Andre spændende steder

Vi arrangerer også rejser til Gombe og Mahale Mountains ved Tanganyika floden, hvor du kan sejle på floden, fiske, svømme eller snorkle i det klare vand og se nogle af de mange hundrede forskellige fiske- og cichlide-arter der findes her. Den største attraktion er dog trekking i regnskoven, på udkig efter de sjældne chimpanser. Gombe og Mahale er nogle af de bedste steder i verden at opleve chimpanserne, og med vores erfarne og kyndige guider fra lokalområdet, er der garanti for at se de fascinerende menneskeaber. Du vil se hvordan de lever som familier, og få en masse information fra guiden. Besøget i regnskoven kan du kombinere med et ophold i Kigoma, i det vestlige Tanzania. Det er en hyggelig lille by, med en meget autentisk stemning.Vi anbefaler at bo på Jakobsens Guesthouse, som drives af et norsk ægtepar. Du kan vælge at tage et lokalt tog til Kigoma fra Dar es Salaam. Det er en meget anderledes oplevelse, men en af de bedste måder at se landet på. Turen tager omkring 35 timer, hvor du i et stille og roligt tempo glider gennem øde landområder med sukkerrørsplantager og majsmarker, og kommer forbi en masse større og mindre byer.

Dar es Salaam har ikke meget at byde på for turister. Her anbefaler vi kun et kort ophold, bare for at se en klassisk afrikansk storby, og måske opleve de fine områder nede omkring havnen. Du kan dog godt tilbringe nogle dage på den dejlige strand syd for byen. Se mere under Zanzibar.

Hvis du gerne vil vandre i bjerge og skove, vil vi anbefale enten Usambara eller Udzungwa, hvor du finder en utrolig smuk natur, med sjældne blomsterarter og masse af fugle. Der er også gode muligheder for at se aber.

Hvis du vil opleve Victoriasøen, er Mwanza et godt udgangspunkt. Det er en større by i det nord-vestlige Tanzania, med et pulserende marked og en livlig fiskehandel. Herfra kan du tage ud til Saanane Island, som er den mindste nationalpark i hele Afrika. Den unikke placering af dette fascinerende naturområde, hvor parken smelter sammen med byen, gør den enormt nem at besøge. Øen er især kendt for sine mange krybdyr, men her er også registreret over 70 forskellige fuglearter.

Har du mod på mere, er der også en større nationalpark på Victoriasøen, Rubondo Island, som er et rent paradis, der nok minder mest om Jurassic park. Her lever hverken mennesker eller rovdyr, så det er et fredfyldt sted for elefanter, giraffer og utallige andre små og store dyr. Du kan endda også være heldig at se chimpanser. Rubondo Island er utrolig smuk og prydes af en overflod af farvestrålende sommerfugle. Kontakt os for mere information om det uberørte Tanzania. 

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES REJSER?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk