Praktisk information om din rejse til Tanzania

Opdateret d. 21. november 2023

Medlem af Rejsegarantifonden

TANZANIA TOURS ApS er selvfølgelig medlem af Rejsegarantifonden. Vores medlemsnummer er 2659.
Du vil dermed være dækket i det usandsynlige tilfælde, at TANZANIA TOURS ApS skulle gå konkurs.
Vi har drevet rejsebureaet siden 2006 og har altid haft en sund forretning, der er vækstet organisk, og vi omsætter i dag for 40 millioner kr. årligt.
Firmaet er 100% ejet af stifteren Jakob Mølkjær. Vi har gennem årene opbygget en stærk egenkapital, som stadig står i firmaet.
Det giver dig som kunde den tryghed, at der skal mere end en pandemi til at slå os ud.

Bestilling af rejse

Ved bestilling af rejsen modtager du oplysninger om indbetaling af depositum.
Når depositum er betalt, udsteder vi flybilletterne og påbegynder booking af alle rejsens elementer.
Når hele rejsen er på plads, vil du modtage dine rejsedokumenter med alle nødvendige oplysninger; heriblandt det endelige program, bookingbekræftelser, slutfaktura, pakkeliste, kontaktoplysninger mm.

Når depositum er betalt, er aftalen bindende for parterne, og nedenstående afbestillingsregler er gældende.

Betaling

Depositum skal betales ved bestilling af rejsen og udgør prisen for flybilletter plus 20% af resten af rejsen.
Depositum kan ikke tilbagebetales, så det er vigtigt, at du har en
afbestillingsforsikring.
Restbeløbet skal betales senest 60 dage inden afrejse, med mindre andet er aftalt.
Betales rejsens pris ikke som aftalt, forbeholder vi os ret til at ophæve aftalen og tilbageholde depositum.

Afbestilling

Din rejse kan til hver en tid afbestilles. Dog gælder følgende regler:

Ved afbestilling inden 60 dage før afrejse, er det indbetalte depositum tabt.
Ved afbestilling senere end 60 dage før afrejse, har TANZANIA TOURS ret til at beholde hele rejsens pris.

Det anbefales derfor, at der tegnes en afbestillingsforsikring. Dette kan gøres gennem TANZANIA TOURS.

Rejsedeltagerens ansvar

Det er dit eget ansvar som rejsende at sikre, at alle formaliteter i forbindelse med indrejse i Tanzania er i orden. Du skal bl.a. sikre dig, at dit pas er gældende minimum 6 måneder efter hjemrejsedatoen, ligesom du selv er ansvarlig for at anskaffe visum samt alle nødvendige vaccinationer.

TANZANIA TOURS kræver ligeledes, at alle rejsende har tegnet en rejseforsikring inden afrejse.
Har du ikke i forvejen en rejseforsikring med fuld dækning ved sygdom, hjemtransport, ulykke etc., hjælper vi gerne med en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring. Vi anbefaler en Årsrejseforsikring med afbestilling, som kan tilkøbes til en fornuftig pris. Spørg blot en af vores rejsekonsulenter om vejledning.

Vi som arrangør kan ikke stilles til ansvar for eventuel skade påført den rejsende under fysisk aktivitet.
På ture til Kilimanjaro, hvor der er bjergvandring, kræves det, at den rejsende er i nogenlunde fysisk form.

Den rejsende er selv ansvarlig for alle omkostninger, der forekommer på grund af mangler i de nævnte formaliteter, f.eks. hjemtransport som følge af mangel på pas eller problemer med anskaffelsen af visum.

Ændring efter bestilling eller afrejse

Da booking af hoteller først sker efter modtagelse af depositum, kan det forekomme, at et eller flere af de ønskede hoteller er optaget. I sådanne tilfælde har TANZANIA TOURS ret og pligt til at booke et hotel af samme standard og i samme område. Vi gør alt, hvad vi kan, for at gøre din rejse så god som mulig, og vi laver selvfølgelig ingen ændringer uden at have fået din accept først.

Vi forbeholder os ligeledes ret til at ændre i dele af rejsens program, også efter afrejse, såfremt dette ikke kan gennemføres pga. forhindringer, der er ude af vores kontrol, og som vi af gode grunde ikke kunne forvente, da aftalen blev indgået og følgerne ikke kunne forudses eller undgås.

Det forekommer, at vores udgifter til rejsen pludselig kan blive markant forhøjet som følge af nye skatter og afgifter i Tanzania, eller på grund af udsving i valutakurser. Danske rejsebureauer har ret til at lade rejsens pris stige med op til 10%, efter at aftalen er indgået. Vi ved dog, at denne slags overraskelser ikke er sjove, så i TANZANIA TOURS har vi valgt ikke at benytte os af denne ret. Så den aftalte pris står ved magt, og TANZANIA TOURS dækker evt. tab.

Gensidig ret til at ophæve aftalen ved katastrofer

Både arrangøren og den rejsende har ret til at ophæve aftalen, hvis der, efter at aftalen er blevet bindende for begge parter, på eller i nærheden af rejsemålet forekommer en katastrofe, krigshandlinger, epidemi, terror, eller anden indgribende hændelse, der væsentligt påvirker muligheden for at gennemføre rejsen, eller forholdene på rejsemålet på det tidspunkt, da rejsen skulle gennemføres.

Hvis Udenrigsministeriet umiddelbart inden afrejse fraråder alle rejser til det pågældende rejsemål, refunderer TANZANIA TOURS hele rejsens pris, med mindre de samme forhold var gældende ved bestilling af rejsen.

Fejl eller mangler

Ved væsentlige fejl eller mangler i de aftalte tjenester, har du ret til en passende kompensation, med mindre vi som arrangører beviser, at fejlen er opstået udenfor vores kontrol.

I tilfælde, hvor TANZANIA TOURS bedømmes ansvarlig for fejl eller mangler, vil erstatningen være begrænset til maksimalt den samlede pris for det produkt eller den service, du som rejsende har mistet.

Skulle dele af rejsen ikke leve op til dine forventninger, i en sådan grad, at du mener, der er belæg for kompensation, skal der indgives en klage allerede under rejsen, på nedenstående e-mail eller telefonnummer.

Skulle det være tilfældet, forventer vi at høre fra dig hurtigst muligt, så vi kan nå at rette op i tide.

SÆRLIGT OMKRING CORONA (COVID-19)

Vi danskere er meget velkomne i Tanzania, og der er hverken restriktioner eller fare for karantæne.

Myndighederne i Tanzania har for nyligt fjernet alle krav om fremvisning af Corona-pas. Det betyder, at du egentlig bare kan rejse frit, som man gjorde inden pandemien. Ingen krav om vacciner, test eller mundbind.

Udenrigsministeriet har også ændret sin anbefaling om rejser til Tanzania, så Corona ikke længere er noget, man skal være bekymret for, så længe man selv er vaccineret.

Alle hoteller og restauranter har åbent som normalt, og der er ingen krav om test eller brug af mundbind.

Det meste personale er vaccineret mod Corona, og der er ekstra krav til rengøring og hygiejne.
Alle vores guider og chauffører er også vaccineret.

Hvis du har tegnet en forsikring gennem os hos Gouda Rejseforsikring, er du dækket, hvis du skulle komme til skade eller blive syg umiddelbart inden afrejse, og du kan således få rejsen refunderet - også hvis det er Corona.

Forsikring

Ved rejser til Tanzania gælder det gule eller blå sygesikringskort ikke. Derfor er det vigtigt at du har en forsikring der dækker dig under rejsen. Ønsker du en Afbestillingsforsikring SKAL den være bestilt senest ved bestilling af rejsen.

Vi tilbyder forsikringer i samarbejde med Gouda Rejseforsikring og sørger for alt i forbindelse med tegning og udstedelse af forsikringen. TANZANIA TOURS modtager provision ved salg af Goudas rejse- og afbestillingsforsikringsprodukter, men din pris vil være den samme, som hvis du bestiller direkte hos Gouda.

Gouda har klart den bedste rejseforsikring på markedet. De dækker alt det, de plejer, og nu også Corona-relaterede problemer. Få mere info eller bestil forsikringen hos en af vores rejsekonsulenter.

Vi anbefaler Goudas Årsrejseforsikring inkl. afbestilling, da man her får afbestillingen med til en god pris.
Det er vigtigt, at forsikringen er bestilt senest samtidig med at rejsen bestilles og depositum betales.

En Gouda Årsrejseforsikring dækker blandt andet lægebehandling og hospitalsindlæggelse og har 24 timers lægevagt.  Den dækker også tabt bagage, ansvar, retshjælp, evakuering og hjemkaldelse ved pårørendes alvorlige sygdom. De giver ligeledes feriekompensation, hvis dele af rejsen ødelægges pga. flyforsinkelser.

Vær opmærksom på at du allerede kan være dækket af en rejse- eller afbestillingsforsikring via dit indboforsikringsselskab, kreditkort eller lignende. Bemærk dog, at der kan være forskelle i forsikringsdækningen.

Pas

Inden afrejse skal du sikre dig, at dit pas er gældende i minimum 6 måneder efter planlagt hjemrejse, samt at navnet i din flybooking stemmer overens med passet. Det er dit ansvar, at dette er i orden.

Visum

For danske statsborgeres indrejse i Tanzania kræves visum, og det er dit ansvar at anskaffe det.
Det er muligt at lave en online ansøgning hjemmefra, men det er enormt bøvlet, og vi oplever, at de fleste af vores kunder ender med at bruge alt for lang tid på det og bliver frustrerede, fordi systemet ikke virker, at betalingen ikke går igennem, eller at de ikke har modtaget deres visum. Samtidig oplever vi i lufthavnen i Tanzania, at folk, der først søger om visum dernede, ofte kommer hurtigere igennem, end folk der allerede har visum hjemmefra.

Derfor anbefaler vi, at man venter med at søge om visum til man ankommer til lufthavnen dernede.
Sørg gerne for at komme lidt hurtigt over landingsbanen og ind i køen.
Der skal udfyldes en
visumansøgning for hver person. Også børn. Man skal ikke medbringe pasfoto.

Sørg for at have pas-information klar samt 50 USD i kontant pr. person. Udover visumansøgningen skal man også udfylde en Indrejseformular med næsten samme info. Den får man som regel udleveret i flyet.

Under CONTACT PERSON IN TANZANIA skriver du bare navnet på det første hotel, du skal bo på.

 

Vaccination og sygdomme

Tanzania er et ganske ufarligt land at rejse i, særligt hvis du har fået de anbefalede vaccinationer.
Ved indrejse i Tanzania anbefaler vi som minimum vaccination mod difteri/stivkrampe og hepatitis A.

Difteri og stivkrampe:
Langt de fleste danskere er beskyttet, da vaccine mod disse sygdomme har været tilbudt i børnevaccinationsprogrammet siden 1950. Den gælder dog kun i 10 år, så fra man fylder 15 år skal man revaccineres.

Hepatitis A:
Er rigtig god at have ved rejser udenfor Europa. Får man to stik, gælder den 40 år, eller formentlig hele livet.
Hepatitis B smitter kun via blod eller seksuel kontakt, så risikoen er usandsynligt lille på denne rejse.

Gul feber:
Risikoen for smitte med gul feber er meget lav i Tanzania, og der er intet krav om vaccination.
Alligevel anbefaler vi vores rejsende at tage vaccinen, da det er en billig vaccine, som holder resten af livet, og der er meget få bivirkninger. Undtaget er spædbørn og personer over 60 år, da risikoen for bivirkninger er større. Husk at tage din læge med på råd. Det er et krav fra myndighederne på Tanzanias fastland og på Zanzibar, at du er vaccineret mod gul feber, hvis du rejser fra, eller har været i transit i min. 12 timer i et land, hvor gul feber er udbredt.

Før 2015 var vaccination et krav for indrejse til Zanzibar. Det er det ikke længere, men mange rejsebureauer og endda vaccinationsklinikker er ikke bekendt med denne ændring i reglerne. Det er vi.
Vi er løbende i dialog med ambassaden i Stockholm, så skulle du støde på en lufthavnsansat, som ikke er bekendt med reglerne, og du har valgt vaccinen fra, kan du henvise til ambassadens hjemmeside, hvor det på engelsk fremgår, at vaccinen ikke er et krav for indrejse til Zanzibar, blot en anbefaling.
For mere information om gul feber henvises til Udenrigsministeriets hjemmeside:
www.um.dk

Malaria:
Der er risiko for malaria i hele Tanzania, selvom udbredelsen efterhånden er meget begrænset.
Den bedste forebyggelse er at klæde om til lange ærmer, når solen begynder at gå ned, og sørge for at spraye grundigt med myggebalsam, hvor man har bar hud. Så undgår man langt de fleste stik.
Alle vores hoteller har myggenet. Tjek gerne indersiden af myggenettet for myg, inden du går til ro.

Du kan også overveje at tage forebyggende medicin mod malaria. Vi anbefaler Malastad, som er et nyt kopiprodukt af Malarone, som giver den bedste dækning og har færrest bivirkninger. Mange oplever desværre bivirkninger som hovedpine og dårlig mave. Skulle du være uheldig at opleve det, anbefaler vi at stoppe brugen af medicinen.

Ebola:
Der er absolut ingen grund til at frygte ebola under en rejse i Tanzania. Der har ikke været et eneste tilfælde af sygdommen i Tanzania, og myndighederne er meget opmærksomme på at screene indrejsende fra Vestafrika.
Du kan se den seneste udvikling på Serum Instituttets hjemmeside:
www.SSI.dk

Corona (Covid19):
Ifølge Udenrigsministeriet er Corona ikke længere noget, man skal være bekymret for på en rejse, så længe man selv er vaccineret. Hvis man sørger for at holde en god håndhygiejne, bør risikoen for smitte være minimal.

Flybilletter

TANZANIA TOURS hjælper gerne med at booke din flybillet. Vi laver en søgning på de datoer, du helst vil rejse på, og kommer med vores forslag til den bedste rute. Hvilken rute du vælger, er din beslutning.
Dette er en service, vi leverer stort set uden fortjeneste, og
vi kan ikke blive holdt ansvarlig for evt. ændringer eller forsinkelser forårsaget af flyselskabet.

Skulle du være så uheldig, at dit fly bliver forsinket og du dermed mister en del af rejsen som følge deraf, står vi til rådighed 24 timer i døgnet, og vi vil sørge for at tilpasse dit program, så du får den bedst mulige rejse på trods af forsinkelsen, men vi kan ikke stilles økonomisk ansvarlig for ekstra udgifter eller kompensation.

Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at din rejseforsikring dækker tabte rejsedage/feriekompensation.
Forsinkelser forekommer desværre fra tid til anden, og det er surt at miste dele af den rejse,  du har set så meget frem til, så det er nødvendigt at blive ordentligt kompenseret.

Hvis dit fly til Tanzania forsinkes i mere end 4 timer, kan hver rejsende søge om erstatning på op til 600 Euro hos flyselskabet. Bliver dit fly aflyst, er det flyselskabets pligt at få dig med næste mulige afgang. Har flyselskabet ikke selv en snarlig afgang, kan det være med et andet selskab. Også i dette tilfælde kan du søge erstatning.
Flyselskabet skal ligeledes dække dine udgifter til evt. måltider og overnatning under forsinkelse.

I tilfælde af forsinkelser eller ændringer i sidste øjeblik er det begrænset, hvad vi kan gøre for at hjælpe dig videre.
Det vil være flyselskabets personale i lufthavnen, der har bedst mulighed for at finde en evt. alternativ rute.

På alle internationale flyvninger anbefaler vi klart, at du ankommer til lufthavnen mindst 2,5 time før afgang, da der kan være kø både ved indtjekning og i sikkerhedskontrollen.
indenrigsflyvninger i Tanzania er det nok med en time før afgang, da proceduren her er mere enkel.

Bagage

De fleste af vores ture arrangeres med KLM eller Qatar Airways. På fly med Qatar Airways til Tanzania er det tilladt at medbringe 2 tasker/kufferter á 23 kg. pr. person. På KLMs fly må kun medbringes 1 taske/kuffert á 23 kg.

Bemærk, at det ved indenrigsflyvning i Tanzania kun er tilladt at medbringe 1 taske/kuffert på max. 23 kg. pr. person. Skal du med et indenrigsfly, f.eks. Precision Air fra Arusha til Zanzibar, er det derfor denne grænse, der sætter rammen for hele turen. Herudover må du medbringe 1 stk. håndbagage á 10 kg.

Det sker af og til, at bagage bliver forsinket ved et flyskifte. Sker det, skal man udfylde en formular i lufthavnen, og så tager vores folk sig af resten og bringer bagagen til dig, som regel indenfor 30 timer.
Din forsikring bør dække, hvad du måtte have brug for at købe som følge af forsinkelsen.

Hvis man rejser 4 eller flere sammen og man skal på safari, kan det være svært for guiden at pakke bilen, hvis alle medbringer store hårde kufferter. Det vil være en stor hjælp, hvis I kan minimere bagagen, pakke i en mindre kuffert eller allerhelst i en blød taske. Det vil spare tid hver morgen, når bilen skal pakkes.

Udstyr

TANZANIA TOURS udleverer som vejledning en pakkeliste ved bestilling af rejse.
Det anbefales at medbringe et godt kamera til turen, især på safari. Kameraet på de nyeste smartphones er dog så gode i dag, at de kan være tilstrækkelige, men for ekstra gode dyrebilleder kræves der en kraftig linse.
Alle vores safari-biler er udstyret med to
kikkerter af god kvalitet. Kørsel på grusveje er dog hårdt for dem, så de er i varierende stand. Har du en lille rejsekikkert, kan du overveje at tage den med.

På ture til Kilimanjaro er det vigtigt at have noget godt udstyr. TANZANIA TOURS sørger for gode telte, madrasser og duffelbags til jeres tøj. Alt andet udstyr kan lejes gennem vores guider i Tanzania.
Det giver god mening at leje de store ting som sovepose, vandrestøvler og evt. regnjakke:

Pris pr. person, pr. tur:

Sovepose (klarer minus 20 grader): USD 20

Vandrestøvler (god kvalitet): USD 25

Vandrestave (sæt): USD 15

Regnjakke: USD 15

Regnbukser: USD 20

Gode handsker: USD 15

Pandelampe: USD 12

Drikkepenge

TANZANIA TOURS sikrer alle vores samarbejdspartnere en fair løn. I Tanzania er det dog normalt at give drikkepenge udover denne løn, og for den pågældende ansatte har denne ekstra indtægt stor betydning for familiens levestandard. Vi understreger, at det altid bør være en personlig vurdering, hvor meget man ønsker at give, vurderet ud fra tilfredsheden med den ydede service.

Disse beløb viser, hvad der er kutyme for at give (viste beløb er pr. gruppe pr. dag):

Safariguide: USD 20 - 25 

Kilimanjaro-guide: USD 15 - 25

Assisterende guide på Kilimanjaro: USD 12 - 20

Kok på Kilimanjaro: USD 10 - 15

Bærere på Kilimanjaro: USD 7 - 10

Chauffør på Zanzibar: USD 5 - 10

Hvis du skal bestige Kilimanjaro, skal du være opmærksomme på, at det er en større flok af hjælpere, du får med på turen. Der vil være minimum én guide, en kok og 4 bærere pr. person i gruppen.

Det er mange penge at slæbe rundt på, og det er faktisk slet ikke tilladt at have så mange penge med på Kilimanjaro. Derfor gør vi det på den måde, at du overdrager pengene til vores repræsentant i Arusha, som sørger for at inddele dem i kuverter til hvert medlem af teamet, og så tager han dem med, når I kommer ned igen, så I kan uddele en kuvert til hver med det aftalte beløb. Det fungerer rigtig godt, og alle er glade for den løsning.

Kontakt os endelig, hvis du er i tvivl ift. størrelsen på drikkepenge.

Vi er, som det eneste danske rejsebureau, med i en organisation, der varetager bærernes rettigheder og sikrer dem ordentlige arbejdsforhold, bl.a. med regler for, hvor meget de må bære.

Diverse hotelansatte forventer ligeledes drikkepenge. Vi anbefaler at give dem samlet ved at lægge lidt i den ”tipping box”, som findes på alle hoteller. Så fordeles det ligeligt, så også kokke og gartnere får lidt. På den måde slipper I for at dele ud til hver enkelt som servicerer jer. Ca. 10 USD pr. dag er passende.

Penge

I Tanzania er møntfoden tanzaniske shilling, men der kan betales med US dollars alle steder, og da de fleste hoteller angiver priserne i USD er det faktisk det nemmeste.  Du kan også betale med kort langt de fleste steder.

Vi anbefaler, at du medbringer dollars hjemmefra. Det skal gerne være nyere sedler fra år 2015 eller senere, da ældre sedler kan være svære at komme af med. Sørg også for at have mindre dollarsedler med til bl.a. drikkepenge.

Skal du besøge markeder eller små lokale restauranter, kan det være en fordel også at have lidt shillings.
I
Arusha og Moshi er der vekselbutikker og banker, hvor der kan hæves med kort.

På Zanzibar kan der kun hæves penge i Stone Town, men det er muligt at betale med kort på de fleste hoteller, vær dog opmærksom på, at hotellerne lægger 2-6 % på beløbet.
På The Z Hotel tager de ikke imod kontanter, men kun kort. Til gengæld tager de kun 2 % i gebyr for det.

Souvenirs

Vær opmærksom på, at det ikke er alt, man kan købe i Tanzania, som lovligt kan tages med hjem.
F.eks. har EU vedtaget strenge regler om indførsel af animalske produkter, fordi de kan indeholde smitte med sygdomme, som kan spredes til vores husdyr. Myndighederne har stor fokus på smitterisiko, og der vil i fremtiden blive øget kontrol med indførslen og højere bøder for overtrædelser på dette område.

Se mere på fødevarestyrelsens hjemmeside: https://foedevarestyrelsen.dk/lovstof

Det er naturligvis strengt forbudt at købe horn, tænder, skind og andre dele fra truede dyrearter.
Det er også ulovligt at købe eller samle levende konkylier og muslinger fra havet. I princippet er det også ulovligt at samle døde konkylier og muslinger fra stranden og tage dem med hjem, men er det kun et par stykker, ser myndighederne som regel igennem fingrene med det.

Respekt for natur og kultur

Tanzania har et dyreliv og en natur, der er i særklasse, og nationalparkerne i Tanzania er på UNESCOs liste over unikke verdensområder. Tag derfor hensyn til naturen. Smid aldrig affald eller cigaretskod i naturen. Er der ingen skraldespand i nærheden, hjælper guiderne gerne. Respektér de vilde dyr, kom ikke for tæt på, og forstyr dem ikke mere end højst nødvendigt.
Vis også respekt for de lokale kulturer. Tag ikke billeder af mennesker, du ikke kender. Ønsker du at fotografere personer, bør du altid spørge om tilladelse først.

På Zanzibar, som har en muslimsk kultur, bør du ikke vise bare skuldre eller knæ, når du færdes i byerne. På stranden og på hoteller kan du naturligvis gå klædt, som du ønsker. Under ramadanen bør du ligeledes vise respekt og ikke drikke og spise åbenlyst på gaden før solnedgang. Sørg for at spise og drikke på hoteller og restauranter.

Det er en god idé at medbringe et par små gaver. Det giver en stor glæde for alle at overrække lidt brugt tøj, skoleting eller legetøj til børn, du møder på din rejse. Selv de mindste ting vil blive højt værdsat.

Støt Afrika

Når du køber en rejse gennem TANZANIA TOURS, er du samtidig med til at støtte landet. En stor del af rejsens pris går nemlig direkte til lokalbefolkningen eller til den tanzaniske stat. Hver gang en rejsende besøger en nationalpark i Tanzania, betales et stort beløb til staten i parkafgifter. På den måde kan de smukke parker vedligeholdes, og det sikres, at man også om 100 år kan tage på safari.
Vi samarbejder kun med lokale guider i Tanzania. Ingen kender landet eller naturen bedre end dem, og de er enormt erfarne. Vi sikrer, at de får en fair løn, så de kan forsørge deres familier.

TANZANIA TOURS er altid på udkig efter velgørende projekter, hvor vi kan gøre en forskel. F.eks. har vi købt skolebænke til en lille skole udenfor Arusha og dermed sikret næsten 400 børn en siddeplads.

My African Child – 100% til børnene!
TANZANIA TOURS er hovedsponsor i My African Child. Det er en unik dansk organisation, som støtter sårbare børn i Tanzania med skolegang og giver dem en værdifuld fremtid. Gennem private sponsorer hjælper organisationen børn fra meget fattige kår eller børnehjem. Organisationen giver samtidig børnenes familier mulighed for at forblive en del af børnenes liv. Du kan også blive sponsor og være med til at give børn i Tanzania en chance. Du bestemmer selv beløbet. Din støtte går 100 % til dit sponsorbarn. For mere information se: myafricanchild.dk

Erhvervspartner i LÆGER UDEN GRÆNSER
LÆGER UDEN GRÆNSER gør et stort arbejde i Tanzania, hvor man i et øde område tæt ved Burundi har taget imod flere millioner flygtninge gennem de sidste 30 år. Lokalbefolkningen i Tanzania har altid vist stor gæstfrihed, og integrationen har været en stor succes. De fleste flygtninge er siden vendt tilbage til deres hjem.
Vi ønsker at støtte dette arbejde og donerer derfor årligt 10.000 kr. til LÆGER UDEN GRÆNSER.

Sikkerhed

Tanzania er et meget trygt land at rejse i. Tyveri kan selvfølgelig forekomme, ligesom det kan herhjemme, men vi har sendt mere end 10.000 danskere afsted, og ikke en eneste har fået stjålet noget eller er kommet til skade.
På safari eller Kilimanjaro-trekking er tyveri meget usandsynligt, da du oftest befinder dig ude i naturen. Du kan også sagtens bevæge dig rundt i
Arusha og Moshi på egen hånd, men her skal du tænke dig lidt om og ikke have for mange værdier med. De fleste tyverier sker i Dar es Salaam, så der skal man være ekstra forsigtig.

På en badeferie på Zanzibar er der meget lille risiko for tyveri eller overfald. I Stone Town ses enkelte tilfælde, men hvis du lader de fleste værdier blive på værelset, frister du ikke nogen. Der er sikkerhedsbokse på vores hoteller.

I trafikken skal du passe på. Vi bruger gode nye biler, og vores chauffører kører forsigtigt, men vejene er ikke så sikre som herhjemme. Sørg for at bruge sikkerhedsselen, og undgå så vidt muligt at køre om aftenen.
TANZANIA TOURS kan ikke være ansvarlig for evt. uheld forårsaget af tredjepart, så igen er det vigtigt, at du sikrer dig, at din rejseforsikring dækker fyldestgørende.

PAS PÅ DIG SELV

Hygiejnen er generelt god på de hoteller, vi har udvalgt, men der er bare andre bakterier i Tanzania, end vi er vant til hjemmefra, og der skal ikke meget til, før bakterier spreder sig. Husk derfor at være grundig med håndvask samt at bruge håndsprit i løbet af dagen, særligt inden måltider. Vi anbefaler desuden, at man holder sig til fødevarer, der er varmebehandlet, og at kød bør være gennemstegt. Hvis man har tendens til ”turistmave”, er det også en god idé at holde sig fra salat og andre ferske madvarer, da disse ikke altid er skyllet i renset vand.

Vores hoteller bruger selvfølgelig rent vand til at lave isterninger, men på små lokale barer, hvor de ikke er helt så vant til turister, bør du bede om ”no ice”, da det ikke er sikkert, det vand, de bruger til isterninger, er renset.

Vi vil understrege, at man ikke skal drikke vandet fra hanen. Drik vand fra de flasker, som vores guider eller hotellet stiller frem, også til tandbørstningen. Nogle hoteller serverer kogt og renset vand i glasflasker for at minimere plastikforbruget, og det vand er også sikkert at drikke.

Man skal undgå at røre ved dyr, både vilde og tamme, da de kan bære på rigtig mange bakterier.

Lægehjælp i Tanzania

Vi laver KUN rejser til Tanzania, og vi kender landet rigtig godt. Derfor ved vi også, hvordan man skal forholde sig, og hvor man kan få hjælp, hvis en af vores kunder skulle være så uheldig at komme til skade eller blive syg under opholdet i Tanzania. Vores kunder rejser med gode biler, bor på komfortable hoteller og spiser veltilberedt mad.

Bliver du eller en i dit rejsefølge syg, er det vigtigt at tage kontakt til en læge hurtigt. Særligt med børn skal man være ekstra forsigtig.
Hvis du får brug for lægehjælp, kan vores guider og receptionen på det hotel, du bor, hjælpe.
Du kan også altid få fat i os på det nødnummer, der er nævnt under kontaktoplysninger.
Vi anbefaler følgende
lægeklinikker og hospitaler:

Under safarien: Fame privatklinik ved Karatu by, som ledes af en amerikansk læge
I Arusha: Arusha Lutheran Medical Centre – velorganiseret hospital med international lægestab
Zanzibar nord (Nungwi): North Valley Hospital - lille privatklinik med internationale læger
Stone Town, Zanzibar: Tasakhtaa Global Hospital – nyt hospital med international lægestab.

Vilde dyr

Vi har udvalgt nogle safari lodges og luksustelte, som holder en høj standard og tilbyder god komfort. Men de ligger midt ude i den vilde natur, uden hegn, og der kommer ofte dyr helt tæt på, så det er vigtigt at tænke sig om.
Du skal tage hensyn, have
respekt for de vilde dyr og holde en passende afstand.
Lad aldrig mindre børn gå alene rundt mellem teltene, og når I skal gå til teltet om aftenen, skal I sørge for at blive eskorteret af
lodgens personale eller gå sammen med andre gæster.

Er du bange for kryb og slanger, skal du ikke være urolig. De er ikke så udbredt i Tanzania, og få af dem er farlige. De kan dog forekomme på stierne omkring teltene, men de hører dig lang tid før du ser dem – og søger tilflugt. Krybdyr og rovdyr ved godt, at vi mennesker er overlegne, så de holder sig væk.
Lav evt. lidt ekstra larm, når du går om aftenen, hvis du vil være helt sikker på ikke at møde dem.

Så længe du sørger for at lukke teltet helt til, har du en tryg og sikker base, hvor ingen dyr finder på at trænge ind. Lad dog være med at medbringe mad i teltet. Myg er det eneste problem, så sørg for at gå hurtigt ind og ud af teltet, og tjek gerne indersiden af teltet eller myggenettet for myg, inden du går til ro.

INTERNET OG TELEFONI

Der er Wi-Fi på alle de hoteller og camps, vi bruger. Du må dog ikke forvente samme fejlfri forbindelse som derhjemme, men det bør være muligt at opdatere sig på nyheder eller sociale medier hver dag. Der er som regel også god nok forbindelse til at lave opkald på f.eks. Messenger eller Facetime. Derfor anbefaler vi ikke at købe taletidskort.

Vejafgift på Zanzibar

Pr. 1. juli 2015 har myndighederne på Zanzibar indført en ny afgift, som alle turister skal betale.

De kalder den “infrastructure tax” og skal dække vedligehold af vejnettet.

Den nye afgift vil blive opkrævet af hotellerne ved udtjekning og er på 3-5 USD pr. nat pr. person, afhængigt af hotellets standard. Den skal betales direkte til hotellet og er således ikke inkluderet i vores tilbud.

Tjek ind i Zanzibar Lufthavn

Hvis du flyver ud af landet fra Zanzibar, til f.eks. Nairobi eller Europa, kan du blive tjekket ind til hele hjemrejsen fra Zanzibar. Bagagen finder også selv vej til slutdestinationen. Men flyver man via Dar es Salaam i Tanzania, skal man som regel samle sin bagage op der og tjekke ind igen til resten af turen. Det er ganske ukompliceret, og vi sørger selvfølgelig for, at der er tilstrækkeligt med tid på ruten.

Afstande mellem nationalparkerne

Tanzania er et stort land, 21 gange større end Danmark, så der er stor afstand mellem de forskellige seværdigheder.

Til information er her afstandene mellem safariparkerne:

Arusha – Moshi: 85 km. (ca. 1 ½ time)

Arusha – Tarangire: 110 km. (ca. 2 timer)

Arusha – Lake Manyara: 120 km. (ca. 2 timer)

Arusha – Ngorongoro krateret: 190 km. (ca. 3½ time)

Arusha – Serengeti: 340 km. (ca. 5½ time)

Lake Manyara – Ngorongoro: 70 km. (ca. 1½ time)

Lake Manyara – Tarangire: 55 km. (ca. 1 time)

Ngorongoro Farm House – Arusha indenrigs lufthavn: 170 km. (ca. 3 timer)

Kilimanjaro Intl. lufthavn – Arusha: 50 km. (ca. 45 min.)

Arusha by – Arusha indenrigs lufthavn: 15 km. (ca. 30 min)

Zanzibar lufthavn – Stone Town: 05 km. (ca. 10 min)

Stone Town/lufthavn – Nungwi (nord): 60 km. (ca. 75 min)

Stone Town/lufthavn – Zanzibars østkyst: 60 km. (ca. 75 min)

Ny lov om brug af plastikposer

Myndighederne i Tanzania har pr. 1. juni 2019 indført en ny lov, der forbyder al brug af plastikposer.
Det gør de selvfølgelig for at beskytte deres unikke natur. Vi opfordrer vores kunder til at overholde denne lov, af hensyn til naturen, men også fordi der er ganske strenge strafferammer for overtrædelser.

Det betyder, at du ikke må medbringe indkøbsposer og andre bæreposer af engangsplastik. Det gælder om at pakke i poser af mere genanvendelig karakter eller i poser lavet af andre materialer.
Du må dog gerne medbringe de små plastikposer, som udleveres i lufthavnen til toiletartikler, da det er et krav ift. flysikkerhed. Myndighederne forventer, at du tager dem med på flyet hjem igen.

REGLER FOR INDFØRSEL AF PLANTER TIL DANMARK

TANZANIA TOURS er som rejsebureau forpligtet til at informere vores kunder om reglerne for indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU.

Reglerne følger af Plantesundhedsforordningen, som trådte i kraft 14. december 2019. Forordningen betyder, at der nu er væsentligt strammere regler på området. Reglerne medfører, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter, herunder snitblomster, fra rejser i lande uden for EU.

Plantesundhedsforordningen har til formål at beskytte vores natur- og kulturlandskab samt planteproduktionen mod alvorlige sygdomme og skadedyr, der kan gøre stor skade på dansk natur og økonomi.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES REJSER?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk