Rejseprogram - den eksklusive

Privat luksus-safari i Tanzania

Vi laver KUN private rejser, og skræddersyer alle rejser til den enkelte kunde. Det betyder at I selv bestemmer hvornår I vil rejse, hvor mange dages safari I ønsker og hvor godt I vil bo.

Naturen i Tanzania er vild natur, og dyrene vandrer frit. I nogle sæsoner er dyrene koncentreret om det centrale Serengeti. Til andre tider er det Tarangire National Park der er højdepunktet for en safari. Derfor kan man ikke bare lave et standardprogram, som dækker hele året.

Vi laver KUN rejser til Tanzania og har gjort det siden 2006, så vi ved selvfølgelig hvor man skal være hvornår. I dette eksempel, har vi taget udgangspunkt i perioden omkring januar-februar, som er et af vores foretrukne tidspunkter i Tanzania.

Det er i den periode at gnuerne kælver. 1½ million gnuer samles omkring Ndutu søen, lige syd for Serengeti, og indenfor få uger fødes hundredtusindvis af kalve. Det ufatteligt store antal af gnuer er et imponerende syn, og det er fascinerende at opleve, hvordan de nyfødte kalve lærer at gå indenfor 5 minutter. I området er også 300.000 zebraer, som altid følger gnuerne, og selvfølgelig et utal af løver og andre rovdyr, der er tiltrukket af den store ”buffet”.

Jeres safari vil være en privat rejse, hvor I har jeres egen guide og egen safaribil. Der er ingen at tage hensyn til, og I kan tillade jer at fordybe jer i naturen, og vente på det helt rigtige øjeblik. Det kræver tid at få de helt store oplevelser, som en gepard-jagt eller en løve-parring.

Hvornår vil I gerne rejse? Kontakt os meget gerne, så vi kan få en snak om jeres ønsker, og vi kan give vores anbefalinger til den perfekte safari, i netop den periode hvor I vil afsted.

 

Video - Safari

I Tanzania oplever du en unik og storslået natur og kommer helt tæt på Afrikas dyr

Dag 1 - Arusha

Der er rutefly fra både København, Billund, Aalborg og Hamborg dagligt. Vi laver en søgning på de datoer I ønsker at rejse på, og ser hvad der bedst kan betale sig for jer. Den mest direkte rute er med KLM, med et enkelt stop i Amsterdam, og vi har en god aftale med dem, så vi kan som regel lave en pris som konkurrerer med de billigere selskaber, der har flere stop og længere ventetider. Så for de fleste af vores kunder, kan det bedst svare sig at flyve med KLM, men vi kigger på alle løsninger.

I ankommer til Kilimanjaro Lufthavn hvor I modtages af vores mand, som står klar med et skilt med jeres navn. Han har adgang til lufthavnen, og kan hjælpe jer med visum og bagage, inden chaufføren kører jer til jeres hotel.

Planet Lodge er en hyggelig oase i udkanten af Arusha. Her er fine værelser med gode senge, bruser og toilet samt terrasse med udsigt til den rolige have. Det er en rigtig flot tropisk have, med bananpalmer, papaya- og granatæble-træer og farvestrålende fugle. På lodgen er en god pool og fantastisk udsigt over bjerget Mount Meru i baggrunden. På gode dage, hvor skyerne trækker væk, er det også muligt at se Kilimanjaro. Lodgen er ejet af vores samarbejdspartner i Tanzania, så vi kan lave en rigtig god pris.

Logi og forplejning:
Planet Lodge, Arusha (se video fra lodgen her)

Dag 2 - Lake Manyara

I hentes på lodgen af jeres guide, tidligt om morgenen, og kører mod Manyara søen. Efter ca. 2 timers kørsel er I ved Lake Manyara National Park, hvor jeres safari starter. I nyder jeres madpakker et sted i naturen, og har tid til at se de bedste dele af parken, inden I kører videre til jeres lodge.

Lake Manyara er med sine 330 km² forholdsvis lille, men det er en meget smuk og dyrerig park. Lake Manyara er kendt for sine mange forskellige flotte træer. Kigger man godt efter, kan man være heldig både at se løver og leoparder klatre i træerne. Store dele af parken er dækket af vand og der er masser af dyr at se på langs søbredden.

Lake Manyara er et paradis for fugle. Ved søbredden kan I se store flokke af storke og pelikaner, og så mange flamingoer at søen fra afstand ser helt lyserød ud.Længere inde i parken er der mere tørt, her dominerer savannens dyr, bl.a. bøffel, giraf og zebra.

Manyara er et rigtig godt sted at starte safarien, da den kun er en kort køretur fra Arusha. Samtidigt skæres den lange køretur mod Serengeti over i to dele.Efter en god safari kører I til Ngorongoro Farm House for afslapning og overnatning. Undervejs stopper I ved en bakketop, for at nyde den imponerende udsigt over Lake Manyara.

Ngorongoro Farm House er en gammel kaffefarm, som stadig producerer sin egen kaffe og alle de grøntsager der serveres i restauranten. I kan få en rundvisning på farmen, og de omkringliggende marker, og se hvordan de fremstiller kaffen, inden I nyder den på terrassen.Her er swimmingpool og en rigtig flot tropisk have.

Logi og forplejning:
Ngorongoro Farm House (se video fra lodgen her)

Dag 3 - Serengeti National Park (Ndutu området)

Efter morgenmad kører I mod Serengeti nationalpark. Første stop er ved et udsigtspunkt ved Ngorongoro, med fantastisk udsigt over krateret. Derefter passerer I små kolonier af runde masai-hytter, og ser de farvestrålende masaier i røde og lilla klæder bevogte deres kvæg på sletterne, side om side med de vilde dyr. Masaierne lever i harmoni med naturen, som de altid har gjort. Det er fint at se landsbyen udefra, men I kan også besøge en masaistamme, hvor I får en rundvisning og ser dem danse.

I kører gennem Rift Valleys utroligt flotte natur, og kommer bl.a. forbi dalsænkningen Olduvai Gorge, hvor man mener de første mennesker på jorden levede. Har I lyst, kan I gøre et stop ved museet her, men vi anbefaler at I prioriterer tiden på safari, som er den helt store oplevelse. Efter ca. 3 timers kørsel ankommer I til Ndutu området, der ligger mellem Serengeti og Ngorongoro Conservation Area.

Området er kendt for sine store flade græssletter, hvor millionvis af gnuer og zebraer har sin årlige vandring efter det friske græs. De har en meget fast cyklus, og de er altid at finde omkring Ndutu søen fra midten af december indtil slutningen af marts. Det er et storslået naturfænomen, så det er absolut her I skal være, på en safari i denne periode.

Det er også i denne periode at dyrene kælver, og indenfor ganske få uger kommer ca. en halv million kalve til verden! Det er selvsagt én stor buffet for rovdyrene, så der er rigtig gode chancer for at se en løve eller en gepard jage, eller se en leopard trække sit bytte op i et træ.

En fordel ved Ndutu området er også, at guiden her må køre ”off road”, i modsætning til Serengeti, hvor han skal blive på stierne. Så I kommer RIGTIG tæt på dyrene, og den ene store oplevelse afløser den anden. Der er virkelig meget at tage billeder af!

Det er en kæmpe oplevelse at overnatte i luksustelte. Servicen er i top i den charmerende lille lejr, og betjeningen er meget personlig. Luksusteltene er indrettet med en god stor seng og eget bad og toilet, samt terrasse. Overnatning i luksustelte er den mest autentiske safarioplevelse. Gæsterne mødes rundt om bålet om aftenen, midt på savannen, og atmosfæren giver den helt rigtige ´Karen Blixen stemning´. Flokke af gnuer og andre vilde dyr passerer ofte tæt forbi teltene, og gør oplevelsen unik. Rovdyrene frygter mennesker og holder sig altid på afstand, og så længe I sørger for at lyne teltet om natten, er der ingen farer.

Logi og forplejning:
Mbugani Tented Camp, Lake Ndutu (se video fra lejren her)

Dag 4 - Serengeti National Park (den centrale del)

I dag kører I mod det centrale Serengeti, hvor I vil opleve den legendariske natur, med de uendelige sletter og nogle af alle de vilde dyr der lever her. I vil bl.a. besøge nogle af parkens vandhuller, hvor flodheste og krodiller holder til. Kig godt efter i træerne, hvor leoparderne ofte gemmer sig. Og i græsset, i skyggen under træerne, som er et yndet sted for løver eller geparder, der hviler efter dagens jagt.

Serengeti er nok det mest berømte vildtreservat i verden, hvor der optages mange af de naturfilm, I ser på TV. Parken dækker et areal på 15.000 km², altså ca. en tredjedel af Danmarks størrelse. Den er et af de unikke områder på UNESCOs verdensarvsliste. Her er der næsten garanti for at se 4 ud af ”The big 5”; løver, leoparder, elefanter og bøfler. Den sidste, næsehorn, findes også i Serengeti, men er meget svære at se. De fleste af vore kunder ser dem dog i Ngorongoro krateret.

I Serengeti lever det største antal af vilde dyr i hele verden. Her findes bl.a. over 1.5 millioner gnuer, 250.000 zebraer, 10.000 giraffer, 3.000 løver, 1.000 leoparder, og over 500 forskellige fuglearter, så der er rigtig meget at se på! I får madpakker med, så I kan være af sted hele dagen. Om eftermiddagen kører I tilbage til lejren i Ndutu.

Logi og forplejning:
Mbugani Tented Camp, Lake Ndutu (se video fra lejren her)

Dag 5 - Serengeti National Park (Ndutu området)

I har endnu en hel dag med safari omkring Ndutu søen. Hvis I hellere vil en tur op i det centrale Serengeti igen, kan I sagtens aftale det med guiden. Der er ingen begrænsninger og I har jeres egen safari-bil og jeres personlige guide til rådighed, som det passer jer. Vi har landets dygtigste guider. De er meget professionelle og har et enormt kendskab til naturen og dyrene, som de entusiastisk formidler videre. Samtidig er det nogle rigtig rare mennesker at være sammen med.

Det er helt afgørende for en vellykket safari, at I bor de rigtige steder. I undgår meget spildtid på vejene, og får meget mere ud af jeres safari. Vores hoteller ligger lige dér hvor dyrene er, og så er de rigtig flot placeret, med imponerende udsyn over naturen. Vi kender de fleste hoteller i Tanzanias nationalparker, og har nøje udvalgt de steder, hvor I får mest for pengene.

Logi og forplejning:
Mbugani Tented Camp, Lake Ndutu (se video fra lejren her)

Dag 6 - Serengeti National Park (Ndutu området)

I kører fra lejren efter morgenmad og ser på dyr hele formiddagen. I oplever igen den store migration på tætteste hold, og vil formentlig se både fødsler og jagt. Om eftermiddagen kører I til jeres lodge ved kanten af Ngorongoro krateret, for at slappe af og nyde udsigten. Så er I klar til jeres safari i krateret, næste morgen.

Ngorongoro er et helt unikt naturfænomen. Det var engang et kæmpe bjerg, større end Kilimanjaro, indtil det for 3 millioner år siden sprang sig selv i luften. Eksplosionen dækkede hele området omkring Serengeti med aske, og dannede et gigantisk krater på 304 km2. Fra et udsigtspunkt på toppen af krateret, i 2.300 meters højde, har I den mest fantastiske udsigt. I kan se næsten hele vejen rundt og helt over til den modsatte side af krateret, 19 km. væk, og I kan se ned på bunden af de 600 meter høje skrænter, som omgiver en oase af søer, skov og slette, der er permanent hjemsted for over 30.000 dyr!

Der findes ganske få lodges med udsigt over krateret, og Serena Lodge har nok den bedste beliggenhed af dem alle. Hotellet er bygget af sten fra nærområdet, og designet til at falde i ét med den omgivende natur. Værelserne er fine og servicen høj, men den helt store attraktion er udsigten, som både fra værelserne og fra restauranten er helt exceptionel. Hvert af de 75 værelser har privat balkon, med den mest fantastiske panoramaudsigt over krateret nedenfor. Ngorongoro Serena Lodge er flere gange kåret til Tanzanias bedste safari lodge, ved World Travel Awards.

Logi og forplejning:
Ngorongoro Serena Safari Lodge (se video fra lodgen her)

Dag 7 - Ngorongoro krateret

I dag tager I turen ned i selve krateret. I spiser morgenmad tidligt, så I kan opleve morgenstunden i krateret, som er mest speciel. Både fordi lyset ofte er smukt der, og giver gode billeder, men også fordi I undgår alle de turister, som har valgt at overnatte langt derfra.

Ngorongoro må absolut være verdens bedste safari-park! Ikke alene er naturen paradisisk smuk, men her findes også den største koncentration af vilde dyr i hele verden. De mange dyr og den unikke natur gør det til en helt særlig oplevelse, at være på safari her. Uanset hvor I kigger, ser I dyr. Store elefanter der slentrer majestætisk gennem landskabet, en gruppe hyæner på udkig efter et let bytte, en flok flamingoer der smukt letter over den saltholdige sø. I disse fantastiske omgivelser findes flere truede dyrearter. Mest ikonisk er det sorte næsehorn, som I har størst chance for at se, netop her, selvom der desværre kun er 25 tilbage.

I har madpakker med, så safarien afbrydes kun af en kort frokostpause ved en smuk søbred i krateret. Safarien fortsætter indtil hen på eftermiddagen, hvor I kører op af krateret igen og videre til Farm House, som ligger ca. en times kørsel fra krateret.

Logi og forplejning:
Ngorongoro Farm House (se video fra lodgen her)

Dag 8 - Tarangire National Park

Efter morgenmad forlader I lodgen og kører ca. 3 timer, mod Tarangire National Park, hvor I fortsætter safarien. I Tarangire har I fin tid til en god safari, og I har madpakker med, som I kan nyde inde i parken. Om eftermiddagen kører I til lodgen, som ligger inde i parken. Så er det tid til at slappe af ved poolen, eller få en drink.

Tarangire Safari Lodge fremhæves af flertallet af vores kunder, som den bedste lodge af dem alle. Den ligger ud til en permanent flod, hvor der altid er masser af dyr. I har derfor en alle tiders udkigspost fra baren eller fra jeres egen terrasse.

Det er en kæmpe oplevelse at sove i luksustelte. Det er meget mere komfortabelt end klassiske telte, men man har stadig den samme fornemmelse af den vilde natur, da man også her kan høre dyrenes lyde om natten. Lodgen besøges ofte af forskellige fredelige dyr som vortesvin, bukke og impalaer. Nogle gange endda elefanter.

Tanzania har en meget varierende natur, og ikke to parker er ens. Også Tarangire har sine særlige kendetegn og attraktioner. Her overvældes man af de gigantiske baobabtræer, kæmpe elefantflokke og mere end 550 forskellige fuglearter i alle regnbuens farver. Tarangire er også vært for nogle af de mere sjældne dyrearter som ikke ses i de andre parker, heriblandt eland, den største af alle antiloper, den lille dik-dik antilope samt den flotte oryx. Koncentrationen af dyr i Tarangire National Park overgås kun af Ngorongoro krateret..

Logi og forplejning:
Tarangire Safari Lodge (se video fra lodgen her)

Dag 9 - Tarangire National Park

Turens sidste safari foregår også i Tarangire National Park. I kører fra lodgen efter morgenmad, på udkig efter de dyr som I ikke måtte have set endnu. Safarituren slutter engang over middag, hvorefter I kører mod Arusha, for at være fremme inden det bliver mørkt.

Tilbage i Arusha har I aftenen til at slappe af på lodgen.

Logi og forplejning:
Planet Lodge, Arusha (se video fra lodgen her)

Dag 10 - Arusha

I har en sidste dag, til at slappe af ved Planet Lodge, eller tage en tur ind til byen og se jer omkring. I kan besøge det lokale marked, og spise på en god restaurant. I kan spise aftensmad på en god restaurant i Arusha, inden jeres guide kører jer til lufthavnen, og I vender snuden mod Danmark.

Logi og forplejning:
På flyet.

Vores safari biler

Vores safaribiler er de bedste på markedet. De er specialbygget til safari og de fleste er under 3 år gamle. Bilerne er beregnet til 7 personer, men da det er en privat tur har I naturligvis bilen helt for jer selv. Under safari skubbes taget op, så I kan stå op og frit betragte naturen til alle sider, men stadig være i skygge. Det er det perfekte udgangspunkt for at opleve det rige dyreliv og tage fantastiske billeder. Der er store individuelle sæder i bilen, alle med vinduesplads, så I alle er sikret en god udsigt hele tiden. Bilen er udstyret med kikkerter, strømstik til opladning samt en køleboks, så der altid er koldt vand.

Vores guider

Safarien ledes af en meget erfaren, engelsktalende guide, der er opvokset i området. Ingen kender landet og naturen bedre. Vi samarbejder med nogle af de bedste og mest professionelle folk i Tanzania. Alle guider har en stor faglig viden og serviceniveauet er meget højt, og så er det nogle fantastiske mennesker, som med deres venlighed, forståelse og humor gør at man efter safarien skilles som venner. De har en helt fantastisk evne til at spotte dyrene og sikre at I kommer til at se alt det I drømmer om. De taler naturligvis flydende engelsk, og kan fortælle alt om hvert eneste dyr og kender hver en krog i parkerne. Tilbagemeldinger fra vores kunder taler med stor begejstring om netop guiderne. I kan læse rejsebreve fra tidligere kunder under Vores kunder.

Dette er blot et forslag til hvordan jeres rejse kunne se ud. Den kan forkortes eller forlænges og indholdet kan ændres efter behov. Vi skræddersyr alle vores rejser, så har I andre ønsker kan I bare sige til.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES REJSER?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk