5 dages safari

Programforslag med 5 dages privat safari i Tanzania

Vi er eksperter i rejser til Tanzania og har et enormt kendskab til nationalparkerne. I udarbejdelsen af jeres program har vi taget højde for årstiden, dyrenes placering, bedst mulige rute, økonomien og meget mere, så vi er sikre på at I får de bedst mulige oplevelser med hjem.

Jeres safari er et privat arrangement, så der er ikke andre gæster med. Det betyder at I får det største udbytte af natur og dyr, da guiden hele tiden kan tilpasse ruten til dyrenes bevægelse og til jeres ønsker. Det er jer, der sætter tempoet og I bestemmer selv, hvornår I vil tage ud på safari og hvornår I vil tilbage på lodgen og slappe af. Denne frihed sikrer at I får det optimale ud af rejsen.

Vi skræddersyer alle rejser individuelt, så vi kan lave programmet helt som I vil have det. Har I ønsker til ændringer eller tilføjelser siger I bare til.

Vores safaribiler

Vi laver KUN private safarier, så I har en safaribil helt for jer selv. Der er store individuelle sæder i bilen, alle med vinduesplads, så I er alle sikret en god udsigt hele tiden. Vores safaribiler er de bedste på markedet. De er specialbygget til safari og de fleste er under 5 år gamle. Jeres bil er udstyret med kikkerter, strømstik til opladning samt en køleboks, så der altid er koldt vand. Der er desuden gratis Wi-Fi i bilen, selvom forbindelsen ude i parkerne er begrænset. Under safari skubbes taget op, så I kan stå op og frit betragte naturen til alle sider, men stadig være i skygge. Det er det perfekte udgangspunkt for at opleve det rige dyreliv og tage fantastiske billeder.

Vores guider

Safarien ledes af en meget erfaren, engelsktalende guide, der er opvokset i området. Ingen kender landet og naturen bedre. Vi samarbejder med nogle af de bedste og mest professionelle folk i Tanzania. Alle guider har en stor faglig viden og serviceniveauet er meget højt, og så er det nogle fantastiske mennesker, som med deres venlighed, forståelse og humor gør at man efter safarien skilles som venner. De har en helt fantastisk evne til at spotte dyrene og sikre at I kommer til at se alt det I drømmer om. De taler naturligvis flydende engelsk, og kan fortælle alt om hvert eneste dyr og kender hver en krog i parkerne. Tilbagemeldinger fra vores kunder taler med stor begejstring om netop guiderne. I kan læse rejsebreve fra tidligere kunder under Vores kunder.

Dag 1 - Arusha

Der er rutefly fra København, Billund, Aalborg og Hamborg. Når I har godkendt programmet, laver vi en søgning på de datoer I ønsker at rejse på. Vi ser på alle mulighederne, så vi er sikre på at finde den bedste rute til prisen, til jer. Det pålidelige hollandske selskab KLM har afgange hver morgen kl. 06.00, med et enkelt stop i Amsterdam. Qatar Airways har en god rute fra København hver aften, med et enkelt stop i Doha. Her flyver man over natten, så tiden går hurtigt. De bruger nye fly og er kåret til verdens bedste flyselskab de sidste mange år, så servicen er i top. Vi har gode aftaler med både KLM og Qatar, så vi kan ofte lave en pris der konkurrerer med de billigere selskaber, der har flere stop og længere ventetider.

I ankommer til Kilimanjaro Lufthavn hvor I modtages af vores chauffør, som står klar med et skilt med jeres navn. Han kører jer til hotellet. En køretur på en lille time.

Planet Lodge er en hyggelig oase i udkanten af Arusha. Den består af 14 runde hytter, inspireret af masaiernes bomaer. Det er fine værelser med gode senge, bruser og toilet samt terrasse med udsigt til den rolige have. Det er en smuk tropisk have fyldt med farvestrålende fugle, bananpalmer, papayatræer og granatæbletræer. I haven er der en stor swimmingpool, hvorfra man har en fantastisk udsigt til bjerget Mount Meru i baggrunden. Planet Lodge er ejet af vores samarbejdspartner i Tanzania, så vi kan lave en rigtig god pris. Se mere om lodgen her:

Logi og forplejning:
Planet Lodge, Arusha

Dag 2 - Tarangire National Park

I starter jeres safaritur kl. 09.00 fra Arusha. Hvis I gerne vil starte tidligere, eller måske sove lidt længere den første dag, kan I aftale det med chaufføren dagen før. I kører mod Tarangire National Park, en tur på ca. 2 timer. Allerede på denne første dag, har I fin tid til en god safari. I har madpakker med, som I kan nyde under safarien, inden I kører til lodgen, som ligger inde i parken.

Her har I eftermiddagen til at slappe af ved poolen, eller få en drink. Tarangire Safari Lodge fremhæves af flertallet af vores kunder, som den bedste lodge af dem alle. Den ligger ud til en permanent flod, hvor der altid er masser af dyr. I har derfor en alle tiders udkigspost fra baren eller fra jeres egen terrasse. Det er en kæmpe oplevelse at sove i luksustelte. Det er meget mere komfortabelt end klassiske telte, men man har stadig den samme fornemmelse af den vilde natur, da man også her kan høre dyrenes lyde om natten. Lodgen besøges ofte af forskellige fredelige dyr som vortesvin, bukke og impalaer. Nogle gange endda elefanter. Se mere om lodgen i linket nedenfor.

Tanzania har en meget varierende natur, og ikke to parker er ens. Også Tarangire har sine særlige kendetegn og attraktioner. Her overvældes man af de gigantiske baobabtræer, kæmpe elefantflokke og mere end 550 forskellige fuglearter i alle regnbuens farver.
Tarangire er også vært for nogle af de mere sjældne dyrearter som ikke ses i de andre parker, heriblandt eland, den største af alle antiloper, den lille dik-dik antilope samt den flotte oryx. Koncentrationen af dyr i Tarangire National Park overgås kun af Ngorongoro krateret.

Logi og forplejning:
Tarangire Safari Lodge

Dag 3 - Lake Ndutu, lige syd for Serengeti

I spiser morgenmad på lodgen, inden I kører mod Serengeti nationalpark. Undervejs stopper I ved en bakketop, for at nyde den imponerende udsigt over Lake Manyara. Omkring middag er I ved indgangen til Ngorongoro Conservation Area, hvor I skal registreres, inden I kører til et udsigtspunkt, med fantastisk udsigt over krateret. Derefter passerer I små kolonier af runde masai-hytter, og ser de farvestrålende masaier i røde og lilla klæder bevogte deres kvæg på sletterne, side om side med de vilde dyr. Masaierne lever i harmoni med naturen, som de altid har gjort. Det er fint at se landsbyen udefra, men I kan også besøge en masaistamme, hvor I får en rundvisning og ser dem danse.

I kører gennem Rift Valleys utroligt flotte natur, og kommer bl.a. forbi dalsænkningen Olduvai Gorge, hvor man mener de første mennesker på jorden levede. Har I lyst, kan I gøre et stop ved museet her, men vi anbefaler at I prioriterer tiden på safari, som er den helt store oplevelse.

Først på eftermiddagen ankommer I til Ndutu området, som ligger mellem Serengeti og Ngorongoro Conservation Area.
Området er kendt for sine store flade græssletter, hvor millionvis af gnuer og zebraer har sin årlige vandring efter det friske græs. De har en meget fast cyklus, og de er altid at finde omkring Ndutu søen fra midten af december indtil slutningen af marts. Det er et storslået naturfænomen, så det er absolut her I skal være, på en safari i denne periode.

Det er også i denne periode at dyrene kælver, og indenfor ganske få uger kommer ca. en halv million kalve til verden! Det er selvsagt én stor buffet for rovdyrene, så der er rigtig gode chancer for at se en løve eller en gepard jage, eller se en leopard trække sit bytte op i et træ.
En fordel ved Ndutu området er også, at guiden her må køre ”off road”, i modsætning til Serengeti, hvor han skal blive på stierne. Så I kommer RIGTIG tæt på dyrene, og den ene store oplevelse afløser den anden. Der er virkelig meget at tage billeder af!

Det er en kæmpe oplevelse at overnatte i luksustelte. Servicen er i top i den charmerende lille lejr, og betjeningen er meget personlig. Luksusteltene er indrettet med en god stor seng og eget bad og toilet, samt terrasse. Overnatning i luksustelte er den mest autentiske safarioplevelse. Gæsterne mødes rundt om bålet om aftenen, midt på savannen, og atmosfæren giver den helt rigtige ´Karen Blixen stemning´. Flokke af gnuer og andre vilde dyr passerer ofte tæt forbi teltene, og gør oplevelsen unik. Rovdyrene frygter mennesker og holder sig altid på afstand, og så længe I sørger for at lyne teltet om natten, er der ingen farer. Se mere om lejren her:

Logi og forplejning:
Mbugani Tented Camp, Ndutu

Dag 4 - Serengeti National Park

I dag kører I mod det centrale Serengeti, hvor I vil opleve den legendariske natur, med de uendelige sletter og nogle af alle de vilde dyr der lever her. I vil bl.a. besøge nogle af parkens vandhuller, hvor flodheste og krokodiller holder til. Kig godt efter i træerne, hvor leoparderne ofte gemmer sig. Og i græsset, i skyggen under træerne, som er et yndet sted for løver eller geparder, der hviler efter dagens jagt. Serengeti er nok det mest berømte vildtreservat i verden, hvor der optages mange af de naturfilm, I ser på TV. Parken dækker et areal på 15.000 km², altså ca. en tredjedel af Danmarks størrelse. Den er et af de unikke områder på UNESCOs verdensarvsliste.

Her er der næsten garanti for at se 4 ud af ”The big 5”; løver, leoparder, elefanter og bøfler. Den sidste, næsehorn, findes også i Serengeti, men er meget svære at se. De fleste af vore kunder ser dem dog i Ngorongoro krateret. I Serengeti lever det største antal af vilde dyr i hele verden. Her findes bl.a. over 1.5 millioner gnuer, 250.000 zebraer, 10.000 giraffer, 3.000 løver, 1.000 leoparder, og over 500 forskellige fuglearter, så der er rigtig meget at se på! I får madpakker med, så I kan være af sted hele dagen.

Om eftermiddagen kører I tilbage til lejren i Ndutu. Der er ingen begrænsninger og I har jeres egen safari-bil og jeres personlige guide til rådighed, som det passer jer. Vi har landets dygtigste guider. De er meget professionelle og har et enormt kendskab til naturen og dyrene, som de entusiastisk formidler videre. Samtidig er det nogle rigtig rare mennesker at være sammen med.

Det er helt afgørende for en vellykket safari, at I bor de rigtige steder, så I undgår spildtid på vejene, og dermed får meget mere ud af jeres safari. Vores hoteller ligger lige dér hvor dyrene er, og så er de rigtig flot placeret, med imponerende udsyn over naturen. Vi kender de fleste hoteller i Tanzanias nationalparker, og har nøje udvalgt de steder, hvor I får mest for pengene. Se mere om lejren her:

Logi og forplejning:
Mbugani Tented Camp, Ndutu

Dag 5 - Lake Ndutu, lige syd for Serengeti

I kører fra lejren efter morgenmad og ser på dyr hele formiddagen. I oplever igen den store migration på tætteste hold, og vil formentlig se både fødsler og jagt. Om eftermiddagen kører I til jeres lodge ved kanten af Ngorongoro krateret, for at slappe af og nyde udsigten. Så er I klar til jeres safari i krateret, næste morgen.

Ngorongoro er et helt unikt naturfænomen. Det var engang et kæmpe bjerg, større end Kilimanjaro, indtil det for 3 millioner år siden sprang sig selv i luften. Eksplosionen dækkede hele området omkring Serengeti med aske, og dannede et gigantisk krater på 304 km2. Fra et udsigtspunkt på toppen af krateret, i 2.300 meters højde, har I den mest fantastiske udsigt. I kan se næsten hele vejen rundt og helt over til den modsatte side af krateret, 19 km. væk, og I kan se ned på bunden af de 600 meter høje skrænter, som omgiver en oase af søer, skov og slette, der er permanent hjemsted for over 30.000 dyr!

Der findes ganske få lodges med udsigt over krateret, og Serena Lodge har nok den bedste beliggenhed af dem alle. Hotellet er bygget af sten fra nærområdet, og designet til at falde i ét med den omgivende natur. Værelserne er fine og servicen høj, men den helt store attraktion er udsigten, som både fra værelserne og fra restauranten er helt exceptionel. Hvert af de 75 værelser har privat balkon, med den mest fantastiske panoramaudsigt over krateret nedenfor. Ngorongoro Serena Lodge er flere gange kåret til Tanzanias bedste safari lodge, ved World Travel Awards. Se mere om lodgen her:

Logi og forplejning:
Ngorongoro Serena Safari Lodge

Dag 6  - Ngorongoro krateret

I dag tager I turen ned i selve krateret. I spiser morgenmad tidligt, så I kan opleve morgenstunden i krateret, som er mest speciel. Både fordi lyset ofte er smukt der, og giver gode billeder, men også fordi I undgår alle de turister, som har valgt at overnatte langt derfra.

Ngorongoro må absolut være verdens bedste safari-park! Ikke alene er naturen paradisisk smuk, men her findes også den største koncentration af vilde dyr i hele verden. De mange dyr og den unikke natur gør det til en helt særlig oplevelse, at være på safari her. Uanset hvor I kigger, ser I dyr. Store elefanter der slentrer majestætisk gennem landskabet, en gruppe hyæner på udkig efter et let bytte, en flok flamingoer der smukt letter over den saltholdige sø. I disse fantastiske omgivelser findes flere truede dyrearter. Mest ikonisk er det sorte næsehorn, som I har størst chance for at se, netop her, selvom der desværre kun er 25 tilbage. I har madpakker med, så safarien afbrydes kun af en kort frokostpause ved en smuk søbred i krateret. Safarien fortsætter til engang over middag, hvor I kører mod Arusha, for at være fremme inden det bliver mørkt.

Tilbage i Arusha har I aftenen til at slappe af på lodgen. Vi har valgt ikke at inkludere aftensmad i prisen denne dag, så I selv kan vælge om I vil spise i lodgens egen restaurant eller på en af de mange gode restauranter i byen. Hvis I gerne vil forlænge safari-oplevelsen lidt, og samtidig slippe for en del transport, kan I tage en ekstra nat ude omkring Ngorongoro. Denne opgradering giver jer en mere afslappet dag, da I ikke er afhængige af at skulle være tilbage i Arusha inden det bliver mørkt. Den tur tager normalt 5 timer, men der er kun ca. 1 time fra bunden af krateret til Farm House, som jeg vil anbefale.

Ngorongoro Farm House er en gammel kaffefarm, som stadig producerer sin egen kaffe og alle de grøntsager der serveres i lodgens restaurant. I kan få en rundvisning på farmen, og i de omkringliggende marker, og se hvordan de fremstiller kaffen, inden I nyder den i det charmerende hovedhus med stråtag. De har en rigtig flot tropisk have, med swimmingpool. Standarden her er noget højere end på hotellet i Arusha, og så er maden også inkluderet i prisen. Næste dag kan I så køre direkte til Arusha Lufthavn, som kun er ca. 3 timer fra Farm House, og flyve til Zanzibar. 

Logi og forplejning:
Planet Lodge, Arusha

Dag 7 - Zanzibar?

Herfra kan I vælge, at fortsætte rejsen med badeferie og oplevelser på den lille eksotiske ø, Zanzibar. Efter en kort flyvetur på 1 time og 20 minutter ankommer I til et paradis med hvide sandstrande, høje kokospalmer og turkisblåt vand, som er dejlig varmt året rundt. Koralrevene ud for Zanzibar er nogle af de bedste steder at dykke og snorkle på Afrikas østkyst.
Zanzibar har også en spændende kultur og historie, og øen er kendt for sit livlige marked og flotte krydderiplantager. De dejlige strande og det fredelige Indiske Ocean er dog hovedattraktionen, som gør Zanzibar til det ideelle sted at slappe af efter en safari.
Vi kender de fleste hoteller på øen, men har udvalgt dem hvor vi synes man får den største oplevelse for pengene. Så er det op til dig at vælge, hvilket hotel der passer til dine drømme. Du kan se det gode udvalg her:

Logi og forplejning:
Zanzibar?

PRAKTISK INFORMATION OG PAKKELISTE

For at sikre at din næste safari med TANZANIA TOURS bliver både behagelig og vellykket, har vi sammen med vores erfarne guider udarbejdet en pakkeliste med det tøj og udstyr, som vi anbefaler at du tager med på rejsen.

Dette er blot et forslag til hvordan jeres rejse kunne se ud. Den kan forkortes eller forlænges og indholdet kan ændres efter behov. Vi skræddersyr alle vores rejser, og vi kan også hjælpe jer!

TANZANIA TOURS

Skal vi arrangere din safari?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk