Lemosho ruten

Lemosho-ruten er en af de mest uberørte ruter, med meget få turister, hvilket gør oplevelsen mere unik. I modsætning til de fleste andre rute, som har udgangspunkt fra Moshi, giver det bedst mening at have base i Arusha, hvis man ønsker at benytte Lemosho-ruten, da den starter fra Kilimanjaros vestlige skråning. Opstigningen sker fra bjergets vestlige side og nedstigningen sker på den sydøstlige side.

Inden du kan begynde trekkingturen køres du et godt stykke i bil op ad bjerget, og ind i regnskoven hvorfra stien begynder. På Lemosho ruten får du en længere tur igennem regnskovens økosystem end på de andre ruter, og det er derfor først ved slutningen af dag to, at du bevæger dig ud af skoven.

På denne tur kommer du til at overnatte i telt. Det er den mest autentiske oplevelse, og en perfekt kombination med de topklasse lodges vi bruger under safari og på Zanzibar. Så vælger du at kombinere din Kilimanjaro bestigning med safari eller badeferie på Zanzibar, får du en masse forskellige oplevelser, hvilket skaber den perfekte drømmerejse.

Vi bruger det bedste udstyr på markedet og har et stort udvalg. Vi sørger for telt, madrasser, mad og køkkenudstyr. Soveposer, vandrestave og alt tøj kan du leje på vores kontor i Arusha, for små penge.
Du får en masse praktisk information inden rejsen, samt en udførlig pakkeliste med alt hvad du skal medbringe. Det er bl.a. vigtigt at du har nogle gode vandrestøvler, og sørger for at gå dem til hjemmefra.

Dag 1 - Arusha

Der er rutefly fra København, Billund, Aalborg og Hamborg. Når I har godkendt programmet, laver vi en søgning på de datoer I ønsker at rejse på. Vi ser på alle mulighederne, så vi er sikre på at finde den bedste rute til prisen, til jer. Det pålidelige hollandske selskab KLM har afgange fra alle lufthavne hver morgen, med et enkelt stop i Amsterdam. Qatar Airways har en god rute fra København hver aften, med et enkelt stop i Doha. Her flyver man over natten, så tiden går hurtigt. De bruger nye fly og er kåret til verdens bedste flyselskab de sidste mange år, så servicen er i top. Vi har gode aftaler med både KLM og Qatar, så vi kan ofte lave en pris der konkurrerer med de billigere selskaber, der har flere stop og længere ventetider.

I ankommer til Kilimanjaro Lufthavn hvor I modtages af vores chauffør, som står klar med et skilt med jeres navn. Han kører jer til hotellet. En køretur på en lille time.

Planet Lodge er en hyggelig oase i udkanten af Arusha. Den består af 14 runde hytter, inspireret af masaiernes bomaer. Det er fine værelser med gode senge, bruser og toilet samt terrasse med udsigt til den rolige have. Det er en smuk tropisk have fyldt med farvestrålende fugle, bananpalmer, papayatræer og granatæbletræer. I haven er der en stor swimmingpool, hvorfra man har en fantastisk udsigt til bjerget Mount Meru i baggrunden. Planet Lodge er ejet af vores samarbejdspartner i Tanzania, så vi kan lave en rigtig god pris.

Logi og forplejning:
Planet Lodge

Dag 2 - Arusha

Tilbring dagen i Arusha. I kan slappe af på lodgen eller tage en tur ind til byen og se jer omkring, og spise på en af de mange gode restauranter i byen.
Fra Arusha kan vi arrangere forskellige ture, hvor I kan få et indblik i den afrikanske hverdag med en rundvisning i en lille landsby. Her besøger I den lokale skole, ser hvordan de bor og hvad de dyrker på markerne.

Det er vigtigt at være ordentligt udhvilet ovenpå flyveturen, inden I starter på bjerget, og det giver bedre modstand mod højdesygen, at I har tilbragt nogle dage i Tanzania. Enten bare i Arusha, som ligger i 1.400 meters højde, men endnu bedre med en safari, hvor man bor så højt som 2.300 meter over havoverfladen ved Ngorongoro krateret.

Om eftermiddagen mødes I med jeres Kilimanjaro guide, som forbereder jer til bjergbestigningen. Guiden laver en grundig orientering om, hvordan trekking-turen kommer til at foregå, og I gennemgår om I har alt det fornødne udstyr.

I vil have mindst 2 guider med på turen, så der er mulighed for at dele jer op, hvis opstigningen skal ske med forskellig hastighed eller én af jer får det dårligt og må vende om. Vi laver altid kun private ture, så der er ikke andre turister at tage hensyn til, og guiderne har fuldt fokus på jer.

Logi og forplejning:
Planet Lodge

Dag 3 - Kilimanjaro

Efter morgenmad kører I til Kilimanjaros vestlige skråning og Londorossi Gate, hvor der er registrering.
Herfra kører I videre til Lemosho glades, hvorfra trekkingen starter. I kører ca. 4 timer fra Arusha, i en god firehjulstrækker.

Dagens trek er en forholdsvis kort tur på 3 – 4 timer, gennem smukke stier i bjergskoven, til den første lejr i 2.800 meters højde.
I vil formentlig ikke mærke noget til højdesyge, da luften stadig er godt iltholdig.

Logi og forplejning:
Big Tree Forest Camp (2.800 moh)

Dag 4 - Kilimanjaro

I vandrer det sidste stykke ud gennem skoven, mens stien bliver stejlere og I kommer ud i hedelandskabet.
Herfra krydser I Shiras højderyg for at vandre ned i Shira-plateauet, hvor den næste lejr ligger flot placeret ved en å. Er I heldige kan I se Eland antiloper græsse på sletten. Det er verdens største antilope. I klart vejr er der udsigt til Tanzanias næsthøjeste bjerg, Mt. Meru. Dagens trek er ca. 5 timer i alt.

Luften begynder at blive tyndere, så det er vigtigt at vandre stille og roligt og drikke masser af vand.

Logi og forplejning:
Shira Camp 1 (3.500 moh)

Dag 5 - Kilimanjaro

I vandrer ca. 3 timer over sletterne i den alpine ørken, mod en camp på den anden side af plateauet.
Herfra er der gode muligheder for at udforske området med yderligere trek, så denne dag fungerer fint som akklimatisering, så I (forhåbentligt) undgår højdesyge. I kan f.eks. gå videre til Cone place, i midten af den udslukte Shira-vulkan, hvorfra I kan se Shira-plateauets højeste punkt.
I kan også klatre op til de store bakker Shira Cathedral og Shira Needle. Her får I en flot udsigt over Machame højderyggen.

Logi og forplejning:
Shira Camp 2 (3.800 moh)

Dag 6 - Kilimanjaro

Dagen starter med et solidt morgenmåltid. Det er virkeligt fantastisk, hvad kokken kan trylle frem af dejlig mad under de meget primitive forhold. Man spiser rigtig godt både morgen, middag og aften og man får også kaffe, the og sågar popcorn!

I vandrer op ad en stejl sti, gennem et klippet landskab til et af Kilimanjaros kendetegn, Lava Tower i 4.600 meters højde. Stien fører jer lige under denne kæmpe klippeformation, og er I ekstra seje, og sikre på fødderne, kan I klatre op på toppen!

Efter frokost tæt på Lava Tower, bevæger I jer igen lidt ned i højderne, hen til jeres næste lejr i dalen under Baranco wall. Herfra er der mulighed for at se en fantastisk solnedgang, mens I venter på aftensmaden. I vandrer 6-8 timer i dag. Stigningen til 4.600 meters højde, og den efterfølgende overnatning i lidt lavere luftlag, er med til at modvirke højdesyge. Det er normalt med lette symptomer på højdesyge, som kvalme og hovedpine.

I skal tage det alvorligt, hvis I kaster op mange gange, bliver svimle og forvirrede, får trykken for brystet, eller hvis I får slem hovedpine som ikke kan slåes ned med almindelige hovedpinetabletter. I skal tale med jeres guide herom, og overveje at søge ned hurtigst muligt.

Det skal dog siges, at langt de fleste af vores kunder når toppen uden alvorlige symptomer, og de mindre symptomer forsvinder hurtigt, så snart man kommer ned i højden.

Logi og forplejning:
Baranco Camp (3.950 moh)

Dag 7 - Kilimanjaro

I dag skal I prøve kræfter med klippen som kaldes ”The Great Baranco Wall”. Det er en sej tur på ca. 5 timer op ad højderyggen, men når I først er fremme belønnes I af synet til Kibos gletsjere over jer, mens I vandrer gennem den smukke Karanga-dal.

I spiser frokost, og har eftermiddagen til at se jer lidt omkring eller slappe af I lejren inden det er tid til aftensmad og en god nattesøvn.
Det er fantastisk flotte omgivelser at campere i, og selvom I ikke stiger meget i højden denne dag, er den rigtig vigtig for akklimatiseringen.

Logi og forplejning:
Maranga Camp (4.200 moh)

Dag 8 - Kilimanjaro

I dag fortsætter I turen til Barafu lejren, en tur der tager omkring 3 timer. Teltene slås op på en smal sti med mange sten og klipper, så sørg for at orientere dig godt, inden det bliver mørkt.

I får en tidlig aftensmad hvorefter I skal forsøge at sove så tidligt som muligt, så I får et par timers søvn.
I skal sørge for at drikke ekstra meget vand, og spise godt så I har kræfter til nattens strabadser.

Find jeres varmeste tøj frem inden I går i seng, så I er klar.

Logi og forplejning:
Barafu Camp (4.550 moh)

Dag 9 - Uhuru Peak

I bliver vækket omkring midnat, får lidt kiks og the, inden I begiver jer op mod toppen, i månens skær. Temperaturen ved Barafu ligger omkring frysepunktet og falder støt, i takt med at man stiger i højden. Når I rammer Stella Point, ved kraterkanten, kan temperaturen være helt nede på -25 grader, lige før solopgang.

Den ca. 8 timers vandretur i kulde og mørke, i et stejlt og ujævnt terræn, er uden tvivl den hårdeste del af ruten, hvor fysikken og din mentale styrke virkelig testes. Når I har fået jer kæmpet op til kraterkanten, ved Stella Point i 5.685 meters højde, får I til gengæld belønningen. Her får I et kort hvil, mens I oplever den mest fantastiske solopgang, over de afrikanske stepper nedenfor.
Herfra fortsætter I endnu en times tid til det højeste punkt på Kilimanjaro og i hele Afrika, Uhuru Peak. Denne del er ikke så hård som selve opstigningen, da det går rimeligt ligeud. Her er rigtig koldt, ned til -25 grader og der kan ligge sne, men har du først nået Stella Point, har du også kræfter til at fortsætte det sidste stykke, til skiltet ved Uhuru Peak, hvor det obligatoriske billede skal tages.

Når du har fået kæmpet dig helt op til Uhuru Peak, vil du opleve at det har været alle anstrengelserne værd. Her er utrolig smukt. Store gletsjere omgiver krateret, og du kan se gennem skyerne, til stepperne langt under dig.
Man rammes af en fantastisk følelse af stolthed. Det er virkelig et kæmpe selvtillids-boost at have klaret sådan en prøvelse. Tag et par hurtige billeder af skiltet på toppen og ros hinanden for at have besteget verdens højeste fritstående bjerg, det 5.895 meter høje Kilimanjaro.

Derefter fortsætter I yderligere 5 timer mod Mweka Camp, selvfølgelig med frokost undervejs. Det går meget hurtigere på vej ned og snart er I nede ved trægrænsen igen, hvor der er knap så koldt og hvor luften er mere iltrig. Evt. højdesyge vil hurtigt aftage, jo længere I kommer ned.

I lejren står jeres kok klar med et ordentligt måltid mad, inden I falder om i teltet og får en velfortjent nattesøvn.

Logi og forplejning:
Mweka Camp (3.100 moh)

Dag 10 - Arusha

I går det sidste stykke ned mod Mweka gate, hvor I hentes af en bil som kører jer tilbage til Arusha.

Ved gaten får I udleveret et velfortjent diplom, som skal hjem på væggen! Dagens vandring er ganske kort, ca. 3 timer, men man kommer forbi steder i regnskoven, hvor der findes mange aber, deriblandt Colobus aben.

Tilbage på hotellet er det tid til at slappe af. Få et varmt bad, en kølig øl og mad på en af de gode restauranter i byen.

Logi og forplejning:
Planet Lodge

DAG 11 - ZANZIBAR?

Herfra kan I vælge, at fortsætte rejsen med badeferie og oplevelser på den lille eksotiske ø, Zanzibar. Efter en kort flyvetur på 1 time og 20 minutter ankommer I til et paradis med hvide sandstrande, høje kokospalmer og turkisblåt vand, som er dejlig varmt året rundt. Koralrevene ud for Zanzibar er nogle af de bedste steder at dykke og snorkle på Afrikas østkyst.

Zanzibar har også en spændende kultur og historie, og øen er kendt for sit livlige marked og flotte krydderiplantager. De dejlige strande og det fredelige Indiske Ocean er dog hovedattraktionen, som gør Zanzibar til det ideelle sted at
slappe af efter en safari.

Vi kender de fleste hoteller på øen, men har udvalgt dem hvor vi synes man får den største oplevelse for pengene. Så er det op til dig at vælge, hvilket hotel der passer til dine drømme. Du kan se det gode udvalg her: ZANZIBAR

HER SKAL DU BO FØR OG EFTER KILIMANJARO

Hvis du vil benytte Lemosho-ruten, The Northern Route eller vil bestige Mt. Meru, er Planet Lodge det bedste udgangspunkt. Det er en hyggelig oase i udkanten af Arusha by, som består af 14 runde hytter, inspireret af masaiernes bomaer. Det er fine værelser med gode senge, bruser og toilet samt terrasse med udsigt til den fredelige have. Det er en smuk tropisk have fyldt med farvestrålende fugle, bananpalmer og papayatræer, samt en stor swimmingpool, hvorfra man har fantastisk udsigt til Mount Meru i baggrunden.

Se mere her: PLANET LODGE, ARUSHA

VORES GUIDER

Jeres vandretur ledes af nogle af Tanzanias bedste og mest erfarne guider. Vores guider er opvokset på Kilimanjaros skråninger og har besteget bjerget op til 800 gange! De taler naturligvis flydende engelsk og deres vigtigste opgave er at få jer sikkert op og ned.
Med på bjerget er også folk til at bære jeres bagage, samt jeres egen kok, som laver morgenmad, frokost og aftensmad til jer undervejs. Der er også sørget for alle drikkevarer og lidt snacks undervejs. 

Du kan læse rejsebreve fra tidligere kunder her: VORES KUNDER

PRAKTISK INFORMATION OG PAKKELISTE

For at sikre at din Kilimanjaro-tur med TANZANIA TOURS bliver både behagelig og vellykket, har vi sammen med vores erfarne guider udarbejdet en pakkeliste med det tøj og udstyr, som vi anbefaler at du tager med på rejsen.

Pakkelisten finder du her: VORES KILIMANJARO PAKKELISTE

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES REJSER?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk