuddet herhjemme, ligger vi i den dyre ende af den simple årsag, at vi laver rejser af bedre kvalitet og komfort, og med mere indhold. Du kan sagtens finde rejser til Tanzania, som er markant billigere end vores. Men kun fordi der er tale om et helt andet produkt, hvor du samlet får mindre værdi for pengene. Ofte er det svært at gennemskue, hvad man får for pengene, og små detaljer kan gøre en rigtig stor forskel for prisen og udbyttet af rejsen.

Det er faktorer som:
- Er det en privat rejse eller del af en grupperejse?
- Ligger den i højsæson eller lavsæson?
- Får du reelt samme udbytte, eller går der mest tid med transport?
- Bor du på eksklusive små lodges eller store kedelige hoteller?
- Bor du inde i parken blandt dyrene eller i byerne udenfor?
- Får du en dygtig og engageret guide som vores eller en underbetalt nyuddannet?

Det er ikke billigt at rejse i Tanzania. Faktisk er det et af de dyreste lande at besøge i Afrika, og der er mange udgifter forbundet med en god safari eller Kilimanjaro-bestigning. Myndighederne i Tanzania har besluttet, at deres nationalparker ikke skal ødelægges af horder af turister, som man desværre ser i andre lande. I Tanzania vil de hellere have færre turister, som betaler mere, end mange turister, som ikke lægger så mange penge. Derfor har de valgt at skrue op for deres parkafgifter, så det er dyrt at besøge parkerne. Der er også kommet ekstra skatter på safari-ydelser og hoteller, og især de hoteller, som ligger inde i nationalparkerne er dyre at besøge. Men det er det hele værd, for det giver bare klart den største oplevelse.

En god safari koster omkring 3.000 – 4.000 kr. pr. person pr. dag, men det afhænger selvfølgelig af, hvor mange I rejser sammen. Prisen dækker ubegrænset safari med egen bil og egen guide, samt overnatning på nogle rigtig dejlige steder med fuld forplejning.

Den klassiske kombination med safari og Zanzibar kan koste alt mellem 20.000 og 50.000 kr. pr. person, men det lander som regel omkring 30.000 kr. pr. person. Det er for en ca. 14 dages rejse, inkl. fly, en god lang safari og et godt hotel på Zanzibar.

Drømmer du om hele pakken, inkl. bjergbestigning på Kilimanjaro, kommer der 15.000 – 20.000 kr. oveni pr. person.

Hvis du kun vil til Zanzibar, vil prisen selvfølgelig være en helt anden. Der er hoteller fra 300 kr. pr. nat pr. person.

Kontakt os endelig, så vil vi lave et konkret tilbud til dig. Du er også meget velkommen til at ringe til os på 61701610, for i telefonen kan vi bedre forklare og fortælle om det hele.

FAKTA OM TANZANIA

Hovedstad: Dodoma (Dar es Salaam er landets største by).

Areal: 945.000 km2. (ca. 21 gange større end Danmark).

Befolkningstal: 65 millioner.

Tidszone: Én time foran dansk sommertid,  to timer om vinteren.

Valuta: Tanzaniske shilling (TZS). For 100 DKK får man ca. 37.000 TZS.

Sprog: Engelsk og Swahili er officielle sprog. Derudover er der mange lokale stammesprog.

Religion: 40-45 % kristne, 35-40 % muslimer. Resten er traditionelle stammereligioner.

PAKKELISTER TIL TANZANIA

For at sikre, at din næste rejse med TANZANIA TOURS bliver både behagelig og vellykket, har vi sammen med vores erfarne guider udarbejdet pakkelister med det tøj og udstyr, som vi anbefaler, at du tager med på din safari eller på Kilimanjaro.

Pakkeliste til safari

Pakkeliste til Kilimanjaro

PRAKTISK INFORMATION OM DIN REJSE TIL TANZANIA

Her kan du finde alt det, du skal vide, inden din rejse til Tanzania. Læs blandt andet om visum, vaccination, valuta, afbestillingsregler og sikkerhed. 

Praktisk information og købsbetingelser

AT REJSE I TANZANIA

At rejse i Tanzania er relativt enkelt. Der er gode, asfalterede veje mellem alle turistattraktioner og de større byer. Her går også busser i fast rutefart. Derudover står taxachauffører i kø for at få kunder, prisen er ikke særlig høj og kan ofte forhandles.

Der er mange gode restauranter i og omkring byerne, og alle vores lodges og hoteller har fine restauranter med lækker mad. Her får du de fleste internationale retter, du kender fra Europa, eksempelvis pizza, pasta, kartofler og kødretter. I mange byer findes der indiske restauranter, og især på Zanzibar er køkkenet arabisk præget. Her serveres der også frisk fisk direkte fra det Indiske Ocean. Prøv f.eks. haj, marlin, barracuda eller blæksprutte, stegt på grill. I Tanzania bruger man ofte kokosmælk i maden, og de lokale lever af ugali (tyk majsgrød), med kyllinge-, okse-, eller gedekød. Mange steder fås forskelligt antilope- og gazelle-kød. Det kan anbefales at prøve de lidt eksotiske, lokale retter.
Generelt er Tanzania et billigt land at leve i. Du kan spise dig mæt for 30-50 kr.

På de mange lokale markeder rundt om i landet kan du gøre gode køb. De traditionelle afrikanske souvenirs såsom masker, spyd og alverdens figurer snittet i træ, er populære ting at bringe med hjem. I Moshi finder du flotte tekstiler, bl.a. tørklæder og masai-tæpper. Husk altid at forhandle prisen lidt ned. I gennemsnit starter sælgeren 50% over, hvad varen bør sælges for.

Du begår dig fint i Tanzania med engelsk. Hvis ikke personen, du henvender sig til, snakker engelsk, vil der altid være nogen i nærheden, som kan hjælpe dig. Alle skilte med turistinformation er skrevet på engelsk, og i de fleste butikker er priserne opført i dollars. Du kan betale både i dollars og i tanzaniske shillings. Der er banker i alle større byer, hvor du kan bruge VISA eller Mastercard. Du kan dog maksimalt hæve omkring 2.000 kr. om dagen. Vi anbefaler, at du tager dollars med hjemmefra og vekser om til shillings dernede, så får du lidt mere for pengene. Det skal helst være nye 100 dollar-sedler, da du ofte får en lavere valuta for små eller ældre sedler. Der findes adskillige vekselbutikker i Arusha, Moshi og i Stone Town på Zanzibar.

LANDETS HISTORIE

Østafrika er kendt som menneskehedens vugge. Arkæologiske fund i Tanzania antyder, at Østafrika var hjemsted for de første mennesker på jorden. Olduvai Gorge i Serengeti er et af de vigtigste arkæologiske steder i verden, her er bl.a. fundet verdens ældste menneskelige fodspor. Hvis du er interesseret i historie, er det oplagt at besøge museet ved Olduvai Gorge, som man passerer på en safari i Serengeti.

Landet Tanzania hed oprindeligt Tanganyika og var en tysk koloni fra slutningen af 1800-tallet til 1916. Her erobrede briterne landet under første verdenskrig, og Tanganyika var under britisk herredømme indtil 1961, hvor Tanganyika fik sin selvstændighed.

Den nye stat blev ledet af Julius Nyerere, der lagde vægt på frihed og fællesskab. Dette blev indledningen på den fred og stabilitet, der stadig hersker i Tanzania. I 1964 blev Tanganyika slået sammen med øen Zanzibar og dannede det land, vi i dag kender som Tanzania. Efter 24 år trådte Nyerere af som præsident i 1985, og han er i dag kendt som nationens fader. Han brugte mange af statens penge på uddannelse, men der er stadig et meget højt antal analfabeter.

Tanzania blev i 1978 invaderet af tropper fra Uganda. Det lykkedes den tanzaniske hær at tvinge indtrængerne tilbage, men udgifterne til krigen kostede landet dyrt. Tanzania har nu en udlandsgæld på 8 milliarder dollars. Landet er dermed stadig et af verdens fattigste og det land, som modtager den største andel af Danmarks ulandsstøtte.

På trods af de massive fattigdomsproblemer lever befolkningen i harmoni med hinanden på kryds af religion, stamme og hudfarve, i en unik blanding af kulturer og traditioner. Muslimer lever side om side med kristne og traditionelle stammefolk, som de altid har gjort. Befolkningens evne til at respektere hinandens forskelligheder må siges at være et forbillede for andre samfund rundt om i verden, der ikke har samme tolerance. Der har de seneste år været politisk stabilitet, og landet er hurtigt på vej i den rigtige retning mod demokrati og bedre levevilkår. Turismen er et af de vigtigste erhverv i Tanzania, og de fleste mennesker er på en eller anden måde afhængig af turisterne. Netop derfor sker der meget sjældent tyverier eller overfald på turister.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES REJSER?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk