Selous

SELOUS VILDTRESERVAT

Selous er Afrikas største beskyttede naturområde. Med sine 55.000 km² dækker den et areal større end Danmark. Her vil du opleve et smukt landskab med frodig vegetation, mange floder og små søer, samt et utroligt varieret dyreliv. I modsætning til den kendte Serengeti National Park i det nordlige Tanzania, er der ikke mange der har hørt om Selous, så der er næsten ingen turister her og safarioplevelsen føles mere autentisk.

I Selous finder du stort set alle de store berømte afrikanske pattedyr. Blandt andet lever her verdens største bestand af elefanter, flodheste og bøfler. Løver, giraffer, krokodiller, hyæner, gnuer og diverse antiloper er også rigt repræsenteret i parken, foruden over 350 forskellige fuglearter. Med lidt held ser du også både leoparder og geparder. Selous er desuden et af de få steder, hvor man stadig kan være heldig at se de sjældne Afrikanske vilde hunde. Selous ligger derfor helt i toppen, når det gælder verdens bedste safariområder.

Selous er et af de eneste steder i Tanzania, hvor du kan kombinere en traditionel bil-safari med vandre-safari og båd-safari. Man ser flest dyr når man kører rundt i bil, men det er en rigtig god kombination, også at se det hele fra søsiden. Når man sejler stille og roligt ned langt floden i en lille båd, ser man også ting man ikke ser fra en bil. Koncentrationen af fugle er større ved floden, og du kan komme helt tæt på flodheste og krokodiller. På en vandre-safari vandrer du med erfarne guider og en bevæbnet ranger, og ser nærmere på naturen og leder efter dyr, ved at følge deres fodspor.

SAFARI I SELOUS

En safari i Selous adskiller sig også fra de mere kendte parker i Tanzania, ved at man flyver ind i små 12-personers fly, og lander på en lille landingsbane direkte inde i reservatet. Modsat vores safarier i nord, hvor du med privat guide kører rundt mellem forskellige parker, vil du have en fast base i Selous, og tage med campens egne guider på safari. Det giver en god ro kun at bo på én camp og tiden kan bruges på rendyrket safari. Når du flyver, er det oplagt at kombinere besøg i Selous og Ruaha med badeferie på Zanzibar eller Mafia Island. Med fly kommer du nemt rundt, men prisen ryger også hurtigt op.

Et alternativ er at køre med en af vores egen guider, enten fra Arusha eller Dar es Salaam, men det bliver til mange kilometer.Hvis du vil ankomme til Selous i bil, giver det god mening også at besøge andre parker i det sydlige Tanzania såsom Mikumi, Udzungwa og Ruaha. Man kan også tage ud til Kysten og opleve historie og kultur ved Kilwa og eventuelt slutte turen af med badeferie på Mafia Island, eller South Beach ved Dar es Salaam. Der er masser af dyr året rundt i Selous, men den bedste tid er fra juni til december, hvor koncentrationen af dyr er størst og det er nemt at komme rundt.

”Vi havde 3 overnatninger i Selous, hvor vi sov i 'Selous Riverside Safari Camp', hvilket var fuldstændig fantastisk, det var ren luksus og service og mad var helt i top. vi helt oppe at kører over, hvilket paradis der kunne være i sådan en safaripark.”

Camilla Langer, Aalborg

 

Vores foretrukne camps i Selous

Vi har udvalgt to dejlige camps i Selous, hvor du er sikker på at få en autentisk safari-oplevelse, god service og forplejning og en god nats søvn i charmerende luksustelte. Hvilken camp der passer til dig, vil vi lade dig selv afgøre. Du får serveret alle måltider i campen, og tager med deres guider på safari. Det er meget erfarne, engelsktalende guider, der er opvokset i området. Ingen kender landet og naturen bedre. De har en stor faglig viden, er venlige mennesker og serviceniveauet er meget højt.

Du kan tage ud på safari hver dag, og det er op til dig hvilken type safari du vil på. Det kan være enten én lang safari hvor du er afsted hele dagen, med madpakke, eller du kan tage på en kortere tur om formiddagen, spise frokost hjemme i campen, og så tage endnu en tur om eftermiddagen. Det er dog ikke altid private safarier, da andre af lodgens gæster muligvis også skal med på samme tur.

Selous Riverside Safari Camp

Selous Riverside Safari Camp er en af de flotteste camps i Selous. Den ligger lige ned til floden, med fantastisk udsigt over vandet og den omkringliggende natur, som ofte besøges af forskellige vilde dyr. Campen er placeret lige udenfor selve parken, men det tager ganske få minutter at køre ind i parken, når du skal på safari. Båd-safari starter direkte fra campen. Her får du et stort fint telt, med masser af plads og en dejlig terrasse. Der er rigtige senge, toilet og bruser med varmt vand.

Beliggenheden udenfor parker gør at det er noget billigere at overnatte her, end på en camp inde i parken. Du skal være Riverside, hvis du vil have mest for pengene.

Lake Manze Tented Camp

Lake Manze Tented Camp er en mere simpel camp, som ligger midt ude i den vilde natur, inde i parken.

Teltene er gode, og her er også rigtige senge, toilet og bruser med varmt vand, men de har valgt ikke at have elektricitet i teltene. Her klarer man sig med petroleumslamper og lommelygter. Du kan dog få opladet telefon og kamera i det fælles spise-telt.

Det er et rigtig charmerende sted og servicen er meget personlig, så man føler sig hurtigt hjemme her. Her skal du bo, hvis du vil være helt tæt på dyrene.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES REJSER?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk