DIN REJSE

TANZANIA HAR DET HELE

Hvad end du er til oplevelsesrejser, badeferie eller aktiv ferie er Tanzania landet for dig. Her bliver du overvældet af de mange vilde dyr på safari i verdens bedste safari-land, du kan slappe af på paradisøen Zanzibars hvide sandstrande eller prøve kræfter med Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. I Tanzania findes alt det bedste Afrika kan byde på og er derfor det rette valg, for din næste drømmerejse.

Fakta om Tanzania

Hovedstad: Dodoma (Dar Es Salaam er landets største by).

Areal: 945.000 km2. (ca. 21 gange større end Danmark).

Befolkningstal: 40 millioner.

Tidszone: En time foran dansk sommertid, 2 om vinteren.

Valuta: Tanzanisk Shilling. For 1 kr. får man ca. 320 Tsh.

Sprog: Engelsk og Swahili er officielle sprog. Derudover er der mange lokale stammesprog.

Religion: 40-45 % kristne, 35-40 % muslimer. Resten er traditionelle stammereligioner.

Vejret i Tanzania

Der er et rigtig dejligt klima i Tanzania. Der er stort set en konstant temperatur hele året rundt på ca. 30 grader om dagen og ca. 20 grader om natten. Der er lidt varmere på kysten og på Zanzibar, og badevandet er dejligt varmt. Ofte er der en lille brise, som kan køle dig ned. Omkring safariparkerne er der lidt køligere, et meget behageligt vejr at tage på safari i. Vejret kan variere lidt fra år til år, men generelt har Tanzania to tørre årstider og to årstider med regn, som beskrevet her:

December – Marts: Den tørre periode
Dette er tidspunktet på året, hvor der er tørrest og varmest. Der er varme skyfrie dage med temperaturer på op mod 32 grader og om natten en behagelig temperatur på omkring 18 grader. I denne periode falder der ingen regn. Dette er det perfekte tidspunkt at rejse, hvis man vil være garanteret solrige dage uden regn.

April – Maj: Den lange regnperiode
Det er i disse måneder, at hovedparten af regnen falder. Det regner meget kraftigt, men kun i en time eller to om dagen, før solen skinner igen. Derfor er det ikke noget der ødelægger en tur til Tanzania. Maj kan tværtimod være et godt tidspunkt at rejse på, da der her er færre turister, priserne er væsentligt lavere, græsset er grønt og der er masser af nyfødte dyr på savannen.

Juni – Oktober: Den kølige periode
I disse måneder falder temperaturen lidt, dog uden at det bliver koldt. Der er omkring 27 grader om dagen og ned til 14 grader om natten. Der falder stort set ingen regn. Det er et behageligt tidspunkt at rejse på, da der ikke bliver for varmt.

November: Den korte regnperiode
Temperaturen stiger igen, og der falder en del regn. Regnfaldene er korte og sporadiske, og man vil sagtens kunne få en fantastisk tur i november. Et kort regnskyl på Zanzibar gør luften friskere, og i safariparkerne blomstrer planterne.

Aktuel vejrudsigt:

www.bbc.co.uk/weather

www.DMI.dk/Zanzibar

At rejse i tanzania

At rejse i Tanzania er relativt enkelt. Der er gode, asfalterede veje mellem alle turistattraktioner og de større byer. Her går også busser i fast rutefart. Derudover står taxachauffører i kø for at få kunder, prisen er ikke særlig høj og kan ofte forhandles.

Der er mange gode restauranter i og omkring byerne, og alle vores lodges og hoteller har fine restauranter med lækker mad. Her får du de fleste internationale retter, du kender fra Europa, eksempelvis pizza, pasta, kartofler og kødretter. I mange byer findes der indiske restauranter, og især på Zanzibar er køkkenet arabisk præget. Her serveres der også frisk fisk direkte fra Det Indiske Ocean. Prøv f.eks. haj, marlin, barracuda eller blæksprutte, stegt på grill. I Tanzania bruger man ofte kokosmælk i maden, og de lokale lever af ugali (tyk majsgrød), med kyllinge-, okse-, eller gedekød. Mange steder fås forskelligt antilope- og gazelle-kød. Det kan anbefales at prøve de lidt eksotiske, lokale retter.
Generelt er Tanzania et billigt land at leve i. Du kan spise dig mæt for 30-50 kr.

På de mange lokale markeder rundt om i landet kan du gøre gode køb. De traditionelle afrikanske souvenirs, såsom masker, spyd og alverdens figurer snittet i træ, er populære ting at bringe med hjem. I Moshi finder du flotte tekstiler, bl.a. tørklæder og masai-tæpper. Husk altid at forhandle prisen lidt ned. I gennemsnit starter sælgeren 50% over hvad varen bør sælges for.

Du begår dig fint i Tanzania med engelsk. Hvis ikke personen, du henvender sig til, snakker engelsk, vil der altid være nogen i nærheden som kan hjælpe dig. Alle skilte med turistinformation er skrevet på engelsk, og i de fleste butikker er priserne opført i dollars. Du kan betale både i dollars og i tanzaniske shillings. Der er banker i alle større byen, hvor du kan bruge visa eller mastercard. Du kan dog maksimalt hæve omkring 2.000 kr. om dagen. Vi anbefaler, at du tager dollars med hjemmefra og vekser om til shillings dernede, så får du lidt mere for pengene. Det skal helst være nye 100 dollar-sedler, da du ofte får en lavere valuta for små eller ældre sedler. Der findes adskillige vekselbutikker i Arusha, Moshi og i Stone Town på Zanzibar.

Landets Historie

Østafrika er kendt som menneskehedens vugge. Arkæologiske fund i Tanzania antyder, at Østafrika var hjemsted for de første mennesker på jorden. Olduvai Gorge i Serengeti er et af de vigtigste arkæologiske steder i verden, her er bl.a. fundet verdens ældste menneskelige fodspor. Hvis du er interesseret i historie, er det oplagt at besøge museet ved Olduval Gorge, som man passerer på en safari i Serengeti.

Landet hed oprindeligt Tanganyika og var en tysk koloni fra slutningen af 1800-tallet til 1916. Her erobrede briterne landet under første verdenskrig, og Tanganyika var under britisk herredømme indtil 1961, hvor Tanganyika fik sin selvstændighed.

Den nye stat blev ledet af Julius Nyerere der lagde vægt på frihed og fællesskab. Dette blev indledningen på den fred og stabilitet der stadig hersker i Tanzania. I 1964 blev Tanganyika slået sammen med øen Zanzibar, og dannede det land vi i dag kender som Tanzania. Efter 24 år trådte Nyerere af som præsident i 1985, og han er i dag kendt som nationens fader. Han brugte mange af statens penge på uddannelse, men der er stadig et meget højt antal analfabeter.

Tanzania blev i 1978 invaderet af tropper fra Uganda. Det lykkedes den tanzaniske hær at tvinge indtrængerne tilbage, men udgifterne til krigen kostede landet dyrt. Tanzania har nu en udlandsgæld på 8 milliarder dollars. Landet er dermed stadig et af verdens fattigste, og det land som modtager den største andel af Danmarks ulandsstøtte.

På trods af de massive fattigdomsproblemer lever befolkningen i harmoni med hinanden på kryds af religion, stamme og hudfarve, i en unik blanding af kulturer og traditioner. Muslimer lever side om side med kristne og traditionelle stammefolk, som de altid har gjort. Befolkningens evne til at respektere hinandens forskelligheder må siges at være et forbillede for andre samfund rundt om i verden, der ikke har samme tolerance. Der har de seneste år været politisk stabilitet, og landet er hurtigt på vej i den rigtige retning mod demokrati og bedre levevilkår. Turismen er et af de vigtigste erhverv i Tanzania, og de fleste mennesker er på en eller anden måde afhængig af turisterne. Netop derfor sker der meget sjældent tyverier eller overfald på turister.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES REJSER?

(+45) 61701610info@tanzaniatours.dk