Mount Meru

Eksperter mener, at Meru engang har været endnu højere end Kilimanjaro er i dag, inden et af verdens største vulkanske udbrud fandt sted, og mere end halvdelen af bjerget forsvandt. I dag står der derfor et kæmpe krater tilbage, samme med det der er tilbage af bjerget.

Der er en utrolig variation af træer og planteliv på Mt. Meru, som gør trekket endnu mere interessant. Mt. Meru er en del af Arusha National Park, og på bjergets nederste skråninger findes et utal af vilde dyr. Så når man vandrer på de nederste ruter, føles det mere som en safari end bjergbestigning.

Jeres guide er en bevæbnet Park Ranger, som kender dyrene og farerne forbundet med at vandre her. Der er næsten garanti for at se bøfler, vortesvin, aber og mange forskellige fugle, ligesom der er stor chance for at se elefanter og giraffer. Derudover findes der ikke en bedre udsigt til Kilimanjaro, end fra Mount Merus top. På denne tur kommer I til at overnatte i hytter. Det er stadig primitivt men dog mere komfortabelt end telte og det er lidt nemmere at holde varmen.

Vi bruger det bedste udstyr på markedet og har et stort udvalg. Soveposer, vandrestave og alt tøj kan I leje på vores kontor i Arusha, for små penge. I får en masse praktisk information inden rejsen, samt en udførlig pakkeliste med alt hvad I skal medbringe. Det er bl.a. vigtigt at I har nogle gode vandrestøvler, og sørger for at gå dem til hjemmefra.

Dag 1 - Arusha

Der er rutefly fra København, Billund, Aalborg og Hamborg. Når I har godkendt programmet, laver vi en søgning på de datoer I ønsker at rejse på. Vi ser på alle mulighederne, så vi er sikre på at finde den bedste rute til prisen, til jer. Det pålidelige hollandske selskab KLM har afgange fra alle lufthavne hver morgen, med et enkelt stop i Amsterdam. Qatar Airways har en god rute fra København hver aften, med et enkelt stop i Doha. Her flyver man over natten, så tiden går hurtigt. De bruger nye fly og er kåret til verdens bedste flyselskab de sidste mange år, så servicen er i top. Vi har gode aftaler med både KLM og Qatar, så vi kan ofte lave en pris der konkurrerer med de billigere selskaber, der har flere stop og længere ventetider.

I ankommer til Kilimanjaro Lufthavn hvor I modtages af vores chauffør, som står klar med et skilt med jeres navn. Han kører jer til hotellet. En køretur på en lille time.

Planet Lodge er en hyggelig oase i udkanten af Arusha. Den består af 14 runde hytter, inspireret af masaiernes bomaer. Det er fine værelser med gode senge, bruser og toilet samt terrasse med udsigt til den rolige have. Det er en smuk tropisk have fyldt med farvestrålende fugle, bananpalmer, papayatræer og granatæbletræer. I haven er der en stor swimmingpool, hvorfra man har en fantastisk udsigt til bjerget Mount Meru i baggrunden. Planet Lodge er ejet af vores samarbejdspartner i Tanzania, så vi kan lave en rigtig god pris.

Logi og forplejning:
Planet Lodge

Dag 2 - Arusha

Tilbring dagen i Arusha. I kan slappe af på lodgen eller tage en tur ind til byen og se jer omkring, og spise på en af de mange gode restauranter i byen. Fra Arusha kan vi arrangere forskellige ture, hvor I kan få et indblik i den afrikanske hverdag med en rundvisning i en lille landsby. Her besøger I den lokale skole, ser hvordan de bor og hvad de dyrker på markerne.

Det er vigtigt at være ordentligt udhvilet ovenpå flyveturen, inden I starter på bjerget, og det giver bedre modstand mod højdesygen, at I har tilbragt nogle dage i Tanzania. Enten bare i Arusha, som ligger i 1.400 meters højde, men endnu bedre med en safari, hvor man bor så højt som 2.300 meter over havoverfladen ved Ngorongoro krateret.

Om eftermiddagen mødes I med jeres Kilimanjaro guide, som forbereder jer til bjergbestigningen. Guiden laver en grundig orientering om, hvordan trekking-turen kommer til at foregå, og I gennemgår om I har alt det fornødne udstyr.

I vil have mindst 2 guider med på turen, så der er mulighed for at dele jer op, hvis opstigningen skal ske med forskellig hastighed eller én af jer får det dårligt og må vende om.
Vi laver altid kun private ture, så der er ikke andre turister at tage hensyn til, og guiderne har fuldt fokus på jer.

Logi og forplejning:
Planet Lodge

Dag 3 - Mt. Meru

Efter morgenmad kører I til Arusha National Park, og Momella Gate, hvor I skal registreres.
I starter ud på en sti, gennem et åbent landskab med græs, hvor der er store chancer for at de både bøfler og vortesvin, inden ruten stiger, op gennem bjergskoven.

I spiser frokost nær Fig Tree Arch, som er et udhulet figentræ, så stort at der kan køre en bil igennem.
Efter frokost fortsætter i videre gennem skoven, som nu er knapt så tæt. Her er der masser af aber og flotte fugle. Især de sorte og hvide Colobus aber er fascinerende.

Om eftermiddagen får I de første syn af de tårnende klipper på toppen og den imponerende Ash Cone i midten af krateret. Det er et virkeligt flot syn.
I når frem til lejren, i tide til at nyde udsigten over sletterne nedenfor og Kilimanjaro mod øst. I dag vandrer I ca. 6 timer.

Logi og forplejning:
Miriakamba Hut (2.514 moh)

Dag 4 - Mt. Meru

I spiser en god gang morgenmad inden I fortsætter opstigningen.
Dagens vandretur er ikke så lang, men hård. Stien er stejlere her, men I vandrer gennem flotte omgivelser og kommer til halvvejspunktet på Elephant Ridge, hvor I holder pause. Her er der nemlig en fantastisk udsigt til bjergets top, og over det meste af kraterets bund. Hold udkig efter elefanter og andre dyr, der ofte ses herfra.

Bagefter vandrer I videre opad, og passerer mange flotte Giant Heather træer, og andre specielle planter og træer, som kun vokser i dette landskab. I kommer til Saddle Hut, hvor I spiser frokost. Eftermiddagen er fri til at slappe af og nyde udsigten. Det er vigtigt at få ladet op, og sørge for at spise godt, så I er klar til nattens strabadser.

Har I mod på mere, kan I vandre til en lille tur videre til toppen af Little Meru, hvor der er en rigtig flot udsigt omkring solnedgang.
Dagens vandretur kan derfor variere fra 3 til 6 timer.

Logi og forplejning:
Saddle Hut (3.570 moh)

Dag 5 - Mt. Meru

I starter meget tidligt, allerede omkring kl. 2 om natten. Oplyst af månen og pandelamper går I op ad den stejle højderyg, til Rhino Point, 3.800 meter over havet. Herfra går det mere glidende, på en sti med aske og klipper, til Cobra Point, i 4.350 meters højde.

I vil ankomme hertil omkring solopgang, og opleve det mest fantastiske syn, af solens stråler som flot indhyller Mt. Merus skråninger, med klipperne på kraterkanten, Ask Cone som majestætisk rejser sig i midten af krateret, toppen af Kilimanjaro som svæver på en bund af skyer, og på den anden side, Rift Valley, verdens længste geologiske fordybning.

Men I mangler endnu et stykke før I er helt til tops…
Det tager endnu en times tid, at komme helt til Socialist Peak, toppen af Mt. Meru. Det er en god, men stejl rute. Fra Saddle Hut er det en ca. 5-6 timers vandretur.

Til gengæld tager det kun 2-3 timer tilbage til Saddle Hut, hvor I får serveret en god brunch og slapper lidt af, inden I tager den sidste korte tur ned til lejren.

Logi og forplejning:
Miriakamba Hut (2.514 moh)

Dag 6 - Mt. Meru

Dagens vandring er ganske kort, ca. 3 timer, men man kommer forbi steder i bjergskoven, hvor der findes mange aber, deriblandt Colobus aben.

Der er igen gode muligheder for at se vilde dyr i de åbne græslandskaber, og I får et godt overblik over sletterne i nationalparken nedenfor.

Tilbage på hotellet er det tid til at slappe af. Få et varmt bad, en kølig øl og et godt måltid i hotellets restaurant. I kan også besøge en god restaurant i byen.

Logi og forplejning:
Planet Lodge

DAG 7 - ZANZIBAR?

Herfra kan I vælge, at fortsætte rejsen med badeferie og oplevelser på den lille eksotiske ø, Zanzibar. Efter en kort flyvetur på 1 time og 20 minutter ankommer I til et paradis med hvide sandstrande, høje kokospalmer og turkisblåt vand, som er dejlig varmt året rundt. Koralrevene ud for Zanzibar er nogle af de bedste steder at dykke og snorkle på Afrikas østkyst.

Zanzibar har også en spændende kultur og historie, og øen er kendt for sit livlige marked og flotte krydderiplantager. De dejlige strande og det fredelige Indiske Ocean er dog hovedattraktionen, som gør Zanzibar til det ideelle sted at
slappe af efter en safari.

Vi kender de fleste hoteller på øen, men har udvalgt dem hvor vi synes man får den største oplevelse for pengene. Så er det op til dig at vælge, hvilket hotel der passer til dine drømme. Du kan se det gode udvalg her: ZANZIBAR

HER SKAL DU BO FØR OG EFTER MOUNT MERU

Hvis du vil benytte Lemosho-ruten, The Northern Route eller vil bestige Mt. Meru, er Planet Lodge det bedste udgangspunkt. Det er en hyggelig oase i udkanten af Arusha by, som består af 14 runde hytter, inspireret af masaiernes bomaer. Det er fine værelser med gode senge, bruser og toilet samt terrasse med udsigt til den fredelige have. Det er en smuk tropisk have fyldt med farvestrålende fugle, bananpalmer og papayatræer, samt en stor swimmingpool, hvorfra man har fantastisk udsigt til Mount Meru i baggrunden.

Se mere her: PLANET LODGE, ARUSHA

VORES GUIDER

Jeres vandretur ledes af nogle af Tanzanias bedste og mest erfarne guider. Vores guider er opvokset på Mt. Meru og Kilimanjaros skråninger og har besteget bjergene op til 800 gange! De taler naturligvis flydende engelsk og deres vigtigste opgave er at få jer sikkert op og ned.
Med på bjerget er også folk til at bære jeres bagage, samt jeres egen kok, som laver morgenmad, frokost og aftensmad til jer undervejs. Der er også sørget for alle drikkevarer og lidt snacks undervejs. 

Du kan læse rejsebreve fra tidligere kunder her: VORES KUNDER

PRAKTISK INFORMATION OG PAKKELISTE

For at sikre at din Mount Meru-tur med TANZANIA TOURS bliver både behagelig og vellykket, har vi sammen med vores erfarne guider udarbejdet en pakkeliste med det tøj og udstyr, som vi anbefaler at du tager med på rejsen.

Pakkelisten finder du her: VORES PAKKELISTE

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES REJSER?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk