Ballonsafari i Tanzania

Ballonsafari over Serengetis slette

Du kan vælge at krydre den almindelige safari i Tanzania, med en ballon-safari. Det er en helt fantastisk og uforglemmelig oplevelse, som tager pusten fra alle.

Du bliver hentet på din lodge, meget tidligt om morgenen. Mens det endnu er mørkt kører I til ballonen, i nærheden af Maasai Kopjes i det centrale Serengeti, hvor du mødes med piloten og de øvrige deltagere. Der kan maksimalt være 16 passagerer i en ballon. Piloten briefer om flyvning og sikkerhed, inden I ser ballonen blive varmet op.

Ved daggry stiger I op, sammen med solen, og svæver stille og roligt i den retning, som vinder tager jer. Det er selvfølgelig ikke tilfældigt, at man skal starte så tidligt. Det er nemlig en helt særlig oplevelse at se solen stige op over sletterne. At se hvordan Serengetis svedne græs får et gyldent skær i morgensolen, og se dyrene komme til liv.

EN OPLEVELSE FOR LIVET

Du kommer helt op i 3-400 meters højde, hvor du får den mest fantastiske panoramaudsigt over Serengetis endeløse sletter. Det giver dig et unikt perspektiv, og mulighed for at tage de flotteste billeder. Silhuetten af et akacietræ, med den røde sol i baggrunden. Eller en flok giraffer der vandrer majestætisk over landskabet.

Andre gange svæver ballonen lige over jorden, og det kan føles som om, at man rammer trætoppene. Det er en ubeskrivelig følelse at svæve lige hen over en dyreflok, næsten helt lydløst, så man kan høre dyrenes prusten. Der er ingen motorstøj eller anden lydforurening. Kun en gang imellem kommer der en sivende lyd fra gassen, når ballonskipperen fylder mere varme i ballonen.

Hvis du er heldig finder I en stor flok gnuer. Kun fra en luftballon kan man få en idé om, hvor enormt mange dyr der deltager i den store migration. Når man svæver lige hen over sådan en flok, kan man både lugte og høre dyrene, når deres kald giver ekko hele vejen omkring ballonen.

FLYV OVER SAVANNEN I LUFTBALLON

Safarien i luftballon tager mellem 1 og 1½ time, afhængigt af vejrforholdene, hvorefter du fortsætter den almindelige bil-safari, med din egen guide.

Men først får du serveret en lækker brunch, som du nyder under åben himmel, midt på savannen. Friskbagt brød, æg, pølser, bacon, frugt. Traditionen tro får du et glas champagne, for at fejre en succesfuld ballonflyvning.

Serengeti Balloon Safaris

Serengeti Balloon Safaris har fløjet i Serengeti siden 1989, og bruger gode nye balloner. De har et meget professionelt team af veluddannet personale, og tager ingen chancer – de flyver kun i godt vejr. Derfor er der en vis risiko for at turen bliver aflyst, hvis det enten regner eller blæser for meget. I det tilfælde vil du naturligvis få pengene for ballon-safarien refunderet, og i stedet bruge tiden med den almindelige safari.

Man kan tage på ballonsafari hele året rundt i Tanzania, men der er selvfølgelig større risiko for aflysning omkring regnsæsonen fra marts til maj, og i november.

Firmaet er desuden meget dedikeret til naturbevarelse og bæredygtighed, og sørger for at efterlade så lille et aftryk på naturen som muligt.

Kommer du ikke omkring Serengeti, er det også muligt at få en tur i luftballon i Tarangire National Park eller Ruaha National Park.

Det er en ubeskrivelig oplevelse at være på ballon-safari, men også en dyr omgang. Du skal regne med omkring 4.000 kr. pr. person.

"Tanzania Tours er professionelle, men dybt kendskab til alle forhold i landet, hvilket er nødvendigt for at lave den optimale tur, skræddersyet til os. Vi var 11 afsted på en familie tur, alt gik som planlagt. Vi havde en fantastisk tur - ballonsafari i Serengeti var højde punktet."

Lau Hejgaard

SKAL VI ARRANGERE DIN BALLONSAFARI?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk