Lake Manyara

Beliggende mellem Tarangire National Park og det berømte Ngorongoro krater ligger en lille og lidt oversæt safari-destination. Lake Manyara National Park er den klart mindst interessante af de 4 kendte parker i det nordlige Tanzania, men det er et godt sted at tage turens første safari, da man således skærer den lange køretur mod Serengeti over i to dele. Parken ligger kun 2 timers kørsel fra Arusha, hvor man som regel har den første overnatning efter ankomst, så ved at besøge Lake Manyara den første dag, er du hurtigt i gang med safarien.

Store dele af Lake Manyara National Park er dækket af vand, og der er masser af dyr at se langs søbredden. For at komme ned til søen, skal man igennem en passage i skoven, som er utroligt smuk med alverdens eksotiske træer. Vegetationen er dog så tæt, at det er svært at se dyr. Der er dog masser af forskellige aber. Så snart du nærmer dig søbredden, vil du se store flokke af storke og pelikaner, og ofte så mange flamingoer, at søen fra afstand ser helt lyserød ud. Lake Manyara er et sandt paradis for fugle.

Længere inde i parken er der mere tørt, her dominerer savannens dyr, bl.a. bøffel, giraf og zebra. Lake Manyara er efter sigende det eneste sted i verden, hvor løver har lært sig at klatre i træer. Flere af vores kunder har dog også observeret løver i træerne i, i både Serengeti og Tarangire. Lake Manyara er også kendt for sine store bavianflokke, ofte på flere hundrede dyr. De er meget sociale, og det er en sand fornøjelse at opleve hvordan de interagerer med hinanden. Du vil kunne observere hvordan de voksne bavianer kæmper for en plads højere i hierarkiet, og hvordan de unge lærer af de ældre.

Der er altid vand i søen, og pga. underjordiske kilder er den omgivende skov altid frodig. Derfor er Lake Manyara et godt sted at tage på safari, året rundt. Det bedste tidspunkt er dog den tørre sæson fra juni til september, hvor dyr fra de omkringliggende, tørre områder trækker ind i parken. Er der tilstrækkeligt vand i floden, er det muligt at komme på kano-safari i Manyara. På den 2½ times lang tur driver man ganske lydløst afsted, og oplever naturen fra en anden vinkel. Her har du mulighed for at komme ret tæt på dyr som flodheste, krokodiller, elefanter og hvem der ellers befinder sig ved søen den dag.

Er du i Lake Manyara området, skal du bo på Ngorongoro Farm House. Lodgens hjerte er det charmerende gamle hovedhus i koloni-stil, fra tiden hvor stedet var en kaffefarm. De producerer stadig deres egen kaffe, og du kan få en rundvisning på farmen og se hvordan de fremstiller kaffen, inden du nyder den på terrassen. Derfra har du den smukkeste udsigt over plantagen og nyttehaven, hvor de producerer alle de grøntsager der serveres i restauranten.

Farm House har en dejlig swimmingpool, hvor du kan slappe af efter en lang safari-dag. Den rolige have er fyldt med eksotiske blomster, planter og træer og i baggrunden ses de frodige bakker fra Ngorongoro højlandet. Ngorongoro Farm House er også det perfekte sted at afslutte safarien, så vi anbefaler at du gør et stop her, inden du flyver hjemover, eller videre til Zanzibar.

Se en video fra lodgen her!

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES REJSER?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk