Den klassiske Tanzania-rejse

Oplev Tanzanias højdepunkter med safari og Zanzibar

Dette er et eksempel på, hvordan en klassisk rundrejse til Tanzania kunne se ud.
I starter med en god safari, hvor I oplever alt det bedste af Tanzanias fantastiske natur. I kommer helt tæt på dyrene, og der er garanti for at se masser af elefanter, giraffer, zebraer, løver og meget mere. Vi sørger for at sætte ruten sammen, så I undgår alt for meget kørsel på vejene, og I bor på dejlige hoteller undervejs.
I slutter turen med smukke strande og afslapning på Zanzibar.

Jeres safari er et privat arrangement, så der er ikke andre gæster med. Det betyder, at I får det største udbytte af natur og dyr, da guiden hele tiden kan tilpasse ruten til dyrenes bevægelse og jeres ønsker. Det er jer, der sætter tempoet, og I bestemmer selv, hvornår I vil tage ud på safari og hvornår I vil tilbage på lodgen og slappe af. Denne frihed sikrer, at I får det optimale ud af rejsen, og det er særlig vigtigt, når man rejser med børn.

Vi er eksperter i rejser til Tanzania og har et enormt kendskab til nationalparkerne. I udarbejdelsen af jeres program vil vi tage højde for årstiden, dyrenes placering, bedst mulige rute, økonomien og meget mere, så vi er sikre på, at I får de bedst mulige oplevelser med hjem. Vi skræddersyer alle rejser individuelt, så vi kan lave programmet helt som I vil have det. Har I ønsker til ændringer eller tilføjelser, siger I bare til.

Video - Safari

I Tanzania oplever du en unik og storslået natur og kommer helt tæt på Afrikas dyr

Rejsens indhold

✓ Fly: Danmark - Kilimanjaro - Zanzibar - Danmark

✓ Egen safari-bil med privat guide

✓ 2 dage med safari i Tarangire Nationalpark

✓ 2 dage med safari i Serengeti Nationalpark

✓ 1 dag med safari i Ngorongoro-krateret

✓ Alle måltider under safarien samt vand

✓ 6 nætter på hotel & lodge med høj komfort og den bedste beliggenhed

✓ 5 nætter på privat paradisø ved Zanzibar, inkl. morgenmad og aftensmad

Dag 1 - Ankomst til Arusha

Der er rutefly flere gange dagligt, både fra København, Billund, Aalborg og Hamborg. Vi laver en søgning på de datoer, I ønsker at rejse, hvor vi ser på alle muligheder, så vi er sikre på at finde den bedste rute til prisen til jer. I ankommer til Kilimanjaro Lufthavn, hvor I modtages af vores chauffør, som står klar med et skilt med jeres navn på. Han kører jer til lodgen. En tur, der tager en lille time.

Planet Lodge er en hyggelig oase i udkanten af Arusha. Den består af 14 runde hytter, inspireret af masaiernes bomaer. Hver hytte er inddelt i 2 soveværelser. Det er fine værelser med gode senge, bruser og toilet samt terrasse med udsigt til den fredelige have. Det er en smuk tropisk have fyldt med farvestrålende fugle, bananpalmer, papayatræer og granatæbletræer. I haven er en stor swimmingpool, hvorfra man har en fantastisk udsigt til bjerget Mount Meru i baggrunden. Planet Lodge er ejet af vores samarbejdspartner i Tanzania, så vi kan lave en rigtig god pris. Fra Arusha kan vi arrangere forskellige ture, hvor I får et indblik i kulturen og livet i Tanzania, f.eks. med en rundvisning i en lille landsby, hvor I besøger den lokale skole og oplever hvordan de bor og lever. I kan også opleve Kilimanjaro med en vandretur til første lejr.

Logi og forplejning
Planet Lodge, Arusha (se video fra lodgen her)

Dag 2 - Privat safari i Tarangire Nationalpark

I bliver hentet af guiden og kører mod Tarangire. Det er en interessant tur gennem byen og forbi travle markeder, hvor der handles med alt fra frisk frugt til levende dyr. Ude af byen kører I gennem kaffeplantager og et smukt landskab, hvor de ikoniske masaier vogter deres kvæg. I Arushas hektiske bymidte får I et indblik i hverdagslivet i Tanzania. Her er fine forretningsfolk på vej til kontoret, men også folk, der virkelig kæmper for at tjene til dagen og vejen. Og selvfølgelig mamas i farvestrålende klæder, der balancerer med kurve på hovedet, fyldt med banan, avocado og andet, der kan sælges på markedet.

Efter ca. 2 timers kørsel er I ved indgangen til Tarangire Nationalpark, hvor jeres safari starter. Allerede på denne første dag har I fin tid til en god safari. I har madpakker med, som I kan spise et sted i naturen.

Om eftermiddagen kører I til lodgen, som ligger inde i parken. Så er det tid til at slappe af ved poolen, eller få en kold drink, imens I nyder udsigt over Tarangire.
Tarangire Safari Lodge ligger højt på en bakketop med imponerende udsigt over hele nationalparken. Nedenfor flyder Tarangire-floden, der er permanent, så der er altid masser af dyr i området. I har derfor en alle tiders udkigspost fra jeres egen terrasse eller den fælles bar.

Lodgen består af en række charmerende luksustelte. Teltene er forsynet med massivt gulv, gode store senge samt eget toilet og bad med koldt og varmt vand. Det er en kæmpe oplevelse at sove i luksustelte. Det er meget mere komfortabelt end klassiske telte, men man har stadig den samme fornemmelse af den vilde natur, da man også her kan høre dyrenes lyde om natten. Der er også swimmingpool på lodgen, så I kan tage et forfriskende dyp, hvis det bliver for varmt midt på dagen.

Tanzania har en meget varierende natur, og ikke to nationalparker er ens. Også Tarangire har sine særlige kendetegn og attraktioner. Her overvældes man af de gigantiske baobabtræer, kæmpe elefantflokke og mere end 550 forskellige fuglearter i alle regnbuens farver. Tarangire er også vært for nogle af de mere sjældne dyrearter, som ikke ses i de andre parker, heriblandt den flotte oryx, den lille dik-dik antilope, samt eland, som er den største af alle antiloper. Koncentrationen af dyr her i Tarangire Nationalpark overgås kun af Ngorongoro-krateret. Lodgen besøges ofte af forskellige fredelige dyr som vortesvin, antiloper og impalaer. Nogle gange endda elefanter.

Logi og forplejning
Tarangire Safari Lodge (se video fra lodgen her)

Dag 3 - Privat safari i Tarangire Nationalpark

I har en god lang safari i Tarangire Nationalpark. Det er helt op til jer, hvor meget I vil være på safari. I kan få madpakker med og være af sted hele dagen eller indlægge en god pause på lodgen midt på dagen. Tag evt. på tur efter morgenmaden og så tilbage til lodgen for at spise frokost og slappe af ved poolen, inden I tager endnu en safari om eftermiddagen. Dyrene er mest aktive tidlig morgen og sen eftermiddag. I kan f.eks. bruge dagen på at køre ned til Silale-sumpen, som nok er det bedste safari-område i nationalparken.

Parken er allerbedst i efteråret, hvor der er meget tørt, men der er også masser af dyr at se i juni-juli. Tarangire er et rigtig godt sted at starte safarien, da den kun er en kort køretur fra Arusha, så I er hurtigt i gang med safarien. En fordel ved at starte her er, at den lange køretur mod Serengeti skæres over i flere etaper.

Engang om eftermiddagen fortsætter I videre til næste lodge, som ligger ca. 2 timers kørsel fra Tarangire, lige før I kører ind i Ngorongoro/Serengeti-området. Undervejs stopper I ved en bakketop for at nyde den imponerende udsigt over Lake Manyara.

Ngorongoro Farm House er en gammel kaffefarm, der er omdannet til lodge, med 52 charmerende værelser i fantastisk smukke omgivelser og med udsigt til Ngorongoros højland.

Farm House ligger lige inden I kører ind i det beskyttede område, der huser Ngorongoro-krateret og Serengeti. Det er derfor et godt stop på vejen fra Tarangire, da I således skærer den lange køretur over i to dele. Lodgen er bygget op omkring et charmerende hovedhus i kolonistil, der ofte har en stork siddende i det stråtækte tag. Så bliver det vist ikke mere idyllisk?

De producerer stadig deres egen kaffe på stedet, og I kan få en rundvisning i plantagen og se, hvordan kaffen fremstilles, inden I nyder den på terrassen. Fra terrassen er der udsigt over deres store nyttehave, hvor de producerer alle de grøntsager, der serveres i lodgens restaurant. De har også eget bageri, hønsehus, køer og får og er dermed stort set selvforsynende.

I deres smukke tropiske have er der en swimmingpool, hvor I kan slappe af efter en begivenhedsrig dag med safari.

Logi og forplejning
Ngorongoro Farm House (se video fra lodgen her)

Dag 4 - Privat safari i Serengeti Nationalpark

Efter morgenmad kører I mod Serengeti Nationalpark. Undervejs stopper I ved et udsigtspunkt med fantastisk udsigt over Ngorongoro-krateret. Derefter passerer I små kolonier af runde masai-hytter og ser de farvestrålende masaier i røde og lilla klæder bevogte deres kvæg på sletterne, side om side med de vilde dyr. Masaierne lever i harmoni med naturen, som de altid har gjort, i kæmpe kontrast til det moderne liv. Det er fint at betragte dem fra afstand, men I kan også besøge en masaistamme, hvor I ser dem danse, og få en rundvisning i deres lille lejr og se, hvordan de lever og bor. Det er sjovt at se, men også lidt en turistfælde. I kører gennem Rift Valleys smukke natur og kommer forbi dalsænkningen Olduvai Gorge, hvor man mener, de første mennesker på jorden levede.

Omkring middag ankommer I til Naabi gate, indgangen til Serengeti Nationalpark. Her kan I nyde jeres madpakker og se den imponerende udsigt over sletten. Derefter starter selve safarien i Serengeti. I bevæger jer stille og roligt mod den centrale del af Serengeti, hvor I vil opleve den legendariske natur med de uendelige sletter og nogle af alle de vilde dyr, der lever her. Undervejs søger I efter dyr og laver alle de stop, I ønsker.

Serengeti er nok det mest berømte vildtreservat i hele verden. Her optages mange af de naturfilm, I ser på TV. Parken dækker et areal på 15.000 km², altså ca. en tredjedel af Danmarks størrelse. Den er et af de unikke områder på UNESCOs verdensarvsliste. I Serengetis økosystem lever det største antal af vilde dyr i hele verden. Her findes bl.a. over 1,5 millioner gnuer, 250.000 zebraer, 10.000 giraffer, 3.000 løver, 1.000 leoparder, og over 500 forskellige fuglearter, så der er rigtig meget at se på!

Her er næsten garanti for at se 4 ud af the Big Five; løver, leoparder, elefanter og bøfler. Den sidste, næsehornet, findes også i Serengeti, men da der er ganske få tilbage i verden, skal man være meget heldig. De fleste af vores kunder ser dem dog i Ngorongoro-krateret.

I overnatter midt ude på savannen i Serengeti! Det er en kæmpe oplevelse at overnatte i luksustelte. I er helt tæt på naturen og får den mest autentiske safari-stemning. Når gæsterne mødes rundt om bålet om aftenen, midt på savannen, under et imponerende tæppe af glimtende stjerner, er atmosfæren helt magisk. Luksusteltene er indrettet med gode store senge og eget bad og toilet, samt terrasse med frit udsyn til savannen. Servicen er god og meget personlig i den charmerende lille lejr. Der er kun 12 telte, så det er meget intimt.

Flokke af gnuer og andre fredelige dyr passerer ofte tæt forbi teltene, hvilket gør oplevelsen unik. Rovdyrene frygter mennesker og holder sig altid på afstand, og så længe I sørger for at lyne teltet om natten, er der ingen farer. Det er helt afgørende for en vellykket safari, at I bor de rigtige steder, så I undgår spildtid på vejene, og dermed får meget mere ud af jeres safari.

Vores hoteller ligger lige dér, hvor dyrene er, og så er de rigtig flot placeret med imponerende udsyn over naturen.

Logi og forplejning
Mbugani Tented Camp, Seronera (se video fra campen her)

Dag 5 - Privat safari i Serengeti National Park

I kører fra lejren efter morgenmad og ser på dyr hele formiddagen. I vil bl.a. besøge nogle af parkens vandhuller, hvor flodheste og krokodiller holder til. Kig godt efter i træerne, hvor leoparderne ofte gemmer sig. Og i græsset, i skyggen under træerne, som er et yndet sted for løver eller geparder, der hviler efter dagens jagt.

Serengeti er kendt for sine store flade græssletter, hvor millionvis af gnuer og zebraer lever i en ganske fast cyklus, og med en årlig vandring efter det friske græs. Et naturfænomen kaldet den Store Migration.

I løbet af juli forlader dyrene det vestlige Serengeti og begynder at vandre mod nord. Fra midten af juli og frem til september er de helt oppe i det nordlige Serengeti. I dette programforslag har vi valgt at bruge en lejr i det centrale Serengeti, da køreturen helt op til nord vil være for lang ift. hvor kort tid I kommer til at være der. Tiden skal helst gå med safari og ikke bare transport. I det centrale Serengeti, kaldet Seronera, er der altid masser af dyr. Særligt rovdyr som løver, leoparder og geparder er godt repræsenteret, og med en placering i dette område, kan man nemt opsøge gnuerne, uanset hvor langt de er nået på deres rute. 

Om eftermiddagen kører I til jeres lodge ved kanten af Ngorongoro-krateret for at slappe af og nyde udsigten. Så er I klar til jeres safari i krateret næste morgen. Ngorongoro er et helt unikt naturfænomen. Det var engang et kæmpe bjerg, større end Kilimanjaro, indtil det for 3 millioner år siden sprang sig selv i luften. Eksplosionen dækkede hele området omkring Serengeti med aske og dannede et gigantisk krater på 304 km2.

Fra et udsigtspunkt på toppen af krateret, i 2.300 meters højde, har I den mest fantastiske udsigt. I kan se næsten hele vejen rundt og helt over til den modsatte side af krateret, 19 km. væk, og I kan se ned på bunden af de 600 meter høje skrænter, som omgiver en oase af søer, skov og slette, der er permanent hjemsted for over 30.000 dyr!

Der findes ganske få lodges med udsigt over krateret, og Serena Lodge har nok den bedste beliggenhed af dem alle. Hotellet er bygget af sten fra nærområdet og designet til at falde i ét med den omgivende natur. Værelserne er fine og servicen høj, men den helt store attraktion er udsigten, som både fra værelserne og fra restauranten er helt exceptionel. Hvert af de 75 værelser har privat balkon med den mest fantastiske panoramaudsigt over krateret nedenfor. Ngorongoro Serena Lodge er flere gange kåret til Tanzanias bedste safarilodge ved World Travel Awards.

Logi og forplejning
Ngorongoro Serena Safari Lodge (se video fra lodgen her)

Dag 6 - Privat safari i Ngorongoro-krateret

I dag tager I turen ned i selve krateret. I spiser tidlig morgenmad, så I kan opleve morgenstunden i krateret, som er mest speciel. Både fordi lyset ofte er smukt der, hvilket giver gode billeder, men også fordi I undgår alle de turister, som har valgt at overnatte på de billige hoteller ved byen Karatu, som ligger langt derfra.

Ngorongoro må absolut være verdens bedste safaripark! Naturen er paradisisk smuk, og her findes den største koncentration af vilde dyr i hele verden. Når I kører rundt i det store krater med de 600 meter høje skrænter, vil I se dyr, uanset i hvilken retning I ser. De mange dyr og den unikke natur gør det til en helt særlig oplevelse at være på safari lige netop her. Store elefanter, der slentrer majestætisk gennem landskabet, en gruppe hyæner på udkig efter et let bytte, en flok flamingoer, der smukt letter over den saltholdige sø. I får det hele her.

I disse fantastiske omgivelser lever der flere truede dyrearter. Det mest ikoniske er det sorte næsehorn, som I har størst chance for at se netop her i krateret, selvom der desværre kun er 25 individer tilbage. I har madpakker med, så safarien afbrydes kun af en kort frokostpause ved en smuk søbred i krateret. Safarien fortsætter til engang over middag, hvor I kører mod Arusha for at være fremme inden det bliver mørkt. Tilbage i Arusha har I aftenen til at slappe af på lodgen.

Hvis I gerne vil forlænge safari-oplevelsen lidt og samtidig slippe for en del transport, kan I overnatte tæt ved Ngorongoro i stedet for at køre tilbage til byen. Denne opgradering giver jer en mere afslappet dag, da I ikke er afhængige af at skulle være tilbage i Arusha, inden det bliver mørkt. Den tur tager normalt 5 timer, men der er kun ca. 1 time fra bunden af krateret til Ngorongoro Farm House, som vi vil anbefale.

Næste dag kan I så køre direkte til Arusha Lufthavn, som ligger ca. 3 timer fra Farm House, og flyve til Zanzibar. Det giver et roligere og mere overskueligt program, at I ikke skal tilbage til byen, og så er Farm House bare et perfekt sted at slutte safarien.

Logi og forplejning
Planet Lodge, Arusha (se video fra lodgen her)

Eller
Ngorongoro Farm House (se video fra lodgen her)

Dag 7 - Videre til Zanzibar

I spiser morgenmad på lodgen, inden jeres guide kører jer til lufthavnen udenfor Arusha, og I flyver mod Zanzibar.

Ved ankomst til Zanzibar modtages I af vores chauffør, som står klar udenfor lufthavnen i en fin lyseblå skjorte, og holder et skilt med jeres navn på. Han bringer jer til stranden ved Stone Town, hvor I mødes med båden fra Chapwani Private Island, som tager jer på en kort sejltur ud til den lille ø. Køreturen er selvfølgelig en privat tur, kun for jer, og tager ca. 15 min. Vi bruger forholdsvis nye, gode biler med klimaanlæg, og I bliver tilbudt koldt vand undervejs.

Chapwani Private Island er en rigtig paradisø. Her får I jeres egen private ø, næsten for jer selv. Der er ikke andet på øen end dette lille hotel med 11 charmerende værelser lige ned til stranden, en stor flot swimmingpool og hotellets hyggelige restaurant. Og så selvfølgelig palmetræer og en dejlig hvid sandstrand!

Som afveksling til det dejligt varme Indiske Ocean, har Chapwani også en rigtig fin swimmingpool. Det er en såkaldt infinity pool, så når I ligger i den, ser det ud som omvandet går ud i ét med havet.
Der er kun ca. 25 minutters sejlads til Stone Town, så det er et godt udgangspunkt for ture til den gamle bydel eller andre steder på Zanzibar. Chapwani er det perfekte sted, hvis I vil kombinere afslapning med oplevelser. Selvom man bor så isoleret, er det faktisk det badehotel, som ligger tættest på Stone Town.

Hotellet drives af Ali, der er lokal, og hans italienske kone, Maura. De bor selv på øen, og det nærvær kan mærkes i den meget personlige service, du får derude. På øen findes et rigt dyreliv. I den lille skov kan I se dik-dik-antiloper, og I kan være heldige at se ørne, kæmpekrabber og hundredvis af flotte søstjerner ved stranden. Der er kun ca. 70 meter fra øst til vest og 800 meter fra syd til nord, så I kan roligt gå på opdagelse.

Logi og forplejning
Chapwani Private Island (se video fra hotellet her)

Video - Zanzibar

Zanzibar er fyldt med hvide sandstrande omkranset af høje kokospalmer og turkisblåt vand

Dag 8 - Lille privat ø ved Zanzibar

Ali og Maura startede Chapwani som et kooperativt projekt, hvor personalet har mulighed for at tjene lidt ekstra ved siden af lønnen, imens de bor på øen. Personalet arbejder 5 dage om ugen, 8 timer af gangen. Da de fleste arbejder langt hjemmefra, bliver de på øen indtil arbejdsugen er færdig. I deres fritid kan de vælge at bruge tid på et af projekterne. Det gør de alle med glæde, for det er en ret god aftale. Men det er frivilligt.

Bag restauranten har de deres egen køkkenhave, hvor de dyrker alle de grøntsager, der serveres i restauranten. Når det er tid til at høste, hvilket det ofte er på de kanter, køber Ali varerne af personalet til markedspris. På samme måde har de deres egen hønsegård, som personalet tager sig af, inden de sælger æg og kød til Ali. Det sikrer dig, at råvarerne altid er friske, og at du altid ser glade kokke, tjenere og stuepiger.

Udover de hjemmedyrkede grøntsager, æg og kylling, serverer restauranten primært seafood, som er friskfanget, og tilberedt med inspiration fra middelhavskøkkenet. Hver dag kommer en lokal fisker ind med dagens fangst, som så bestemmer menuen. Det er ofte blæksprutte og forskellige fisk. Er I ikke så meget til seafood, kan alt lade sig gøre. Tag gerne en snak med personalet ved ankomst.
Både morgenmad og aftensmad er inkluderet i prisen. Til morgen får I en god, lokal, friskbrygget kaffe, juice, brød, frugt, kage og jeres foretrukne variant af æg.

Til aften serverer de dagens 3-retters menu, hvor fisk som regel indtager hovedrollen. Frokosten er ikke inkluderet i prisen, da I måske vil vælge at spise et andet sted, hvis I er på tur. I kan også få frokost på Chapwani, hvor de har et fint lille udvalg. Blæksprutteringe er altid et hit, både for store og små, og vores børn er vilde med deres seafood pasta. Mangler I lidt variation, kan I altid tale med tjenerne, for kokkene er åbne for de fleste ønsker.

På sådan en tropisk ø er der selvfølgelig masser af kokospalmer. Hvis I trænger til en forfriskende drink, skal I sørge for at holde jer gode venner med Masudi. Han er Chapwanis ”altmuligmand”. En virkelig sød og charmerende, ung mand, der bærer kufferter og river stranden. Og så har han den vildeste teknik til at klatre op i palmerne og hente friske kokosnødder. Hvis I giver ham et par dollars hver gang, får I alle dem, I vil have.

Logi og forplejning
Chapwani Private Island (se video fra hotellet her)

Dag 9 - Afslapning og oplevelser på Zanzibar

Vi har et tæt samarbejde med Chapwani og får nogle helt specielle priser. Derfor er det markant billigere at booke gennem os, end hvis I selv skulle booke det. F.eks. kan vi give jer den sidste nat gratis, hvis I booker 5 nætter. Altså køb 5, men betal kun for 4 nætter. Og hvis I virkelig vil helt ned i gear, så kan I overveje at tage 7 nætter. Så skal I kun betale for de 5 af dem.

De 5 hytter på øen er fint lavet i traditionel swahili-stil. Hver hytte er inddelt i 2 separate værelser, som er meget charmerende, men rimeligt basale. Her er, hvad I skal bruge, men ingen overflødig luksus. Der er store senge med myggenet, eget bad og toilet, samt en dejlig terrasse, lige ned til stranden og med uforstyrret havudsigt. Men ingen TV eller aircondition. Vi anbefaler, at I lader vinduerne stå åbne om natten, så I kan høre bølgernes beroligende brusen, og så brisen fra havet kan køle værelserne ned. Så sover man skønt!

I kan overveje at opgradere lidt, så I kommer til at bo endnu bedre. De har for nyligt opført to nye boliger i et fredeligt område længst mod nord på den lille ø. Det er luksustelte, som man kender det fra safarien. De to telte ligger midt på stranden, lige ned til havet. De er større end de almindelige værelser og har flere ”vinduer”, så der strømmer mere luft igennem. Luksusteltene står på en platform af cement og er integreret med et dejligt badeværelse. Teltene har egen terrasse, store dejlige senge og er smagfuldt indrettet.

Endeligt har hotellet også en stor privat villa med god plads til familier på 4-6 personer. Den ligger for sig selv i et fredeligt område, lige ned til havet. Villaen er indrettet med 2 soveafdelinger, 2 store badeværelser, 1 tagterrasse og egen lille swimmingpool! Villaen er også en del af det kooperative projekt. Chapwani startede med de 10 standardværelser, men efter nogle år fik Ali og et par ansatte den idé, at de i fællesskab skulle opføre en villa. Ali fik tegnet huset og købte materialer, og personalet hjalp til med opførelsen.

Nu, hvor villaen står færdig, er det også personalet selv, der står for at vedligeholde villaen og klargøre den til gæster. Det sker i deres fritid som et frivilligt projekt. Til gengæld går 40% af indtægten fra villaen til dem!

Vi har fået lavet en flot video fra Chapwani, optaget med drone, så I kan se hele øen oppefra. Her kan I se både villaen, hytterne, stranden og swimmingpoolen. Tryk på linket herunder, så finder du den der.

Logi og forplejning
Chapwani Private Island (se video fra hotellet her)

Dag 10 - Nyd livet på Zanzibar

Slap af på stranden og nyd livet i de rolige omgivelser. Det er en flot bred strand, der omgiver store dele af øen. Ligesom på Zanzibars østkyst er der tidevand og dermed markant forskel på høj- og lavvande. Det foregår dog meget stille og roligt og er selvfølgelig helt ufarligt, men det gør, at der er tidspunkter på dagen, hvor vandet er trukket så langt ud, at man ikke kan bade. Det giver så mulighed for at gå lange ture, hvor der før var hav og finde flotte konkylier. Faktisk kan man gå helt over til, og rundt om, naboøen.

På Chapwanis østlige side er der dog dybere, og der er et koralrev, så det er et godt sted at snorkle. I kan låne udstyr gratis. Tidevandet og korallerne, som omgiver øen, gør i øvrigt, at der ikke findes hajer i området. På øens nordlige spids kan I gå gennem et hul i klipperne, om til jeres egen lille strand, helt indelukket af klipper til alle sider. Det er et ret godt foto-spot. Meget romantisk.

Chapwani er også en historisk ø. Her ligger nemlig en lille kirkegård fra 1840, hvor den britiske flåde spillede en aktiv rolle omkring den tids slavehandel. En anden del af kirkegården er for 24 engelske sømænd, der mistede livet her under første verdenskrig i kamp mod tyskerne.

Vi er meget bevidste om, hvordan vores rejser påvirker miljøet. Vi kompenserer ved at plante træer i Tanzania, og hele vores egenkapital er investeret i grønne firmaer inden for solenergi og vindenergi, samt firmaer, der indfanger Co2 fra luften eller omdanner plastaffald til biobrændsel. Vi forsøger også at vælge hoteller, som er miljøvenlige eller at påvirke de hoteller, vi arbejder sammen med, til at blive det. Efter pres fra os, har Chapwani således valgt at droppe engangs-plastikflasker i værelserne og har indført glasflasker, som de selv fylder med renset vand. Vi håber, at I ser fornuften i det nye tiltag og vil støtte os i at minimere forbruget af plastikflasker. Det er 100% sikkert at drikke det vand, I bliver tilbudt i glasflasker. Det pumpes op fra grundvandet, koges og filtreres, hvilket rengør vandet og dræber bakterier. I må dog ikke drikke vandet i hanen. Det kommer fra en anden kilde og er ikke renset på samme måde.

Logi og forplejning
Chapwani Private Island (se video fra hotellet her)

Dag 11 - Afslapning og oplevelser på Zanzibar

Zanzibar er en fantastisk flot ø i det Indiske Ocean, kendt for de smukke hvide sandstrande og et dejligt varmt hav. Men der er også mange ting at se og opleve. Tilbring f.eks. dagen i den charmerende gamle bydel Stone Town, hvor I kan slentre rundt i de snævre gader og shoppe i de små boder på det lokale marked. Hvis I gerne vil vide mere om Zanzibars spændende og barske historie, kan I få en guidet tur, hvor I besøger det tidligere slavemarked, det gamle fort og ”House of Wonders”, som nu er et museum. I kan også få en rundvisning i en krydderiplantage eller besøge kæmpeskildpadderne på Prison Island. Prison Island er også et godt sted at snorkle, og det ligger kun 20 minutter fra Chapwani, så det er en oplagt udflugt.

De laver som nævnt lækker mad på øens egen restaurant, men vil I prøve noget andet, findes der også mange gode restauranter i Stone Town. Chapwani har deres egen lille båd, og der er gratis transport ind til byen hver dag kl. 10.

Derudover kan I altid aftale et andet tidspunkt med dem for et lille beløb. Vi vil anbefale jer at tage en tur ind til byen en dag eller to, hvor I kan få en rundvisning, eller se jer omkring på egen hånd, købe lidt souvenirs og spise frokost i byen. Det kunne f.eks. være på restaurant Livingstone, hvor I kan sidde med fødderne plantet i strandsandet og se over på Chapwani.

Logi og forplejning
Chapwani Private Island (se video fra hotellet her)

Dag 12 - Hjemrejse fra Zanzibar

I dag er jeres sidste dag her på Chapwani. Normalt skal man forlade værelset kl. 10.00, men I kan prøve at forhøre jer i receptionen dagen før, om det er muligt at beholde et værelse et par timer ekstra. Det tager de ikke noget for, men det er ikke altid, det kan lade sig gøre, hvis der ikke er ledige værelser.

Selvom I ikke har adgang til værelset, er I selvfølgelig velkomne til at blive på øen og bruge fællesfaciliteterne, helt indtil I skal afsted. Senere tager hotellets båd jer til Stone Town, og I bliver kørt til lufthavnen for at vende snuden mod Danmark.

I kan også tage ind til byen tidligere og se jer omkring en sidste gang, købe de sidste souvenirs og spise frokost derinde, inden I kører til lufthavnen. Den ligger kun ti minutter fra byen.

Logi og forlejning
På flyet

Priser pr. person

Da vi skræddersyr alle vores rejser til hver enkelt kunde, er det svært at sige præcist, hvad rejsen vil koste for dig. Prisen afhænger nemlig af, hvor mange I er, hvornår I vil rejse og om vi skal tilføje eller ændre noget, for at lave rejsen helt som I vil have den. Derfor er dette blot estimerede priser.

Antal personer
jan - feb
mar - juni
juli - okt
nov - dec
jul/nytår
2 pers. fra 32.800 kr. fra 29.300 kr. fra 34.900 kr. fra 32.700 kr. fra 38.700 kr.
3-5 pers. fra 27.400 kr. fra 24.200 kr. fra 29.500 kr. fra 27.300 kr. fra 33.100 kr.
6-7 pers. fra 25.900 kr. fra 22.800 kr. fra 27.900 kr. fra 25.800 kr. fra 31.400 kr.
8+ pers. fra 26.300 kr. fra 23.200 kr.

fra 28.300 kr.

fra 26.200 kr. fra 32.000 kr.

Børnerabat

Vi laver kun rejser til Tanzania og har nogle gode aftaler med hotellerne. Derfor kan vi selvfølgelig også tilbyde en god børnerabat for børn helt op til 16 år. Jo yngre barnet er, jo bedre rabat kan vi lave. Kontakt os meget gerne, så vil vi lave et godt tilbud til jer på den ønskede rejse.

Dette er blot et forslag til, hvordan jeres rejse kunne se ud. Den kan forkortes eller forlænges, og indholdet kan ændres efter behov. Vi skræddersyr alle vores rejser, så har I andre ønsker, kan I bare sige til.

KONTAKT OS FOR ET TILBUD PÅ DENNE REJSE

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk