Ruaha National Park

Ruaha National Park appellerer især til de eventyrlystne, som måske allerede har været i nogle af Tanzanias mere kendte parker, og gerne vil opleve Afrikansk vildnis i sin mest uberørte form. Ruaha er Østafrikas største nationalpark, og sammen med de omkringliggende beskyttede områder, er parken næsten halvt så stor som Danmark, så der er ubegrænsede muligheder for at køre safari. Hvis man ville, kunne man sagtens bruge flere uger her, men 4-5 dage er for de fleste nok, til at opleve parkens spektakulære natur og dyreliv og få en helt exceptionel safarioplevelse.

Østafrikas største nationalpark

Naturen i Ruaha er enormt varieret. Her finder du både tør slette og frodig skov, baobabtræer og palmer, søer, floder, bjerge og dale. Tværs igennem parken går Ruaha-floden, som flyder året rundt. Begge vores udvalgte camps ligger lige ned til Ruaha-floden, så du bor lige der hvor det hele sker. Ruaha er især kendt for sine kæmpe elefant-flokke. Parken er hjem til tusindvis af elefanter og her lever også store bestande af stort set alle de dyr den afrikanske savanne er kendt for, inklusiv løver, giraffer, zebraer, flodheste, krokodiller og bøfler. Ruaha er også kendt for sine mange antiloper, og er et af de få steder i verden, hvor du kan se sabel antiloper og den store kudu. Er du heldig, støder du på de sjældne vilde hunde, ligesom der også er gode chancer for at se både leoparder og geparder. For de fugleinteresserede er Ruaha et sandt paradis, med over 550 identificerede fuglearter.

EN AUTENTISK SAFARIOPLEVELSE

Sammenlignet med de mere kendte parker i det nordlige Tanzania, er der næsten ingen turister her i Ruaha, så safarioplevelsen føles mere autentisk og naturen mere vild. Udover den almindelige bil-safari, kan du i Ruaha også komme på vandre-safari, som er en helt unik oplevelse. Når man er til fods kan man høre, mærke og dufte naturen helt anderledes end fra en bil. Resultatet er en meget intens naturoplevelse, du ikke bør gå glip af. Ruaha er spækket med dyr året rundt, men parken er bedst at besøge i den tørre periode fra juni til december, hvor koncentrationen af dyr er størst, og det er nemt at komme rundt på vejene.

En safari i Ruaha adskiller sig fra de mere kendte parker i Tanzania, ved at man flyver ind i små 12-personers fly, og lander på en lille landingsbane direkte inde i reservatet. Modsat vores safarier i nord, hvor du med privat guide kører rundt mellem forskellige parker, vil du have en fast base i Ruaha, og tage med campens egne guider på safari. Det giver en god ro kun at bo på én camp og tiden kan bruges på rendyrket safari. Når du flyver, er det oplagt at kombinere besøg i Ruaha og Selous med badeferie på Zanzibar eller Mafia Island. Med fly kommer du nemt rundt, men prisen ryger også hurtigt op. Et alternativ er at køre med en af vores egen guider, enten fra Arusha eller Dar es Salaam, men det bliver til mange kilometer. Hvis du vil ankomme til Ruaha i bil, giver det god mening også at besøge andre parker i det sydlige Tanzania såsom Mikumi, Udzungwa og Selous. Man kan også tage ud til Kysten og opleve historie og kultur ved Kilwa og eventuelt slutte turen af med badeferie på Mafia Island, eller South Beach ved Dar es Salaam.

”Ruaha er et rigtig spændende alternativ til Tanzanias mere kendte parker. Her er den samme imponerende mængde dyr, og en smuk og varieret natur, men langt færre turister, så oplevelsen er mere unik.”

Lennie Mwampetha Holm, TANZANIA TOURS

 

Vores foretrukne camps i Ruaha

Vi har udvalgt to dejlige camps i Ruaha, hvor du er sikker på at få en autentisk safari-oplevelse, god service og forplejning og en god nats søvn i charmerende luksustelte. Hvilken camp der passer til dig, vil vi lade dig selv afgøre. Du får serveret alle måltider i campen, og tager med deres guider på safari. Det er meget erfarne, engelsktalende guider, der er opvokset i området. Ingen kender landet og naturen bedre. De har en stor faglig viden, er venlige mennesker og serviceniveauet er meget højt. Du kan tage ud på safari hver dag, og det er op til dig hvilken type safari du vil på. Det kan være enten én lang safari hvor du er afsted hele dagen, med madpakke, eller du kan tage på en kortere tur om formiddagen, spise frokost hjemme i campen, og så tage endnu en tur om eftermiddagen. Det er dog ikke altid private safarier, da andre af lodgens gæster muligvis også skal med på samme tur.

Ruaha River Lodge

Ruaha River Lodge er den eneste rigtige lodge i Ruaha, og dermed også et af de flotteste steder du kan bo i parken. Beliggenheden er helt fantastisk, lige hvor floden gør et knæk. Lodgen består af 24 charmerende hytter, som er flot integreret i den omkringliggende natur, bygget af sten og strå fra nærområdet. Måltiderne indtages i den fælles spise-hytte som ligger helt ned til floden. Din hytte ligger mere tilbagetrukket, ovenpå klipperne, med smuk udsigt over parken, både fra de store værelser og fra terrassen. I din hytte finder du et dejligt badeværelse og en kæmpe seng.

Lodgen ligger inde i parken, tæt på landingsbanen og tæt på indgangen fra hovedvejen. Den ligger helt rigtigt i forhold til safari, i et smukt område fyldt med dyr. Du skal vælge Ruaha River Lodge, hvis du vil have den højeste komfort.

Mdonya Old River Camp

Mdonya Old River Camp er en mere simpel lejr, som ligger midt ude i den vilde natur, længere inde i parken. Lejren består af 12 luksuriøse safari-telte, med rigtige senge, toilet og bruser med varmt vand.

Mdonya Old River Camp har en meget grøn profil. Al mad er hjemmelavet, strøm genereres med sol-paneler, de støtter de lokale i området og hjælper til med naturbeskyttelse. Den hyggelige lejr oplyses om aftenen af stearinlys og lanterner, som giver den helt rigtige safari-stemning. Det er et rigtig charmerende sted og servicen er meget personlig, så man føler sig hurtigt hjemme her. Her skal du bo, hvis du vil have naturen helt ind under huden.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES REJSER?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk