Ngorongoro krateret

Ngorongoro krateret er kun ca. 260 km² stort, men hjemsted for over 30.000 dyr. Kraterets 600 meter høje skrænter virker som en naturlig indhegning, der sammen med den frodige jord holder dyrene på stedet og gør Ngorongoro til en fantastisk safari-destination, hele året rundt.

I disse eventyrlige omgivelser findes også det sorte næsehorn, som ellers er stærkt udrydningstruet. Der er desværre kun omkring 30 individer tilbage, men myndighederne i Tanzania gør alt hvad de kan for at beskytte dem, og overvåger næsehornene 24 timer i døgnet. Hvis du vil krydse listen med ”The Big Five” af, skal du altså have en dag med safari i krateret. Udsigten fra toppen af krateret, i 2.300 meters højde er helt usammenlignelig. Her kan du se ned i bunden af de høje skrænter, som omgiver en oase af søer, skov og slette, og helt over til den modsatte side, 19 km. væk.

De mange dyr og den unikke natur gør det til en helt særlig oplevelse, at være på safari her. Uanset i hvilken retning du kigger, ser du dyr. Store elefanter der slentrer majestætisk gennem landskabet, en gruppe hyæner på udkig efter et let bytte, eller en flok flamingoer der smukt letter over den saltholdige sø. Holder bilen stille ved en flok løver, er det ikke ualmindeligt, at en løve søger skygge ved bilen. Nogle gange vil du være så tæt på, at du kan nå dyret. Vi vil dog anbefale at du ikke prøver…

Vi sørger for at du får det optimale ud af opholdet her, med en overnatning på den dejlige Ngorongoro Serena Lodge, der ligger lige ved kanten af krateret. Både fra værelset og terrassen har du den mest fantastiske udsigt over krateret. Vi udnytter også denne placering, ved at guiden tager dig ned i krateret tidligt om morgenen, inden alle de andre turister kommer fra hotellerne længere væk. Dermed får du en unik morgen, med ganske få andre safari-biler. Efter kl. 10 er det anderledes tæt pakket, da området har en begrænset størrelse. Du vil få en madpakke med, så safarien kun afbrydes af en kort frokostpause ved en smuk søbred i krateret.

Se en video fra lodgen her!

"Vores overnatning på Ngorongoro Crater Lodge kan anbefales, ren luksus og fænomenal udsigt til krateret. Sjældent har vi oplevet så godt et sted. I krateret dagen efter så vi hele fødekæden og fik indtryk af paradis. Et naturfænomen man skal opleve på sin tur til Tanzania."

Henrik Palm, Odense

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES REJSER?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk