Den eksotiske badeferie

Slap af på din egen lille paradis-ø ud for Zanzibar og oplev et klassisk all-inclusive resort

Dette er et eksempel på hvordan en dejlig badeferie på Zanzibar kunne se ud. 

 

Video - Zanzibar

Zanzibar er fyldt med hvide sandstrande omkranset af høje kokospalmer og turkisblåt vand

Rejsens indhold

✓ Fly: Danmark - Zanzibar - Danmark

✓ 5 nætter på privat paradis-ø ud for Zanzibar

✓ Morgenmad og aftensmad på Chapwani Private Island

✓ 5 nætter på Karafuu Beach Resort på Zanzibar

✓ All Inclusive på Karafuu Beach Resort

✓ Modtagelse i lufthavnen og privat transport til og mellem hoteller

✓ Mulighed for tilkøb af alverdens spændende ture

Dag 1 - Ankomst Zanzibar

I ankommer til Zanzibar og modtages af vores chauffør, som står klar udenfor lufthavnen i en fin lyseblå skjorte, og holder et skilt med jeres navn på. Chaufføren bringer jer til stranden ved Stone Town, hvor I mødes med båden fra Chapwani Private Island, som tager jer på en kort sejltur, ud til den lille ø.

Køreturen er selvfølgelig en privat tur, kun for jer, og tager ca. 15 min. Vi bruger forholdsvis nye, gode biler med klimaanlæg. I bliver tilbudt koldt vand undervejs. Chapwani Private Island er en rigtig paradis-ø. Her får I jeres egen private ø, næsten for jer selv.

Der er ikke andet på øen end dette lille hotel, med 13 charmerende værelser lige ned til stranden, en stor flot swimmingpool, og hotellets hyggelige restaurant. Og så selvfølgelig palmetræer og en dejlig hvid sandstrand!

Som afveksling til det dejligt varme Indiske Ocean, har Chapwani også en rigtig fin swimmingpool. Det er en såkaldt infinity pool, så når I ligger i den, ligner det at vandet går ud i ét med havet.
Der er kun ca. 25 minutters sejlads til Stone Town, så det er et godt udgangspunkt for ture til den gamle bydel, eller andre steder på Zanzibar. Chapwani er det perfekte sted, hvis I vil kombinere afslapning med oplevelser. Selvom man bor så isoleret, er det faktisk det badehotel som ligger tættest på Stone Town.

Hotellet drives af Ali, der er lokal, og hans Italienske kone Maura. De bor selv på øen og det nærvær kan mærkes i den meget personlige service, du får derude. På øen findes et rigt dyreliv. I den lille skov kan I se Dik Dik antiloper, og I kan være heldige at se ørne, kæmpekrabber og hundredvis af flotte søstjerner ved stranden. Der er kun ca. 70 meter fra øst til vest, og 800 meter fra syd til nord, så I kan roligt gå på opdagelse.

Logi og forplejning
Chapwani Private Island

Dag 2 - Afslapning på Paradis Ø

Ali og Maura startede Chapwani som et kooperativt projekt, hvor personalet har mulighed for, at tjene lidt ekstra ved siden af lønnen, imens de bor på øen. Personalet arbejder 5 dage om ugen, 8 timer af gangen. Da de fleste arbejder langt hjemmefra, bliver de på øen indtil arbejdsugen er færdig. I deres fritid kan de vælge at bruge tid på et af projekterne. Det gør de alle med glæde, for det er en ret god aftale. Men det er frivilligt.

Bag restauranten har de deres egen køkkenhave, hvor de dyrker alle de grøntsager der serveres i restauranten. Når det er tid til at høste, hvilket det ofte er på de kanter, køber Ali varerne af personalet, til markedspris. På samme måde har de deres egen hønsegård, som personalet tager sig af, inden de sælger æg og kød til Ali. Det sikrer dig at råvarerne altid er friske, og at du altid ser glade kokke, tjenere og stuepiger.

Udover de hjemmedyrkede grøntsager, æg og kylling serverer restauranten primært seafood, som er friskfanget, og tilberedt med inspiration fra middelhavskøkkenet. Hver dag kommer en lokal fisker ind med dagens fangst, som så bestemmer menuen. Det er ofte blæksprutte og forskellige fisk. Er I ikke så meget til seafood, kan alt lade sig gøre. Tag gerne en snak med personalet ved ankomst.

Både morgenmad og aftensmad er inkluderet i prisen. Til morgen får I en god lokal friskbrygget kaffe, juice, brød, frugt, kage og jeres foretrukne variant af æg. Til aften serverer de dagens 3-retters menu, hvor fisk som regel indtager hovedrollen. Frokosten er ikke inkluderet i prisen, da I måske vil vælge at spise et andet sted, hvis I er på tur. I kan også få frokost på Chapwani, hvor de har et fint lille udvalg. Blæksprutte-ringe er altid et hit, både for store og små, og vores børn er vilde med deres Seafood pasta.

Mangler I lidt variation kan I altid tale med tjenerne, for kokkene er åbne for de fleste ønsker. På sådan en tropisk ø er der selvfølgelig masser af kokospalmer. Hvis I trænger til en forfriskende drink, skal I sørge for at holde jer gode venner med Masudi.Han er Chapwanis ”altmuligmand”. En virkelig sød og charmerende ung mand, der bærer kufferter og river stranden. Og så har han den vildeste teknik til at klatre op i palmerne, og hente friske kokosnødder. Hvis I giver ham et par dollars hver gang, får I alle dem I vil have.

Logi og forplejning
Chapwani Private Island

Dag 3 - Afslapning på paradis ø

Vi har et tæt samarbejde med Chapwani og får nogle helt specielle priser. Derfor er det markant billigere at booke gennem os, end hvis I selv skulle booke det. F.eks. Kan vi give jer den sidste nat gratis, hvis I booker 5 nætter. Altså køb 5, men betal kun for 4 nætter. Og hvis I virkeligt vil helt ned i gear, så kan I overveje at tage 7 nætter. Så skal I kun betale for de 5 af dem.

De 5 hytter på øen er fint lavet i traditionel swahili-stil. Hver hytte er inddelt i 2 separate værelser, som er meget charmerende, men rimeligt basale. Her er hvad I skal bruge, men ingen overflødig luksus. Der er store senge med myggenet, eget bad og toilet, samt en dejlig terrasse, lige ned til stranden, med uforstyrret havudsigt. Men ingen TV eller Aircondition.

Vi anbefaler at I lader vinduerne stå åbne om natten, så I kan høre bølgernes beroligende brusen, og så brisen fra havet kan køle værelserne ned. Så sover man skønt! I kan overveje at opgradere lidt, så I kommer til at bo endnu bedre. De har for nyligt opført to nye boliger, i et fredeligt område længst mod nord på den lille ø.

Det er luksustelte, som man kender det fra safarien. De to telte ligger midt på stranden, lige ned til havet. De er større end de almindelige værelser, og har flere ”vinduer” så der strømmer mere luft igennem. Luksusteltene står på en platform af cement og er integreret med et dejligt badeværelse. Teltene har egen terrasse, store dejlige senge og er smagfuldt indrettet.

Endeligt har de også en stor privat villa, med god plads til familier på 4-6 personer. Den ligger for sig selv i et fredeligt område, lige ned til havet. Villaen er indrettet med to soveafdelinger, to store badeværelser, en tagterrasse og egen lille swimmingpool!

Villaen er også en del af det kooperative projekt. Chapwani startede med de 10 standardværelser, men efter nogle år, fik Ali og et par ansatte den idé, at de i fællesskab skulle opføre en villa. Ali fik tegnet huset og købte materialer og personalet hjalp til med opførelsen. Nu hvor villaen står færdigt, er det også personalet selv der står for at vedligeholde villaen, og klargøre den til gæster. Det sker i deres fritid, som et frivilligt projekt. Til gengæld går 40% af indtægten fra villaen, til dem!

Vi har fået lavet en flot video fra Chapwani, optaget med drone, så I kan se hele øen oppefra. Her kan I se både villaen, hytterne, stranden og swimmingpoolen:Tanzaniatours.dk/Chapwani-Private-Island

Logi og forplejning
Chapwani Private Island

Dag 4 - Afslapning på paradis ø

Slap af på stranden og nyd livet i de rolige omgivelser.Det er en flot bred strand, der omgiver store dele af øen. Ligesom på Zanzibars østkyst er der tidevand, med markant forskel på høj- og lavvande. Det foregår dog meget stille og roligt, og er selvfølgelig helt ufarligt, men det gør at der er tidspunkter på dagen, hvor vandet er trukket så langt ud, at man ikke kan bade. Det giver så mulighed for at gå lange ture, hvor der før var hav, og finde flotte konkylier. Faktisk kan man gå helt over til, og rundt om, nabo-øen.

På Chapwanis østlige side er der dog dybere, og der er et koralrev, så det er et godt sted at snorkle. I kan låne udstyr gratis. Tidevandet og korallerne som omgiver øen, gør i øvrigt at der ikke findes hajer i området. På øens nordlige spids kan I gå gennem et hul i klipperne, om til jeres egen lille strand, helt indelukket af klipper til alle sider. Det er et ret godt foto-spot. Meget romantisk.
Chapwani er også en historisk ø. Her ligger nemlig en lille kirkegård fra 1840, hvor den britiske flåde spillede en aktiv rolle omkring den tids slavehandel.

En anden del af kirkegården er for 24 engelske sømænd, der mistede livet her under første verdenskrig, i kamp mod tyskerne. Vi er meget bevidste om hvordan vores rejser påvirker miljøet. Vi kompenserer ved at plante træer i Tanzania og hele vores egenkapital er investeret i grønne firmaer. Solenergi, vindenergi, og firmaer der indfanger Co2 fra luften, eller omdanner plastaffald til biobrændsel.

Vi forsøger også at vælge hoteller som er miljø-venlige, eller at påvirke de hoteller vi arbejder sammen med, til at blive det. Efter pres fra os, har Chapwani valgt at droppe engangs-plastikflasker i værelserne, og indført glasflasker, som de selv fylder med renset vand. Vi håber, at I ser fornuften i det nye tiltag og vil støtte os i at minimere forbruget af plastikflasker. Det er 100% sikkert at drikke det vand I bliver tilbudt i glasflasker. Det pumpes op fra grundvandet, koges og filtreres, hvilket rengør vandet og dræber bakterier.

I må dog ikke drikke vandet i hanen. Det kommer fra en anden kilde og er ikke renset på samme måde.

Logi og forplejning
Chapwani Private Island

Dag 5 - Afslapning på paradis ø

Zanzibar er en fantastisk flot ø i det indiske ocean, kendt for de smukke hvide sandstrande, og et dejligt varmt hav. Men der er også mange ting at se og opleve. Tilbring f.eks. dagen i den charmerende gamle bydel, hvor I kan slentre rundt i de snævre gader, og shoppe i de små boder på det lokale marked.

Hvis I gerne vil vide mere om Zanzibars spændende og barske historie, kan I få en guidet tur, hvor I besøger det tidligere slavemarked, det gamle fort og ”House of wonders”, som nu er et museum.
I kan også få en rundvisning i en krydderiplantage eller besøge kæmpeskildpadderne på Prison Island.Prison Island er også et godt sted at snorkle, og der er kun 20 minutter fra Chapwani, så det er en oplagt udflugt.

Som afveksling til det dejligt varme Indiske Ocean, har Chapwani også en rigtig fin swimmingpool. Det er en såkaldt infinity pool, så når I ligger i den, ligner det at vandet går ud i ét med havet.
De laver som sagt lækker mad på øens egen restaurant, men vil I prøve noget andet, findes der også mange gode restauranter i Stone Town. Chapwani har deres egen lille båd, og der er en gratis transport ind til byen hver dag kl. 10.

Derudover kan I altid aftale et andet tidspunkt med dem, for et lille beløb. Vi vil anbefale jer, at tage en tur ind til byen en dag eller to, hvor I kan få en rundvisning, eller se jer omkring på egen hånd, købe lidt souvenirs og spise frokost i byen. Det kunne f.eks. være på restaurant Livingstone, hvor I kan sidde med fødderne plantet i strandsandet, og se over på Chapwani.

Logi og forplejning
Chapwani Private Island

Dag 6 - Lækkert all-inclusive resort

Efter morgenmaden sejler i til Stone Town hvor I bliver hentet af vores chauffør som kører jer til et nyt hotel. Han kører jer til hotellet. Køreturen er selvfølgelig en privat tur, kun for jer, og den tager ca. 1½ time. Vi bruger forholdsvis nye, gode biler med klimaanlæg. I vil blive tilbudt en kold vand undervejs.

Karafuu Beach Resort er vores foretrukne hotel på Zanzibar, til familier. Resortet ligger på østkysten i fantastisk smukke omgivelser, med den palmefyldte hvide sandstrand og det flotte turkisblå Indiske Ocean.

Vi har en rigtig god aftale med dem, særligt på børnerabatten, så det er klart her I får mest for pengene. Vores priser er faktisk bedre end hvis I booker på nettet. Med deres 3 restauranter, er der et stort udvalgt af både buffet og á la carte, så der er noget for enhver smag.

Karafuu ligger på en stor grund, så der er masser af plads til at slappe af mellem palmerne. Stranden er dejlig fredelig og børnevenlig, med rolige bølger, og Det Indiske Ocean er varmt som et badekar hele året rundt.

Men de har også mange forskellige aktiviteter. F.eks. Har de hele tre swimmingpools. De har også deres eget dykkercenter, der ledes af en kyndig dykkerinstruktør, og de arrangerer både snorkle og dykker-ture, ligesom I kan tage diverse PADI certifikater. På resortet er der også et velværecenter, tennisbaner, petanque, billard, bordtennis og en legeplads til de mindste.

I kan se en flot video fra Karafuu Beach Resort på linket herunder:

Logi og forplejning
Karafuu Beach Resort

Dag 7 - Lækkert all-inclusive resort

De har flere forskellige værelsestyper på Karafuu. Vi plejer at anbefale deres Cottage Rooms. Det er store flotte værelser på 65 m2, med gode store senge, et fint badeværelse, aircondition og jeres egen terrasse med liggesofaer. Skal vi have prisen lidt ned, kan I vælge et Garden room. De er lidt mindre og ligger bagerst på grunden.

Hvis I vil have udsigt til havet, kan I opgradere til en Junior Suite, som ligger foran Cottage Rooms, lige ned til stranden eller forhøjet på en klippe med fantastisk udsigt over havet. Når man nu er på Zanzibar… Grundlæggende er halvpension med i opholdet, men jeg vil anbefale jer at opgradere til ”all inclusive”, så alle måltider og drikkevarer er gratis under hele opholdet.

I får mest for pengene ved at bestille All Inclusive hjemmefra, og der er kun få restauranter i nærheden, så I vil formentlig spise alle måltider på Karafuu alligevel. Drikkevarerne er kendte mærker som Coca-Cola og fanta, og de har nogle rigtig gode lokale øl. Jeg har vedhæftet information om, hvad der er med i prisen.

I hovedrestauranten serverer de buffet. Om morgenen er der et stort udvalg, med diverse brød, pålæg og frisk eksotisk frugt. Der er altid pølser og bacon, og kokke står klar til at stege dit æg som du vil have det. Til frokost er der et mindre udvalg i buffeten, da mange gæster vælger at spise på en af de andre restauranter.

De har en italienske restaurant med pizza og pasta. Den ligger ved den ene swimmingpool. Ved den anden pool er der en á la carte restaurant, med lette retter som sandwich og burger. I skal være opmærksomme på, at I skal reservere bord, hvis I ønsker at spise frokost andre steder, end i buffeten. Det vil jeg anbefale jer at gøre.

Til aften er der igen en stor buffet i hovedrestauranten. Menuens tema skifter hver aften. Det kan være Sea Food, internationalt køkken, italiensk eller swahili-tema som serveres udendørs, med bål og masai-dans. Om aftenen kan man også spise i en restaurant med havudsigt, hvor de serverer Sea Food á la carte. Her er der dog ekstrabetaling, afhængig af jeres valg.

Logi og forplejning
Karafuu Beach Resort

Dag 8 - Lækkert all-inclusive resort

Vi er meget bevidste om hvordan vores rejser påvirker miljøet. Vi kompenserer ved at plante træer i Tanzania og hele vores egenkapital er investeret i grønne firmaer. Solenergi, vindenergi, og firmaer der indfanger Co2 fra luften, eller omdanner plastaffald til biobrændsel. Vi forsøger også at vælge hoteller som er miljø-venlige, og påvirke de hoteller vi arbejder sammen med, til at blive det.

Et hotel på Karafuus størrelse kan bruge titusindvis af plastikflasker hvert år. Efter pres fra os, har de valgt at droppe engangs plastikflasker, og indført glasflasker, som de selv fylder med renset vand. Vi håber, at I ser fornuften i det nye tiltag og vil støtte os i at minimere forbruget af plastikflasker.

Det er 100% sikkert at drikke det vand I bliver tilbudt i glasflasker. Vandet er lige så rent som det I drikker derhjemme. Det pumpes op fra grundvandet, og kommer igennem et kompliceret system, hvor det først filtreres meget fint og derefter påvirkes med UV og andre metoder, som rengør vandet og dræber bakterier.

I må dog ikke drikke vandet i hanen. Det kommer fra en anden kilde og er ikke renset på samme måde.

Logi og forplejning
Karafuu Beach Resort

Dag 9 - Lækkert all-inclusive resort

Slap af på stranden ved det dejlige Indiske Ocean, og nyd de smukke omgivelser. Der er tidevand på Zanzibars østkyst, så der vil være tidspunkter på dagen hvor vandet trækker sig så langt ud, at I ikke kan bade direkte fra stranden.

Men på Karafuu er det intet problem. Her har de støbt en sti i vandet, så I kan gå ud til en lagune, hvor der altid er dejligt at bade, med meget roligt hav. Når tidevandet kommer ind igen, og tager det vand med, som har ligget i små vandpytter og varmet op, bliver havet ekstra varmt, nærmest som et badekar.

På Karafuu har de også tre store swimmingpools. Den ene ligger foran restauranten, med flot havudsigt. Her er en poolbar, hvor I kan sidde på marmorstole i vandet og nyde en drink. Det er her der er mest liv, med musik, og forskellige aktiviteter i løbet af dagen.

Der er også gode liggestole med bløde madrasser og en romantisk gyngesofa med havudsigt. Hvis I foretrækker et roligere område, vil vi anbefale de to andre pools, der ligger i det fredelige område bagerst på grunden. Særligt Pondeni poolen synes vi er dejlig. Der har de også er en restaurant og poolbar, og ved siden af poolen er der en lille legeplads til de mindste.

Logi og forplejning
Karafuu Beach Resort

Dag 10 - Lækkert all-inclusive resort

Det er fantastisk at snorkle ved koralrevene ud for Zanzibar. I kan godt snorkle direkte fra stranden, men der er meget mere at se, hvis I tager med en båd længere ud, til et af de gode koralrev, hvor der er fyldt med fisk, og hvor I kan være heldige at se skildpadder.

Det er oplagt at vælge Karafuu hvis I vil snorkle eller dykke. De har nemlig deres eget PADI dykkercenter, med kyndige instruktører, og et stort udvalg af udstyr til leje. I kan tage alt fra begynder, til mere avancerede kurser. Sig endeligt til, hvis vi skal sende information om diverse kurser og ture.

Der er også mulighed for at tage på forskellige ture omkring på øen. I kan f.eks. få en rundvisning i en krydderiplantage, eller tage en tur til den gamle bydel Stone Town og se jer omkring i de snævre gader, og besøge markedet. Det giver god mening at besøge Jozani regnskoven, på vej til eller fra Karafuu, da man kører lige forbi alligevel. 

Logi og forplejning
Karafuu Beach Resort

Dag 11 - Afrejsedag

I dag er jeres sidste dag her på Karafuu. Normalt skal man forlade værelset kl. 10.00, men I kan prøve at forhøre jer i receptionen dagen før, om det er muligt at beholde et værelse et par timer ekstra.
Hvis I vil være sikre på at have et værelse, helt indtil I forlader hotellet, kan vi reservere det indtil kl. 18.00. Det koster dog halvdelen af den normale værelsespris.

All inclusive pakken stopper også ved check ud. Om eftermiddagen bliver I hentet af vores chauffør og kørt til Zanzibar Lufthavn for at vende snuden mod Danmark.

Logi og forplejning
På flyet

Om Zanzibar

Zanzibars strande bliver ofte udråbt til at være blandt verdens bedste. Det klare turkisblå hav er varmt som et badekar og de hvide sandstrande bløde som flormelis. Perfekt indrammet af smukke kokospalmer.

Men Zanzibar er meget mere end lækre bounty-strande, her er en masse at se og opleve og øen har en spændende kultur og historie, som særligt kommer til udtryk i den charmerende gamle bydel Stone Town. I kan snuse omkring i de hyggelige snævre gader og shoppe i de mange fine boder. Et højdepunkt er et besøg på madmarkedet, hvor kokke står i lange rækker med hver deres grill og serverer friskgrillet fisk og skaldyr. Gå ikke glip af friskpresset sukkerrørsjuice med ingefær og lime! Prøv også den specielle Zanzibar-pizza, som laves enten med oksekød eller med banan og chokolade.

Zanzibar er også kendt for sine mange krydderiplantager. I kan få en rundvisning i en af disse og se hvordan de friske krydderier ser ud. I kan også komme til at svømme med delfiner, besøge en koloni af kæmpeskildpadder, eller få en guidet tur i Jozani regnskoven og se de søde Colobus aber. Der findes mange smukke koralrev rundt om Zanzibar. Revet gør at der ikke kommer store bølger, og holder desuden hajer væk. Vandets gode sigtbarhed gør det til en helt unik oplevelse at dykke eller snorkle her. Overalt på østkysten og i nord kan I snorkle direkte fra stranden, men der vil være en del mere at se, hvis I sejler med en båd ud til et koralrev. Der er spændende vrag ud for Stone Town og Mnemba Atollen ud for den nordøstlige kyst, er et af de bedste dykkerspots i Østafrika.

Vi hjælper gerne med at arrangere jeres ture på øen. Se venligst ”Aktiviteter på Zanzibar”.

Priser pr. person

Da vi skræddersyr alle vores rejser, til hver enkelt kunde, er det svært at sige præcist hvad rejsen vil koste for dig. Prisen afhænger nemlig af, hvor mange I er, hvornår I vil rejse, hvor godt I vil bo og om vi skal tilføje eller ændre noget, for at lave rejsen helt som I vil have den. Derfor er dette blot estimerede priser.

Antal personer
jan - feb
mar - juni
juli - okt
nov. - dec. jul/nytår
2 pers. fra 15.300 kr. fra 13.100 kr. fra 15.000 kr. fra 14.000 kr. fra 25.200 kr.
3-5 pers. fra 13.900 kr. fra 11.900 kr. fra 13.900 kr. fra 12.600 kr. fra 23.200 kr.
6-7 pers. fra 13.200 kr. fra 11.400 kr. fra 13.300 kr. fra 11.900 kr. fra 21.900 kr.
8+ pers. fra 12.900 kr. fra 11.100 kr.

fra 13.000 kr.

fra 11.600 kr. fra 21.600 kr.

Børnerabat

Vi laver kun rejser til Tanzania/Zanzibar og har nogle gode aftaler med hotellerne. Derfor kan vi selvfølgelig også tilbyde en god børnerabat. Kontakt os meget gerne, så vil vi lave et godt tilbud til jer, på den ønskede rejse.

Dette er blot et forslag til hvordan jeres rejse kunne se ud. Den kan forkortes eller forlænges og indholdet kan ændres efter behov. Vi skræddersyr alle vores rejser, så har I andre ønsker kan I bare sige til.

KONTAKT OS FOR ET TILBUD PÅ DENNE REJSE

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk