SAADANI

I Saadani nationalpark smelter savannen sammen med kysten, og skaber et helt unikt stykke natur. Som den eneste nationalpark i Tanzania ligger Saadani lige ud til det Indiske Ocean. Her kan du stå på en smuk, uberørt sandstrand med kokospalmer og se ud over havet. Men vender du dig om, ser du ind i et spændende vildnis, med frodig skov, floder og savanne.

Saadani byder på et enormt varieret økosystem, med en spændende blanding af forskellige typer flora og fauna. Her mødes krabber og elefanter, og du kan blive vækket fra din middagslur på stranden, af brølet fra en løve i det fjerne. Der er store flokke af elefanter, og de fleste af de andre store og små dyr, man forventer af en god safari-park. Farvandet omkring Saadani er også rigt på fisk, inklusiv delfiner og pukkelhvaler, som dog kan være svære at få øje på. Fra Wami flodens munding skal du til gengæld sjældent særligt langt op, før du får øje på flodheste og krokodiller, samt mange forskellige fuglearter. Her lever både flamingoer og en del sjældne fugle, som tiltrækkes af den særlige natur i Saadani.

En del af parken er kendt som  ́Serengeti Ndogo ́, som betyder lille Serengeti, imens andre områder af parken minder mest om naturen i Selous, med halvåbne skovområder. Ligesom i Selous kan du også i Saadani komme på en båd-safari, og sejle op langs kysten eller op ad Wami floden, ind i parken. Hver dag tager du på safari med campens dygtige guider, som er specialister i netop Saadani. Efter en god dags safari kan du hoppe direkte i det Indiske Ocean og blive kølet af. En helt unik kombination.

På stranden kan du opleve skildpadder bliver udklækket og der er ofte dyreliv, eller spor af dem, på stranden lige i nærheden af campen. Fra campen kan du prøve en tur i kano, ligesom de også arrangerer vandre-safarier. Saadani er en ret ny og forholdsvis ukendt park, så den er helt oplagt hvis du gerne vil væk fra turistmængderne og samtidig kombinere safarien med lidt afslapning på stranden. Med sin beliggenhed lige nord for Dar es Salaam, er det nemt at komme til parken med bil. Du kan også tage en båd fra Zanzibar, eller du kan flyve fra Arusha, Dar og Zanzibar. Hvis du vil kombinere din badeferie på Zanzibar med et par dages safari, er Saadani et godt bud. 

”Jakob var bekymret for, om vi ville opleve nok i Sadaani, eftersom vi kom fra Selous og Ruaha og elsker safari over alt. Men Sadaani overraskede os meget positivt. Det var noget mere afslappet med pause midt på dagen (med plads til svømning i havet), men vi så langt flere dyr og fugle, end vi havde forestillet os.”

Charlotte Jensen, Bjerringbro

Simply Saadani Camp – a tent with a view

Simply Saadani er, som navnet antyder, en forholdsvis simpel camp, som ligger midt inde i Saadani nationalpark, lige hvor savanne møder strand.

Her er kun 11 værelser, flot placeret lige ned til det dejlige Indiske Ocean på den ene side, men samtidig omkranset af frodig natur, fyldt med vilde dyr, til den anden side. Hvert værelse ligger meget privat, og er bygget af genbrugte naturmaterialer. Campen kører på solenergi, så der er ingen forurening eller larm fra generator. Man spiser godt i deres hyggelige restaurant, og nogle gange dækkes der op til aftensmad helt nede på stranden, med levende lys omkring bordene. De søde ansatte er meget engagerede i at du skal få det bedst mulige ophold, med en masse store oplevelser.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES REJSER?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk