Hvornår er det bedst at rejse til Zanzibar?

Det er et spørgsmål vi ofte får fra vores kunder. Der er desværre ikke et enkelt svar på det, for det afhænger af hvordan du prioriterer. Er det vejret, prisen eller mængden af turister der er vigtigst?

I lavsæsonen kan man få det fedeste hotel, til samme penge som et standardhotel i højsæsonen. Kan man så leve med lidt regn? Vi kender Zanzibar rigtig godt, så vi vil helst have, at du ringer til os, så vi i fællesskab kan sammensætte den perfekte rejse til dig.

Højsæson på Zanzibar er i juleferien, omkring vores vinterferie og selvfølgelig i sommerferien. Der er også perfekt vejr omkring vores efterårsferie i oktober. Det passer heldigvis med, at vejret er skønt på Zanzibar, når vi har ferie i Danmark.

Zanzibar ligger lige syd for ækvator så der er et rigtig dejligt klima det meste af året. Monsunbrisen, der blæser ind fra Det Indiske Ocean sikrer at klimaet er tropisk og varmt, med temperaturer mellem 26 og 32 grader, hele året rundt. Det klare turkisblå hav er altid varmt som et badekar. Vandet holder en temperatur på minimum 25 grader i den køligste periode, og op til 30 grader når det er varmest (december til april).

Herunder kan du læse lidt om de forskellige sæsoner på Zanzibar. Husk dog, at nedenstående er baseret på vores egne erfaringer og historisk vejrdata, vi har ingen krystalkugle som kan forudse hvordan vejret vil se ud i fremtiden.

Højsæson på Zanzibar

Zanzibar har to tørre perioder, som også er højsæson for turismen på øen: Den fugtigt varme, tørre sæson i januar og februar, og den kølige, tørre sæson, der varer fra juni til oktober.

Når vi siger køligt, må man ikke sammenligne med køligt vejr herhjemme. Temperaturen selv i den kølige, tørre sæson ligger omkring 26-28 grader, som er ret perfekt. Da denne sæson falder sammen med skoleferiemånederne i Europa, er der en del turister på Zanzibar. Særligt i juli og august. Zanzibar er dog stadig en ret ny og eksotisk destination, så antallet af turister kommer slet ikke i nærheden af forholdene i f.eks. Thailand eller på Mallorca. Vi vil anbefale dig at rejse i september eller oktober, hvis du kan. Der er færre turister, lavere priser og perfekt temperatur.

Den anden højsæson på Zanzibar begynder i anden halvdel af december og varer til slutningen af februar. Det er populært at tilbringe nogle uger i det varme, Østafrikanske klima, og slippe for vinteren herhjemme. Vejret er stabilt og godt. Lidt fugtigt, med temperaturer omkring 30-32 grader.

I de to ovenstående perioder er priserne noget højere end i lavsæsonen, og hotellerne bliver hurtigt booket op, så det er en god idé at bestille i god tid. Særligt perioden omkring jul og nytår er ekstremt dyr, så hvis du har mulighed for det, vil vi anbefale dig at rejse tidligere i december eller i januar/februar.

Regnsæson på Zanzibar

Som andre dele af Tanzania har Zanzibar to regnsæsoner: Den primære, lange regnsæson fra marts til maj, der topper i april, og en anden mindre intens, kendt som den korte regnsæson, fra november til midten af december. I de fleste andre måneder oplever Zanzibar meget lidt eller intet regn.

Man kan sagtens besøge Zanzibar under regnsæsonen, men det er en god ide at undgå de vådeste måneder april og maj, hvor der er overskyet det meste af tiden, og hvor de fleste hoteller lukker ned.

Hvis man ikke har noget imod lidt regn, og ikke kun har planer om at ligge på stranden, kan det være et godt tidspunkt at tage af sted i lavsæsonen, da hotel og flypriser generelt er meget lavere end i højsæsonen, så du får meget mere for pengene. Du vil også have strandene næsten for dig selv, hvilket giver en mere autentisk oplevelse.

Juni er et godt tidspunkt. Der falder normalt ganske lidt regn, og der er et meget behageligt klima. Det er lige inden højsæsonen, så der er godt vejr, men meget få turister.

HAR DU SPØRGSMÅL OM ZANZIBAR?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk