Machame ruten

Machame-ruten, eller Whisky som den også kaldes for sin hårdhed, er en af de smukkeste ruter på Kilimanjaro. Den er en smule længere end Marangu-ruten, men stigningen mere fordelagtig. Opstigningen begynder ved Machame Gate på den sydvestlige side af Kilimanjaro. Nedstigningen går via Mweka, som er på den syd- østlige side af bjerget.

Idet opstigning og nedstigningen sker via to forskellige ruter på bjerget, giver Machame et mere varieret perspektiv af Kilimanjaro end Marangu ruten. Undervejs passerer man Shira Plateau, Barranco Wall og Lava Tower, som alle byder på virkeligt storslåede naturoplevelser. På denne tur kommer du til at overnatte i telt. Det er den mest autentiske oplevelse, og en perfekt kombination med de topklasse lodges vi bruger under safari og på Zanzibar. Så vælger du at kombinere din Kilimanjaro bestigning med safari eller badeferie på Zanzibar, får du en masse forskellige oplevelser, hvilket skaber den perfekte drømmerejse.

Vi bruger det bedste udstyr på markedet og har et stort udvalg. Vi sørger for telt, madrasser, mad og køkkenudstyr. Soveposer, vandrestave og alt tøj kan du leje på vores kontor i Arusha, for små penge.
Du får en masse praktisk information inden rejsen, samt en udførlig pakkeliste med alt hvad du skal medbringe. Det er bl.a. vigtigt at du har nogle gode vandrestøvler, og sørger for at gå dem til hjemmefra.

Dag 1 - Moshi

Der er rutefly flere gange dagligt, både fra København, Billund, Aalborg og Hamborg. Når I har godkendt programmet, laver vi en søgning på de datoer I ønsker at rejse på. Vi ser på alle mulighederne, så vi er sikre på at finde den bedste rute til prisen, til jer. Det pålidelige hollandske selskab KLM har afgange hver morgen kl. 06.00, med et enkelt stop i Amsterdam. Qatar Airways har en god rute fra København hver aften, med et enkelt stop i Doha. Her flyver man over natten, så tiden går hurtigt. De bruger nye fly og er kåret til verdens bedste flyselskab de sidste mange år. Der er rutefly flere gange dagligt, både fra København, Billund, Aalborg og Hamborg. Når I har godkendt programmet, laver vi en søgning på de datoer I ønsker at rejse på. Vi ser på alle mulighederne, så vi er sikre på at finde den bedste rute til prisen, til jer.

Det pålidelige hollandske selskab KLM har afgange hver morgen kl. 06.00, med et enkelt stop i Amsterdam. Qatar Airways har en god rute fra København hver aften, med et enkelt stop i Doha. Her flyver man over natten, så tiden går hurtigt. De bruger nye fly og er kåret til verdens bedste flyselskab de sidste mange år.

Vi har gode aftaler med både KLM og Qatar, så vi kan ofte lave en pris der konkurrerer med de billigere selskaber, der har flere stop og længere ventetider. I ankommer til Kilimanjaro Lufthavn, hvor I modtages af vores chauffør, som står klar med et skilt med jeres navn på. Han kører jer til lodgen. En tur på en lille time.

Kaliwa Lodge ligger i 1300 meters højde, smukt omgivet af tropisk bjerg-regnskov, ved foden af Mt. Kilimanjaro,  få minutter fra Machame indgangen til nationalparken. Lodgens 10 moderne bungalows er smukt placeret i en privat og meget frodig have, med bananpalmer, eukalyptus, og blomstrende eksotiske planter. Her kan I falde i søvn til lyden af græshoppernes kvidren og galagoernes latter, og vågne op til lyden af skrålende aber eller næsehornsfuglens smukke sang.

Både fra jeres egen bungalow, men især fra den store fælles terrasse, som ”flyder” inde mellem trækronerne, har I en vidunderlig udsigt mod Kilimanjaros top, Kibo. Værelserne er konstrueret i minimalistisk Bauhaus-stil, som står som en slående kontrast til overfloden i ​​den omgivende natur.

Kaliwa Lodge har europæiske standarder for komfort, med lækre badeværelser, store vinduer fra gulv til loft og gratis WiFi. Lodgen har både restaurant og bar, men hvis I ønsker det, kan I blive kørt ind til den lille, travle by, Moshi og prøve en af de mange gode restauranter i byen. Den kan let nås på cirka 20 minutter, ad gode asfaltveje.

Logi og forplejning:
Kaliwa Lodge

Dag 2 - Moshi

I har denne dag til at slappe af på lodgen, og lade op til trekking-turen. I kan også tage en tur ind til Moshi og se jer omkring. Det er en lille fredelig by, med en god stemning, et livligt marked og gode restauranter. Der er en del indbyggere af indisk afstamning, som heldigvis har taget deres madkultur med sig, så der er flere gode indiske restauranter. Vi kender byen godt, så spørg os endeligt efter en restaurant anbefaling.

Fra Moshi kan I se Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Den bedste udsigt er som regel om eftermiddagen, hvor skyerne glider til side, og afslører den snedækkede top.

Det er vigtigt at være ordentligt udhvilet ovenpå flyveturen, inden I starter på bjerget, og det giver bedre modstand mod højdesygen, at I har tilbragt nogle dage i Tanzania. Enten bare i Moshi, som ligger i 900 meters højde, men helst med en safari, hvor man bor noget højere. Fra 1.400 meters højde i Arusha til 2.300 meter ved Ngorongoro.

Om eftermiddagen mødes I med jeres Kilimanjaro-guide, som forbereder jer til bjergbestigningen. Guiden laver en grundig orientering om, hvordan trekkingturen kommer til at foregå, og I gennemgår om I har alt det fornødne udstyr. I vil have mindst 2 guider med på turen, så der er mulighed for at dele jer op, hvis opstigningen skal ske med forskellig hastighed eller én af jer får det dårligt og må vende om. Vi laver altid kun private ture, så der er ikke andre turister at tage hensyn til, og guiderne har fuldt fokus på jer.

Logi og forplejning:
Kaliwa Lodge

Dag 3 - Kilimanjaro

Efter morgenmad kører I til Machame gate. Her har I ophold i en times tid for at registrere jer, før I starter vandreturen mod den første lejr.
I begiver jer ud på en hyggelig sti gennem regnskov og tæt vegetation, hvor I kan høre eksotiske fuglelyde og måske se de flotte Colobus aber, med en lang sort og hvid pels.

Der falder meget regn her, så stien kan være glat. Efter et par timers vandring komme I til en smallere sti, som fører jer til lejren, hvor kokken allerede venter med mad og drikke. Bærerne sørger for at sætte telte op.

I dag vandrer I 5-7 timer, men vil formentlig ikke mærke noget til højdesyge, da luften stadig er godt iltholdig.

Logi og forplejning:
Machame Camp (3.000 moh)

Dag 4 - Kilimanjaro

I spiser en god gang morgenmad inden I begynder opstigningen på vej ud af regnskoven.
I går ca. 5 timer gennem åbne landskaber med højt græs og flotte planter og passerer en dyb kløft på vej til Shira camp.

Hvis skydækket klarer op, kan I se den vestlige del af Kilimanjaros snedækkede top herfra.
Luften begynder at blive tyndere, så det er vigtigt at vandre stille og roligt og drikke masser af vand.

Logi og forplejning:
Shira Camp (3.800 moh)

Dag 5 - Kilimanjaro

I dag begynder opstigningen til den imponerende klippeformation Lava Tower i 4.700 meters højde. Her spiser I frokost og nyder udsigten, inden I igen begiver jer langsomt nedad i højderne, til Baranco Camp hvor vores team har slået lejr og forberedt mad til jer.
Fra campen er der en flot udsigt til Baranco Wall, og I kan se is-gletsjere længere oppe. Omkring jer kan I se nogle sjældne planter som kun vokser på Kilimanjaro.

I dag vandrer I 6-8 timer, men i roligt tempo.
Symptomer på højdesyge vil have vist sig for de fleste nu. Det er normalt med en let hovedpine og kvalme. Pointen med denne dag, er netop at forebygge højdesyge. Ved at stige til 4.700 meters højde, for så at gå ned til 4.000 meter for overnatning, vil de værste gener aftage.

Logi og forplejning:
Baranco Camp (4.000 moh)

Dag 6 - Kilimanjaro

På en flot rute, fyldt med eksotiske planter, vandrer I først over den stejle Baranco Wall, derefter henover et plateau gennem dale og højderygge. I passerer typisk Kilimanjaro-vegetation, og ser det spektakulære Baranco Valley, med store grønne planter.

Dagens vandretur er ganske kort, ca. 4 timer. I stiger ikke ret meget i højden i dag, da I vandrer i plateauet, men denne dag er vigtig for akklimatiseringen så I har nemmere ved at vænne jer til højderne og undgå højdesyge.

Der er god tid i lejren, så I kan lade op til de næste par dage, som bliver noget hårdere. I skal tage det alvorligt, hvis I kaster op mange gange, bliver svimle og forvirrede, får trykken for brystet, eller hvis I får slem hovedpine som ikke kan slåes ned med almindelige hovedpinetabletter. I skal tale med jeres guide herom, og overveje at søge ned hurtigst muligt. Det skal dog siges, at langt de fleste af vores kunder når toppen uden alvorlige symptomer, og de mindre symptomer forsvinder hurtigt, så snart man kommer ned i højden.

Logi og forplejning:
Karanga Camp (4.000 moh)

Dag 7 - Kilimanjaro

Dagen starter med et solidt morgenmåltid. Det er virkeligt fantastisk, hvad kokken kan trylle frem af dejlig mad under de meget primitive forhold. Man spiser rigtig godt både morgen, middag og aften, og man får også kaffe, the og sågar popcorn!

I forlader Karanga og vandrer ca. 5 timer gennem Karanga dalen for at kommer frem til Barafu camp.
Landskabet har ændret sig, til en måneagtig natur, koldt og tørt og helt uden planteliv. Men her er en rigtig flot udsigt over Kilimanjaros tinder, som nu er ved at være tæt på.

Det er vigtigt at I spiser og drikker så meget som muligt, selvom man ofte får kvalme i denne højde.
I skal forsøge at sove allerede ved 18-tiden, da der er en lang nat forude!

Logi og forplejning:
Barafu Camp (4.600 moh)

Dag 8 - Uhuru Peak

I bliver vækket omkring midnat, får lidt kiks og the, inden I begiver jer op mod toppen, i månens skær.
Temperaturen ved Barafu ligger omkring frysepunktet og falder støt, i takt med at man stiger i højden. Når I rammer Stella Point, ved kraterkanten, kan temperaturen være helt nede på -25 grader, lige før solopgang.

Den ca. 8 timers vandretur i kulde og mørke, i et stejlt og ujævnt terræn, er uden tvivl den hårdeste del af ruten, hvor fysikken og din mentale styrke virkelig testes. Når I har fået jer kæmpet op til kraterkanten, ved Stella Point i 5.685 meters højde, får I til gengæld belønningen. Her får I et kort hvil, mens I oplever den mest fantastiske solopgang, over de afrikanske stepper nedenfor.

Herfra fortsætter I endnu en times tid til det højeste punkt på Kilimanjaro og i hele Afrika, Uhuru Peak. Denne del er ikke så hård som selve opstigningen, da det går rimeligt ligeud. Her er rigtig koldt, ned til -25 grader og der kan ligge sne, men har du først nået Stella Point, har du også kræfter til at fortsætte det sidste stykke, til skiltet ved Uhuru Peak, hvor det obligatoriske billede skal tages.

Når du har fået kæmpet dig helt op til Uhuru Peak, vil du opleve at det har været alle anstrengelserne værd. Her er utrolig smukt. Store gletsjere omgiver krateret, og du kan se gennem skyerne, til stepperne langt under dig. Man rammes af en fantastisk følelse af stolthed. Det er virkelig et kæmpe selvtillids-boost at have klaret sådan en prøvelse. Tag et par hurtige billeder af skiltet på toppen og ros hinanden for at have besteget verdens højeste fritstående bjerg, det 5.895 meter høje Kilimanjaro.

Derefter fortsætter I yderligere 5 timer mod Mweka Camp, selvfølgelig med frokost undervejs. Det går meget hurtigere på vej ned og snart er I nede ved trægrænsen igen, hvor der er knap så koldt og hvor luften er mere iltrig. Evt. højdesyge vil hurtigt aftage, jo længere I kommer ned. I lejren står jeres kok klar med et ordentligt måltid mad, inden I falder om i teltet og får en velfortjent nattesøvn.

Logi og forplejning:
Mweka Camp (3.100 moh)

Dag 9 - Moshi

I går det sidste stykke ned mod Mweka gate, hvor I hentes af en bil som kører jer tilbage til Moshi.
Ved gaten får I udleveret et velfortjent diplom, som skal hjem på væggen!

Dagens vandring er ganske kort, ca. 3 timer, men man kommer forbi steder i regnskoven, hvor der findes mange aber, deriblandt Colobus aben.
Tilbage på hotellet er det tid til at slappe af. Få et varmt bad, en kølig øl og spis på en af de gode restauranter i byen.

Logi og forplejning:
Kaliwa Lodge

Dag 10 - Zanzibar?

Herfra kan I vælge, at fortsætte rejsen med badeferie og oplevelser på den lille eksotiske ø, Zanzibar. Efter en kort flyvetur på 1 time og 20 minutter ankommer I til et paradis med hvide sandstrande, høje kokospalmer og turkisblåt vand, som er dejlig varmt året rundt. Koralrevene ud for Zanzibar er nogle af de bedste steder at dykke og snorkle på Afrikas østkyst.

Zanzibar har også en spændende kultur og historie, og øen er kendt for sit livlige marked og flotte krydderiplantager. De dejlige strande og det fredelige Indiske Ocean er dog hovedattraktionen, som gør Zanzibar til det ideelle sted at
slappe af efter en safari.

Vi kender de fleste hoteller på øen, men har udvalgt dem hvor vi synes man får den største oplevelse for pengene. Så er det op til dig at vælge, hvilket hotel der passer til dine drømme. Du kan se det gode udvalg her: ZANZIBAR

HER SKAL DU BO FØR OG EFTER KILIMANJARO

Vi anbefaler Kaliwa Lodge, der ligger ganske få minutter fra Machame indgangen til nationalparken, og også er et fint udgangspunkt for Marangu-ruten. Det er en hyggelig lille lodge med kun 10 værelser, der ligger i 1300 meters højde, smukt omgivet af tropisk bjerg-regnskov, ved foden af Mt. Kilimanjaro. Du får ikke en flottere udsigt til bjerget, så det er perfekt at starte eventyret her.

Se mere her: KALIWA LODGE, MOSHI.

VORES GUIDER

Jeres vandretur ledes af nogle af Tanzanias bedste og mest erfarne guider. Vores guider er opvokset på Kilimanjaros skråninger og har besteget bjerget op til 800 gange! De taler naturligvis flydende engelsk og deres vigtigste opgave er at få jer sikkert op og ned.
Med på bjerget er også folk til at bære jeres bagage, samt jeres egen kok, som laver morgenmad, frokost og aftensmad til jer undervejs. Der er også sørget for alle drikkevarer og lidt snacks undervejs.

Du kan læse rejsebreve fra tidligere kunder her: VORES KUNDER.

PRAKTISK INFORMATION OG PAKKELISTE

For at sikre at din Kilimanjaro-tur med TANZANIA TOURS bliver både behagelig og vellykket, har vi sammen med vores erfarne guider udarbejdet en pakkeliste med det tøj og udstyr, som vi anbefaler at du tager med på rejsen.

Pakkelisten finder du her: VORES KILIMANJARO PAKKELISTE

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES REJSER?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk