Mafia Island

Et fredeligt mini-Zanzibar
Mafia er en lille ø syd for Zanzibar, på størrelse med Falster. Selvom her er nogle dejlige sandstrande, er de slet ikke på niveau med Zanzibar i skønhed. Hvor Zanzibars sand er helt hvidt, omkranset af høje palmer og turkisblåt hav, er Mafia omgivet af mangrove. Det skaber en flot kulisse, men gør også at der kun er enkelt små strande. Til gengæld har øen den største marine park i hele det Indiske Ocean. Altså et beskyttet område, som dækker et stort areal omkring Mafia, hvor det bl.a. kun er små lokale fiskere der må fiske. Der er også et fredet bælte på land, som bl.a. beskytter mangroven. Mafia har i det hele taget rigtig meget at byde på, og kan nok bedst beskrives som et mini-Zanzibar, dog nærmest ukendt for turister. Folk kommer primært hertil, for det exceptionelt smukke liv under havets overflade, og stadig kun i ganske få antal. Så her får I en autentisk oplevelse af Swahilikulturen.

Et paradis for dykning og snorkling
Fordi de har beskyttet øen og det omgivende koralrev godt, gennem mange år, er Mafia ganske enkelt et paradis, for de som elsker dykning og snorkling. I modsætning til mange steder rundt om i verden, har korallerne her ved Mafia ikke taget skade af stigende havtemperaturer og forsuring. Korallerne er intakte, og der findes tusindvis af forskellige farvestrålende fiskearter. Ved korallerne lever tusindvis af forskellige fiskearter, den ene mere  smuk og farvestrålende end den anden. Her findes hele 5 forskellige slags havskildpadder og I kan være heldige at se rokker. Det er også muligt at komme længere omkring på Mafia Island, og se lidt mere af den eksotiske ø. Der er flere gode dykkercentre med professionelle instruktører, så Mafia er et oplagt sted at tage diverse dykker-kurser.

Dyk med hvalhajer
Mafia Island er også kendt for sine hvalhajer. Det er et af de steder i hele verden, hvis I har største chance for at komme til at svømme sammen med de kæmpestore, men ganske fredelige fisk. De har ingen tænder og lever kun af det plankton de filtrerer igennem det åbne gab, når de stille og roligt svømmer gennem vandet. De er helt rolige, og flyder nærmest helt ubevægeligt med strømmen. Så hvis man først ser dem, er der gode muligheder for at glide fra båden og ned i havet, og svømme lige ved siden af hvalhajerne, så længe man har kræfter til det. De er enormt store, når man kommer så tæt på og det er en kæmpe oplevelse.

Oplev babyskildpadderne på stranden
Hvis timingen er rigtig, er det også muligt at se babyskildpadder blive udklækket på stranden, og tage den karakteristiske tur, over stranden og ned til havet. Der er en organisation der registrerer hvor og hvornår skildpadder ligger æg. 55 dage senere udklækkes æggene, hvor de ansatte hjælper babyskildpadderne med at grave sig fri, og skaber en fri passage til havet.

 

Pole Pole Eco Lodge

Pole Pole Eco Lodge er vores foretrukne hotel på Mafia Island. Her får I en rigtig god, meget personlig service. Det er et hyggeligt lille sted, med kun 7 bungalows, der ligger spredt over den fine tropiske have. Værelserne ligger højt, da grunden skråner ned mod stranden, så fra jeres terrasse har I en fin udsigt over havet og den frodige og fredelige have. Bungalowerne er stilfuldt indrettet, lidt i safari-stil, med elegante træmøbler med fine udskæringer, og en blanding af moderne lokal kunst og antikke fund. De har et dejligt badeværelse, med bruser, dobbelt håndvask og produkter fra den lokale producent Inaya.

Pole Pole drives som en eco-lodge, hvor der er tænkt over at efterlade det mindst mulige aftryk på miljøet. De bruger kun lokale råvarer i deres restaurant og langt det meste er økologisk. Stilen er et mix af det lokale swahili køkken med inspiration fra Italien, og maden er meget velsmagende. Vandet de serverer i restauranten, er noget de selv filtrerer og renser, og dermed sparer de miljøet for en hel del plastikflasker. De bruger solenergi til elektricitet og opvarmning af vand. De er også gode til at støtte lokalsamfundet med forskellige projekter, ligesom de køber råvarer af lokale fiskere, bønder og håndværkere.

Pole Pole betyder ”stille og roligt” på swahili. Og lodgen her er da også noget af et paradis. Det ligger med den smukkeste placering, i et frodigt område med grønne træer og smukke planter, og selvfølgelig lige ned til det smukke turkisblå Indiske Ocean. De har en dejlig rolig strand, flot omkranset af mangrove til begge sider, og med udsigt til Chole Island. Her er der ingen strandsælgere, og kun meget få turister passerer forbi. Lige rundt om hjørnet ligger den bedste strand i området, og der er et fint lille udvalg af restauranter. Men Pole Poles egen restaurant er nu en af de absolut bedste på hele øen, så jeg vil anbefale jer at spise alle, eller i hvert fald de fleste måltider der. Derfor er prisen også inklusiv alle måltider.

De har en dejlig swimmingpool, i et fredeligt område bagerst på grunden. Ved poolen har de en bar, og ved siden af,  en lille  spa-afdeling hvor I kan få en massage. Pole Pole ligger meget tæt på Chole Bay, så der er rig mulighed for at opleve den fantastiske verden under havet, som netop her ved Mafia Island er helt unik. Mafia er også et oplagt sted at tage diverse dykker-kurser. Vi kan arrangere kurser og ture hjemmefra, eller I kan selv tage kontakt til dykkercenteret dernede. Indenfor få hundrede meter fra lodgen, er der flere små dykkercentre med rigtig dygtige instruktører.

Chole Mjini

På Chole Island ligger der en helt fantastisk, lille lodge, hvor du kan få en unik og meget autentisk oplevelse, med overnatning i en af deres trætop-huse. De har kun 7 hytter, og alle er bygget i hånden, på de mest opfindsomme måder. Nogle helt oppe i trækronen, andre omkring et kæmpe baobabtræ. Hver af dem er omhyggeligt placeret og bygget, så du har mest muligt fred, privatliv, og udsigt over naturen og havet.

Chole Mjini Treehouse Lodge er en bæredygtig eco lodge. Der er ingen elektricitet i hytterne, så det simple lys der er, kommer fra små lamper opladet af solceller. Der er ingen biler på øen, men bare totalt fred og ro. Det er et optimalt sted at nyde den stjernespækkede afrikanske himmel, og lydene fra skoven og mangroven, som omgiver hytterne.

Når du ankommer til øen, får du først en velkomstdrink inden du bliver ledt gennem den smukke vegetation og gamle ruiner, ad en lille sti i sandet. Pludseligt kommer en trappe til syne, og du kan gå på opdagelse i din egen træhytte. Mange af dem er i flere niveauer, med soveværelse, en lille stue og evt. ekstra værelse til børn. Fra sengen kan du se hen over mangroven, ud til havet.
Det er en helt særlig oplevelse, at bo i sådan en hytte. Det er svært at beskrive med ord. Det skal prøves!

Toilet og bad er separat, i hyttens ”baghave”. Det er ikke de mest komfortable forhold, men det fungerer. Da mangroven dækker næsten hele øen, kan det være svært at bade, da der er begrænset adgang til strand.

Vi hjælper gerne med at arrangere din rejse til Mafia Island. Kontakt os med dine ønsker, så skræddersyer vi din drømmerejse.

HAR DU SPØRGSMÅL OM MAFIA ISLAND?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk