Serengeti National Park

Serengeti – hjemsted for millioner af vilde dyr

I Serengeti lever det største antal af vilde dyr i hele verden. Her findes bl.a. over 1.5 millioner gnuer, 250.000 zebraer, 10.000 giraffer, 3.000 løver, 1.000 leoparder, og over 500 forskellige fuglearter, så der er rigtig meget at se på!

I Serengeti er der næsten garanti for at se 4 ud af the Big Five; løver, leoparder, elefanter og bøfler.

Den sidste, næsehorn, findes også i Serengeti, men du skal være meget heldig for at finde et. De fleste af vores kunder ser dog næsehorn i Ngorongoro-krateret.

Den store migration – et storslået naturfænomen

Den Store Migration – også kaldet den store gnuvandring, er et storslået naturfænomen, hvor millionvis af gnuer og zebraer vandrer i en fast cyklus på jagt efter det friske græs.

Gnuerne er i Kenya i september/oktober, men ellers er de i Serengeti i Tanzania resten af året.

Fra midten af december indtil slutningen af marts hvert år samles de i området omkring Ndutu-søen, lige syd for Serengeti. Området ligger mellem Serengeti og Ngorongoro og er kendt for sine store, flade græssletter.

Serengeti – et godt sted at se løver jage

Særligt perioden fra midten af januar og 2-3 uger frem er interessant.

I den periode kælver dyrene, og på få uger kommer op mod en halv million kalve til verden. Det er spændende at overvære en fødsel i den vilde natur og opleve, hvordan de nyfødte kalve lærer at gå i løbet af få minutter. Forsamlingen her er selvfølgelig én stor buffet for Serengetis rovdyr, så chancerne for at se løverne jage er rigtig gode.

Du kan også være heldig at se den lynhurtige gepard, der med en topfart på 110 km/t klarer sig godt i det åbne landskab.

Ndutu er et af de eneste steder i det nordlige Tanzania, hvor guiderne må køre offroad. Det gør, at du kommer meget tæt på dyrene.

Gnuerne krydser floderne i Serengeti i juli-september

Et andet godt tidspunkt at besøge Serengeti er fra juli til september, hvor gnuerne vandrer mod det nordlige Serengeti via den vestlige korridor. Det er her de krydser floderne, hvor krokodillerne ligger på lur. Endnu en spektakulær scene, du kun får i Serengeti. Det er også altid godt at tilbringe tid i det centrale Serengeti, kaldet Seronera. Her oplever du den legendariske natur, man så ofte ser i naturfilm, med de uendelige sletter, smukke klippeformationer og vandhuller fyldt med flodheste og krokodiller. Der er også små skove, hvor du kan være heldig at se en leopard, der trækker sit bytte op i et træ.

Olduvai Gorge – dalsænkningen hvor de første mennesker levede

På vej mod Serengeti kører du gennem Rift Valleys utroligt flotte natur og kommer bl.a. forbi dalsænkningen Olduvai Gorge, hvor man mener, at de første mennesker på jorden levede. De farverige masai-stammer lever stadig i området syd for Serengeti. De bor i små kolonier af runde masai-hytter, side om side med de vilde dyr.

Du kan se dem vandre rundt på sletten i deres røde og lilla klæder, hvor de bevogter deres kvæg. De bruger alt fra køerne; spiser kødet, drikker mælken og blodet, og bruger hud, knogler og horn som materialer.

Masai-stammen i Serengeti – farverige indbyggere med en rig kultur

Masaierne i Serengeti lever i harmoni med naturen, som de altid har gjort, og rovdyrene har respekt for masaierne og holder sig på pæn afstand. Af samme grund er det ofte masaier, der bruges som sikkerhedsvagter på safari-lodgene.

Under safarien kan du komme på besøg hos en masai-stamme, få en rundvisning i det lille samfund og se, hvordan de bor. De viser også deres traditionelle dans, hvor de hopper imponerende højt.

Serengeti National Park – et must-see for naturinteresserede rejsende

På en safari i Serengeti skal du prøve at overnatte midt ude på savannen. Det er en kæmpe oplevelse at sove i luksustelt blandt de vilde dyr, og Mbugani er et af de mest charmerende steder med kun 10 telte.

Luksusteltene er komfortable, indrettet med gode store senge og eget bad og toilet, samt terrasse. Overnatning i luksustelt er den mest autentiske safarioplevelse. Flokke af gnuer og andre vilde dyr passerer ofte tæt forbi teltene, og det gør oplevelsen unik.

Gæsterne mødes rundt om bålet om aftenen, midt på savannen, og atmosfæren giver den helt rigtige "Karen Blixen-stemning".

Se en video fra lejren her!

”Serengeti var det næste stop på vores safari – her så vi bl.a. en række geparder helt tæt på, ligesom vi skulle opleve den Store Migration af gnuer og zebraer – en helt unik oplevelse. Endnu en overnatning på savannen i luksustelte på Serengeti var en lige så fantastisk oplevelse, hvor vi faldt i søvn til hyænehyl og løvebrøl.”

Torben Ebbensgaard, Nørager

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES REJSER?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk