Rejseprogram - den eksotiske

Badeferie på Zanzibar

Zanzibar har nogle af verdens bedste strande. Det flotte turkisblå Indiske ocean er varmt som et badekar og de hvide sandstrande er fyldt med smukke kokospalmer. Men Zanzibar er meget mere end lækre bounty-strande. Øen har en spændende kultur og historie, og her er en masse at se og opleve.

Der er et stort udvalg af hoteller på Zanzibar, og niveauet er højt. Vi kender øen rigtig godt, og har udvalgt de hoteller vi bedst kan lide. Her får I mest for pengene. Da vi kun laver rejser til Tanzania og Zanzibar, har vi nogle rigtig gode aftaler med hotellerne, og kan lave priser som er lavere, end hvis I selv booker.

I dette forslag anbefaler vi, at I starter ferien på den lille private ø Chapwani. Det er det mest unikke og hyggelige sted omkring Zanzibar. En rigtig bounty-ø, hvor I bare skal slappe af på den dejlige strand, eller snorkle ved koralrevet. Det kan I kombinere med nogle dage på et lækkert familievenligt resort, med All inclusive. Her er lidt mere liv, og et stort udvalg af aktiviteter. Endeligt kan I vælge at slutte rejsen, med et par dage i den charmerende gamle bydel Stone Town.

Dette er blot et forslag. I bestemmer selv hvordan I gerne vil bo, og hvor længe I vil bo hvert sted. I kan frit vælge og vrage mellem vores udvalgte hoteller under siden Zanzibar.

I videoen her får du et indblik i Zanzibars smukke natur, farvestrålende kultur og vores dejlige hoteller

Dag 1 - Zanzibar - Chapwani Private Island

Der er rutefly fra både København, Billund, Aalborg og Hamborg dagligt. Vi laver en søgning på de datoer I ønsker at rejse på, og ser hvad der bedst kan betale sig for jer. Ved ankomst til Zanzibar modtages I af vores chauffør. Han står klar udenfor lufthavnen i en fin lyseblå skjorte, og holder et skilt med jeres navn på. Det er en flot ny bil med aircondition og I vil blive tilbudt en kold vand undervejs. Køreturen er selvfølgelig en privat tur, kun for jer, og tager ca. 15 minutter.

Chapwani Private Island er en rigtig paradis-ø. Her får I jeres egen private ø, næsten for jer selv. Der er ikke andet på øen end dette lille hotel, med 10 værelser fordelt i 5 hytter lige ned til stranden, en stor flot swimmingpool, og hotellets hyggelige restaurant. Og så selvfølgelig palmetræer og en dejlig hvid sandstrand!

Der er kun ca. 25 minutters sejlads til Stone Town, så det er et godt udgangspunkt for ture til den gamle bydel, eller andre steder på Zanzibar. Chapwani er det perfekte sted, hvis I vil kombinere afslapning med oplevelser. Selvom man bor så isoleret, er det faktisk det badehotel som ligger tættest på Stone Town.

Hotellet drives af den lokale mand Ali og hans Italienske kone Maura, som selv bor på øen. Det nærvær kan mærkes i den meget personlige service, du får derude. Ali og Maura har startet Chapwani Private Island som et kooperativt projekt, hvor personalet har mulighed for, at tjene lidt ekstra ved siden af lønnen, imens de bor på øen. Personalet arbejder 5 dage om ugen, 8 timer af gangen. Da de fleste arbejder langt hjemmefra, bliver de på øen indtil arbejdsugen er færdig. I deres fritid kan de vælge at bruge tid på et af projekterne. Det gør de alle med glæde, for det er en ret god aftale. Men det er frivilligt.

Bag restauranten har de deres egen køkkenhave, hvor de dyrker alle de grøntsager der serveres i restauranten. Når det er tid til at høste, hvilket det ofte er på de kanter, køber Ali grøntsagerne til markedsprisen, af personalet. På samme måde har de deres egen hønsegård, som personalet tager sig af, inden de sælger æg og kød til Ali. Det sikrer dig at råvarerne altid er friske, og at du altid ser glade kokke, tjenere og stuepiger.

Udover de hjemmedyrkede grøntsager, æg og kylling serverer restauranten primært seafood, som er friskfanget, og tilberedt med inspiration fra middelhavskøkkenet. Hver dag kommer en lokal fisker ind med dagens fangst, som så bestemmer menuen. Det er ofte blæksprutte og forskellige fisk. Er I ikke så meget til seafood, kan alt lade sig gøre. Tag gerne en snak med personalet ved ankomst.

Logi og forplejning:
Chapwani Private Island (se video fra hotellet her)

Dag 2 - Zanzibar - Chapwani Private Island

De 5 hytter er fint lavet i traditionel swahili-stil. Hver hytte er inddelt i 2 separate værelser, som er meget charmerende, men rimeligt basale. Her er hvad I skal bruge, men ingen overflødig luksus. Store senge med myggenet, eget bad og toilet, samt en dejlig terrasse, lige ned til stranden, med uforstyrret havudsigt.

Hvis I vil bo ekstra godt, har de også en stor privat villa. I villaen er der god plads til familier på 4-6 personer. Den er indrettet med to soveafdelinger, to store badeværelser, en tagterrasse og egen lille swimmingpool! Villaen ligger for sig selv, så her er også privat strand…

Villaen er også en del af det kooperative projekt. Chapwani startede med de 10 standardværelser, men efter nogle år, fik Ali og et par ansatte den idé, at de i fællesskab skulle opføre en villa. Ali fik tegnet huset og købte materialer, og personalet hjalp til med selve opførelsen. Nu hvor villaen står færdigt, er det også personalet selv der står for at vedligeholde villaen, og klargøre den til gæster. Det hele sker i deres fritid, som et frivilligt projekt. Til gengæld går 40% af det vi betaler for villaen, til dem!

Nedenfor kan du se vores flotte video fra Chapwani, optaget med drone, hvor I kan se hele øen oppefra. Her kan I se både villaen, hytterne og swimmingpoolen.

Logi og forplejning:
Chapwani Private Island (se video fra hotellet her)

Dag 3 - Zanzibar - Chapwani Private Island

Slap af på stranden og nyd livet i de rolige omgivelser. Det er en flot bred strand, der omgiver store dele af øen. Ligesom på Zanzibars østkyst er der tidevand, med markant forskel på høj- og lavvande. Det foregår dog meget stille og roligt, og er selvfølgelig helt ufarligt, men det gør at der er tidspunkter på dagen, hvor vandet er trukket så langt ud, at man ikke kan bade. Det giver så mulighed for at gå lange ture, hvor der før var hav, og finde flotte konkylier. Faktisk kan man gå helt over til, og rundt om, nabo-øen.

På Chapwanis østlige side er der dog dybere, og der er et koralrev, så det er et godt sted at snorkle. I kan låne udstyr gratis. Tidevandet og korallerne som omgiver øen, gør i øvrigt at der ikke findes hajer i området. På øens nordlige spids kan I gå gennem et hul i klipperne, om til jeres egen lille strand, helt indelukket af klipper til alle sider. Meget romantisk.

På øen findes et rigt dyreliv. I den lille skov kan I se Dik Dik antiloper, og I kan være heldige at se kæmpekrabber, ørne og hundredvis af flotte søstjerner ved stranden. Der er kun ca. 70 meter fra øst til vest, og 800 meter fra syd til nord, så I kan roligt gå på opdagelse. Chapwani er også en historisk ø. Her ligger nemlig en lille kirkegård fra 1840, hvor den britiske flåde spillede en aktiv rolle omkring den tids slavehandel. En anden del af kirkegården er for 24 engelske sømænd, der mistede livet her under første verdenskrig, i kamp mod tyskerne.

Logi og forplejning:
Chapwani Private Island (se video fra hotellet her)

Dag 4 - Zanzibar - Chapwani Private Island

Zanzibar er en fantastisk flot ø i det indiske ocean, kendt for de smukke hvide sandstrande, og et dejligt varmt hav. Men der er også mange ting at se og opleve. Tilbring f.eks. dagen i den charmerende gamle bydel, hvor I kan slentre rundt i de snævre gader, og shoppe i de små boder på det lokale marked. Hvis I gerne vil vide mere om Zanzibars spændende og barske historie, kan I få en guidet tur, hvor I besøger det tidligere slavemarked, det gamle fort og ”House of wonders”, som nu er et museum.

I kan også få en rundvisning i en krydderiplantage eller besøge kæmpeskildpadderne på Prison Island. Prison Island er også et godt sted at snorkle, og der er kun 20 minutter fra Chapwani, så det er en oplagt udflugt. Vi hjælper gerne med at arrangere jeres ture på øen. Se mere under "Aktiviteter på Zanzibar".

Logi og forplejning:
Chapwani Private Island (se video fra hotellet her)

Dag 5 - Zanzibar - Chapwani Private Island

Som afveksling til det dejligt varme Indiske Ocean, har Chapwani også en rigtig fin swimmingpool. Det er en såkaldt infinity pool, så når I ligger i den, ligner det at vandet går ud i ét med havet.

De laver som sagt lækker mad på øens egen restaurant, men vil I prøve noget andet, findes der også mange gode restauranter i Stone Town. Chapwani har deres egen lille båd, og der er en gratis transport ind til byen hver dag. Vi vil anbefale jer, at tage en tur ind til byen en dag eller to, hvor I kan få en rundvisning, eller se jer omkring på egen hånd, købe lidt souvenirs og spise frokost i byen. Det kunne f.eks. være på restaurant Livingstone, hvor I kan sidde med fødderne plantet i strandsandet, og se over på Chapwani.

Chapwani er et af vores foretrukne hoteller. Vi har et tæt forhold til dem, og en rigtig god aftale, som betyder at vores priser er lavere, end hvis I selv kontakter dem, eller booker online.

Dertil kommer dette særlige tilbud: Hvis I booker 5 nætter på Chapwani, får I den sidste gratis… Og booker I 7 nætter, skal I kun betale for de 5!

Logi og forplejning:
Chapwani Private Island (se video fra hotellet her)

Dag 6 - Zanzibar - Karafuu Beach Resort

I tager båden ind til stranden ved Stone Town, hvor I mødes med vores chauffør, som bringer jer til et andet hotel, på Zanzibars østkyst. Køreturen tager ca. 1½ time.

Karafuu Beach Resort er vores foretrukne sted på Zanzibar, til familier. Vi har en rigtig god aftale med dem, særligt på børnerabatten, så det er klart her I får mest for pengene. Vores priser er faktisk lavere, end hvis I booker på nettet.

Rejser I som par, vil vi i stedet foreslå The Z Hotel.

Karafuu er kåret til Tanzanias førende resort. Resortet ligger på østkysten i fantastisk smukke omgivelser med det flotte, turkisblå Indiske Ocean og den hvide palmefyldte sandstrand, lige bag den store swimmingpool.

De har et stort udvalg af mad i deres 4 restauranter, så der er noget for enhver smag. Der er både buffet og á la carte. På hotellet er der mange forskellige aktiviteter, men også masser af plads til at slappe af mellem palmerne, hvis I bare vil dase. Stranden er dejlig fredelig, med rolige bølger. De har deres eget dykkercenter, der ledes af en kyndig dykkerinstruktør, og de arrangerer både snorkle og dykker-ture, ligesom I kan tage diverse PADI certifikater. På resortet er der også et velværecenter, tennisbaner, petanque, billard, bordtennis og en legeplads til de mindste.

Logi og forplejning:
Karafuu Beach Resort (se video fra hotellet her)

Dag 7 - Zanzibar - Karafuu Beach Resort

De har flere forskellige værelsestyper på Karafuu. Vi synes man får mest for pengene i deres Cottage Rooms. Det er store flotte værelser på 65 m2, med gode store senge, et fint badeværelse, aircondition og jeres egen terrasse med liggesofaer.

Skal vi have prisen lidt ned, kan I vælge et Garden room. De er lidt mindre og ligger bagerst på grunden. Hvis I vil have udsigt til havet, kan I opgradere til en Junior Suite, som ligger foran Cottage Rooms, lige ned til stranden eller forhøjet på en klippe med fantastisk udsigt over havet.

Hvis I er en større flok, kan I overveje at bo i deres villa. Det er deres nyeste værelser, og ligger lidt for sig selv, længst væk fra restauranter og swimmingpools, men lige ned til stranden, med flot havudsigt. Her får I jeres egen private villa, med masser af plads. 2 Soveværelser, 2 badeværelser, en stor opholdsstue, en kvist med ekstra sengeplads og sidst men ikke mindst jeres egen lille swimmingpool.

Logi og forplejning:
Karafuu Beach Resort (se video fra hotellet her)

Dag 8 - Zanzibar - Karafuu Beach Resort

Grundlæggende er halvpension med i opholdet, men jeg vil anbefale jer at opgradere til ”all inclusive”, så alle måltider og drikkevarer er gratis under hele opholdet. I hovedrestauranten serverer de buffet.

Om morgenen er der et stort udvalg, med diverse brød, pålæg og frisk eksotisk frugt. Der er altid pølser og bacon, og kokke står klar til at stege dit æg som du vil have det. Til frokost er der et mindre udvalg i buffeten, da mange gæster vælger at spise på en af de andre restauranter. Jeg vil også anbefale jer at prøve den italienske restaurant med pizza og pasta. Den ligger ved den ene swimmingpool. Ved den anden pool er der en a la carte restaurant med lette retter som sandwich og burger.

Til aften er der igen en stor buffet i hovedrestauranten. Menuens tema skifter hver aften. Det kan være Sea Food, internationalt køkken, italiensk eller swahili-tema som serveres udendørs, med bål og masai-dans. Om aftenen kan man også spise i den italienske, eller i en restaurant med havudsigt, hvor de serverer Sea Food á la carte. Her er der dog ekstrabetaling, afhængig af jeres valg.

Der er meget få restauranter i nærheden, så I vil formentlig spise alle måltider på Karafuu alligevel, og så får I bare mest for pengene ved at bestille All Inclusive hjemmefra. Drikkevarerne er kendte mærker som Coca-Cola og Fanta, og de har nogle rigtig gode lokale øl.

Logi og forplejning:
Karafuu Beach Resort (se video fra hotellet her)

Dag 9 - Zanzibar - Karafuu Beach Resort

Slap af på stranden ved det dejlige indiske ocean, og nyd de smukke omgivelser. Der er tidevand på Zanzibars østkyst, så der vil være tidspunkter på dagen hvor vandet trækker sig så langt ud, at I ikke kan bade direkte fra stranden. Men på Karafuu er det intet problem. Her har de støbt en sti i vandet, så I kan gå ud til en lagune, hvor der altid er dejligt at bade.

På Karafuu har de også to store swimmingpools. Den ene ligger foran restauranten, med flot havudsigt. Her er en poolbar, hvor I kan sidde på marmorstole i vandet og nyde en drink. Der er også gode liggestole med madrasser og en romantisk gyngesofa med havudsigt. Den anden pool ligger i et roligt område bagerst på grunden, hvor der også er en lille restaurant og poolbar.

Logi og forplejning:
Karafuu Beach Resort (se video fra hotellet her)

Dag 10 - Zanzibar - Karafuu Beach Resort

Karafuu har deres eget PADI dykkercenter, med meget kyndige instruktører, så det er oplagt at bo her hvis I vil snorkle eller dykke. I kan tage alt fra begynder, til mere avancerede kurser. I kan også snorkle direkte fra stranden, eller tage med en båd længere ud, hvor I kan være heldige at se skildpadder.

Der er også mulighed for at tage på forskellige ture omkring på øen. I kan f.eks. få en rundvisning i en krydderiplantage, eller tage en tur til den gamle bydel Stone Town og se jer omkring i de snævre gader, og besøge markedet. Det giver god mening at besøge Jozani regnskoven, på vej til eller fra Karafuu, da man kører lige forbi alligevel.

Logi og forplejning:
Karafuu Beach Resort (se video fra hotellet her)

Dag 11 - Stone Town, Zanzibar - Tembo Hotel

I hentes af vores chauffør som bringer jer til et andet hotel. Tembo House har den suverænt bedste placering i byen, midt i den hyggelige, gamle bydel Stone Town, tæt på alle attraktioner. Som det eneste hotel i byen, ligger det lige ned til stranden. De har også en fin pool.

Tembo House er en charmerende gammel bygning, der indtil 1884 fungerede som det Amerikanske konsulat. Huset er flot restaureret med respekt for historien, og overalt på hotellet findes antikke møbler og kunst. Værelserne er indrettet i lokal swahili-stil med træudskårne møbler og en kæmpe seng. Badet minder om et Hammam, med fine klinker og badekar/bruser.

Fra hotellet kan I trygt se jer omkring i byen på egen hånd, og shoppe i de små boder på det lokale marked. Eller få en guide til en historisk rundtur på 2-3 timer, hvor I ser det gamle slavemarked, oplever byens folklore, museer og meget mere, og lærer at finde rundt på egen hånd.

I bør også besøge madmarkedet om aftenen. Her står kokke i lange rækker og griller fisk og skaldyr, steger specielle Zanzibar-pizzaer, og presser sukkerrør til en lækker drink med ingefær og lime. I baggrunden går solen ned bag havet, mens byens unge drenge konkurrerer i akrobatiske udspring fra havnekajen.

Logi og forplejning:
Tembo Hotel, Stone Town (se video fra hotellet her)

Dag 12 - Stone Town, Zanzibar - hjemrejse

I har en sidste dag til at slappe af ved hotellet eller se jer omkring i den gamle bydel.

Zanzibar er en fantastisk flot ø i det indiske ocean. Her er smukke hvide sandstrande med et dejligt varmt hav. Der er også mange ting at se og opleve. I kan f.eks. få en rundvisning i en krydderiplantage eller besøge kæmpeskildpadderne på Prison Island.

Om eftermiddagen bliver I hentet af vores chauffør og kørt til Zanzibar Lufthavn for at vende snuden mod Danmark.

Logi og forplejning:
Her soves om bord på flyet.

Dette er blot et forslag til hvordan jeres rejse kunne se ud. Den kan forkortes eller forlænges og indholdet kan ændres efter behov. Vi skræddersyr alle vores rejser, så har I andre ønsker kan I bare sige til.

Skal vi arrangere din rejse til Zanzibar?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk