Rejsebrev

En fantastisk rejse, hvor der var styr på alt!

- Af Christian Bøggild

Vi var af sted to voksne i 17 dage. De første 5 dage gik med safari i tre nationalparker: Arusha, Lake Manyara og Tarangire. Resten af ferien blev brugt på mere afslappende vis på Zanzibar, hvor vi boede på hhv. The Z Hotel i Nungwi, og Tebo Hotel i Stone Town.
Allerede efter den indledende snak med Jakob fra Tanzania Tours, følte vi os i meget gode hænder. Der blev lyttet til vores idéer til turen, og Jakob gav gode råd til, hvordan turen kunne tilrettelægges med de bedst mulige oplevelser under hensyntagen til både tid og budget. Det er helt tydeligt, at man hos Tanzania Tours får hjælp af folk, som har været afsted og har personlig erfaring med de forskellige steder.
Da først de overordnede linje var på plads, gik Jakob i gang med den mere detaljerede planlægning, og under hele processen er vi blevet orienteret hyppigt og grundigt.

Den endelige plan forelå adskillige måneder før afrejsen og med en detaljeringsgrad, som vi ikke havde forventet så tidligt i processen. Hvis vi på noget tidspunkt havde bekymringer om, hvorvidt de forskellige aftaler ville blive holdt af folkene på stedet, så blev de grundigt gjort til skamme, da vi først var kommet af sted. Hvis der var aftalt, at vi skulle hentes på et bestemt sted kl. 9 på turens 12. dag, så stod chaufføren klar til at hente os præcis kl. 9 den pågældende dag. Dette var karakteristisk for hele turen.
Udover selve planen, fik vi også en del informationsmateriale om både aktiviteter, som var en del af turen, og aktiviteter, vi selv kunne arrangere efter behov. Desuden fulgte en grundig pakkeliste og en masse anden praktisk information, som var til rigtig god hjælp på turen.

Vi havde den samme guide, Raphael, på hele safari-delen, og han var uovertruffen. Han var meget imødekommende, veltalende, passioneret og en sjov og dygtig fortæller. Raphaels store viden om naturen sikrede os nogle fantastiske oplevelse med såvel små som store dyr i alle tre parker, og så var han god til at give os tid til at se tingene ordentligt, i stedet for at haste afsted for at se så meget forskelligt som muligt.

På The Z Hotel på Zanzibar gik dagene med afslapning og gåture på stranden. Personalet på hotellet er meget søde og servicemindede, og der var altid nogen klar til at hjælpe, hvis der var brug for det. Der er en masse gode restauranter omkring hotellet, så der er rig lejlighed til at opleve det lokale køkken langs stranden i Nungwi.
I Stone Town boede vi på det hyggelige Tembo Hotel, der, som ét af de få på øen, ejes og drives af lokale folk. Umiddelbart efter indkvartering havde vi fået arrangeret en guidet rundvisning i byen, hvor vi så de vigtigste steder og fik en masse at vide om byens historie. Mens vi boede i Stone Town, var vi også på tur til Jozani Forest og ude at se en krydderifarm. Begge ture var selvfølgelig arrangeret hjemmefra af Tanzania Tours, og de forløb rigtig fint. Jozani er lidt speciel at besøge, når man har været på safari. Dels er det et relativt lille område, og dels foregår turen til fods. Dette giver rig lejlighed til at opleve en masse smådyr, fugle og planter helt tæt på. Selv parkens hovedattraktion, de røde colobus-aber, lader sig ikke forstyrre af de til tider store og noget støjende turistflokke, og vi oplevede flere gange at aberne løb ind mellem folk i deres leg og søgen efter friske blade.

Hvis man overvejer en safari-ferie, bliver man simpelthen nødt til at kontakte Tanzania Tours og høre, hvad de kan sammensætte for en. Bedre hjælp og service, end man får her, findes næppe. Det er naturligvis lidt dyrere at være af sted med egen bil og guide, når man ikke er en større gruppe; men den fleksibilitet og frihed, dette giver undervejs, er mere end rigeligt pengene værd.
Uden forbehold fem stjerner til Tanzania Tours herfra! Vi glæder os allerede til næste tur, som selvfølgelig også skal arrangeres af de kompetente folk hos Tanzania Tours.