Pakkeliste til Kilimanjaro

Lad os hjælpe dig med at pakke kufferten

På Kilimanjaro vil du bevæge dig i temperaturer fra 30 graders varme til minus 25 grader, så forsøg at pakke derefter. Det er en god idé at pakke det hele i vandtætte poser i tasken, hvis denne skulle blive våd. Bærertasker, telte og liggeunderlag sørger vores guider for, samt al mad og drikke naturligvis.

Gode handsker, sovepose, vandrestave og andet udstyr kan lejes dernede. Har du medbragt tøj eller andet som ikke skal med på Kilimanjaro, kan det opbevares på hotellet. Har du efter turen udstyr som du ikke ønsker at slæbe med hjem, vil bærerne blive meget glade for det!

Pakkeliste til Kilimanjaro

Specielt tøj

- Et par varme, behagelige, vandafvisende vandrestøvler. Gerne med ekstra støtte ved anklen. Det er en god idé at medbringe et par lettere løbesko eller sandaler til de første dage og til at have på i lejrene.

- 2 par varme vandresokker og 1-2 par tynde svedtransporterende sokker.

- 1 par lette vandrebukser/shorts og 1 par varme bukser.

- Uldent undertøj, gerne lange underbukser.

- 1 varm hue og 1 par varme handsker. Handskerne skal være vind og vandtætte. Kan lejes dernede.

- 1 fleecetrøje og 1 uldtrøje. Det kan være meget koldt på toppen af Kilimanjaro. 2 lag er bedre end 1 tykt, da det derved er lettere at regulere varmen.

- 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte.

- 1 par regnbukser (Regnslag er et godt alternativ til alm. regntøj, så din rygsæk også kan dækkes).

- 1 lille rygsæk til at have vand, energibarer og lidt skiftetøj i.

- Til bjergvandringen skal du desuden bruge en sovepose, som klarer ned til minus 20 grader. Den kan med fordel lejes af vores guider, så du slipper for at slæbe den med hjemmefra. De er af god kvalitet og naturligvis beregnet til at modstå kulden på Kilimanjaro. Det er selvfølgelig brugte soveposer, og selvom de er rimeligt nye bliver de hurtigt lidt klamme, så det er en god idé at medbringe et indlæg.

Diverse

- Pas, visum, sygesikringsbevis og rejsedokumenter. (Vær opmærksom på at dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter hjemrejsedatoen). Pengebælte som ikke tydeligt ses. Tag evt. en kopi af dine vigtige papirer. Herunder pas, kørekort, VISA-kort, forsikring, flybillet samt vigtige telefonnumre. Opbevares et andet sted end selve papirerne. Vi har sendt omkring 10.000 kunder til Tanzania, og ikke en eneste har fået stjålet noget, så risikoen er meget lille, men ting kan jo blive væk.

- Valuta. Vi anbefaler at du tager US Dollars med til hele rejsen. Du kan betale med dollars alle steder i Tanzania, så der er ingen grund til at veksle om til de lokale shillings.
Det skal gerne være nye 100 USD og 50 USD sedler, fra år 2010 eller senere, da ældre sedler kan være svære at komme af med. Sørg også for at have mindre dollarsedler med til bl.a. drikkepenge. Vær opmærksom på, at udgiften til drikkepenge løber lidt op på en Kilimanjaro-tur, da der er så mange hjælpere med.

- Kamera og ekstra batterier/oplader.

- Adapter til Engelske stik med 3 ben.

- Toiletsager. Medbring også gerne en rulle toiletpapir, så du er sikker på at have noget på bjerget. Vådservietter. Kan bruges til at rense evt. sår, eller bare til at vaske hænder med, hvis der ikke er vand i nærheden.  Alco-gel er også praktisk og kan hjælpe med hygiejnen, så du undgå maveproblemer. Solcreme med høj faktor samt medicin til eget brug. Sportstape og vabelplastre. Eventuelt et knæbind. Husk malariatabletter og myggespray samt medicin mod forstoppelse og diarré.

- Druesukker eller anden form for hurtig energi.

- Små vandflasker eller en camelbag, så du får de 3-4 liter vand du har brug for pr. dag. Man drikker smeltevand fra bjerget, som koges. Vil du være ekstra sikker kan rensetabletter medbringes.

- Pandelampe eller lommelygte. Det er rarest at bruge en pandelampe, f.eks. når man spiser, så hænderne er frie.

- Evt. Diamox til forebyggelse af højdesyge. Snak med din læge herom. Det bedste resultat opnås ved at knække tabletten over i to dele, og tage en halv tablet morgen og aften, da kroppen ikke kan optage en hel på én gang. Bivirkninger kan forekomme, så højdesyge undgås bedst ved at væge den rette rute, og følge de dygtige guiders råd.