4 dages safari

Programforslag med 4 dages privat safari i Tanzania

Dette er et eksempel på, hvordan en børnevenlig safari i Tanzania kunne se ud. Vi har sat ruten sammen, så I undgår alt for meget kørsel på vejene, og I bor på dejlige hoteller undervejs. Vi har udeladt Serengeti, da det er den park der ligger længst væk, og derfor kræver en lidt længere safari. I stedet har I god tid i Tarangire, som byder på en smuk natur og masser af dyr, indenfor kort afstand. Der er også tid til et besøg i det helt unikke Ngorongoro krater.

Vi er eksperter i rejser til Tanzania og har et enormt kendskab til nationalparkerne. Når vi skal lave et program til jer, vil vi tage højde for årstiden, dyrenes placering, bedst mulige rute, økonomien og meget mere, så vi er sikre på at I får de bedst mulige oplevelser med hjem.

Vi skræddersyer alle rejser individuelt, så vi kan lave programmet helt som I vil have det. Det er selvfølgelig oplagt, at rejse videre til Zanzibar, hvor I kan slappe af på de smukke strande. Kontakt os endeligt, hvis vi skal sætte et helt program sammen til jer.

Vores safaribiler

Vi laver KUN private safarier, så I har en safaribil helt for jer selv. Der er store individuelle sæder i bilen, alle med vinduesplads, så I er alle sikret en god udsigt hele tiden. Vores safaribiler er de bedste på markedet. De er specialbygget til safari og de fleste er under 5 år gamle. Jeres bil er udstyret med kikkerter, strømstik til opladning samt en køleboks, så der altid er koldt vand. Der er desuden gratis Wi-Fi i bilen, selvom forbindelsen ude i parkerne er begrænset. Under safari skubbes taget op, så I kan stå op og frit betragte naturen til alle sider, men stadig være i skygge. Det er det perfekte udgangspunkt for at opleve det rige dyreliv og tage fantastiske billeder.

Vores guider

Safarien ledes af en meget erfaren, engelsktalende guide, der er opvokset i området. Ingen kender landet og naturen bedre.
Vi samarbejder med nogle af de bedste og mest professionelle folk i Tanzania. Alle guider har en stor faglig viden og serviceniveauet er meget højt, og så er det nogle fantastiske mennesker, som med deres venlighed, forståelse og humor gør at man efter safarien skilles som venner. De har en helt fantastisk evne til at spotte dyrene og sikre at I kommer til at se alt det I drømmer om. De taler naturligvis flydende engelsk, og kan fortælle alt om hvert eneste dyr og kender hver en krog i parkerne. Tilbagemeldinger fra vores kunder taler med stor begejstring om netop guiderne. I kan læse rejsebreve fra tidligere kunder under Vores kunder.

Dag 1 - Arusha

Der er rutefly fra København, Billund, Aalborg og Hamborg. Når I har godkendt programmet, laver vi en søgning på de datoer I ønsker at rejse på. Vi ser på alle mulighederne, så vi er sikre på at finde den bedste rute til prisen, til jer. Det pålidelige hollandske selskab KLM har afgange hver morgen kl. 06.00, med et enkelt stop i Amsterdam. Qatar Airways har en god rute fra København hver aften, med et enkelt stop i Doha. Her flyver man over natten, så tiden går hurtigt. De bruger nye fly og er kåret til verdens bedste flyselskab de sidste mange år, så servicen er i top. Vi har gode aftaler med både KLM og Qatar, så vi kan ofte lave en pris der konkurrerer med de billigere selskaber, der har flere stop og længere ventetider.

I ankommer til Kilimanjaro Lufthavn hvor I modtages af vores chauffør, som står klar med et skilt med jeres navn.
Han kører jer til hotellet. En køretur på en lille time.

Planet Lodge er en hyggelig oase i udkanten af Arusha. Den består af 14 runde hytter, inspireret af masaiernes bomaer. Det er fine værelser med gode senge, bruser og toilet samt terrasse med udsigt til den rolige have. Det er en smuk tropisk have fyldt med farvestrålende fugle, bananpalmer, papayatræer og granatæbletræer. I haven er der en stor swimmingpool, hvorfra man har en fantastisk udsigt til bjerget Mount Meru i baggrunden. Planet Lodge er ejet af vores samarbejdspartner i Tanzania, så vi kan lave en rigtig god pris. Se mere om lodgen her:

Logi og forplejning:
Planet Lodge, Arusha

Dag 2 - Lake Manyara

I starter jeres safaritur kl. 09.00 fra Arusha. Hvis I gerne vil starte tidligere, eller måske sove lidt længere den første dag, kan I aftale det med chaufføren dagen før. I hentes på hotellet af jeres guide og kører mod Manyara. Efter ca. 2 timers kørsel er I ved Lake Manyara nationalpark hvor I er på safari indtil engang om eftermiddagen.

Lake Manyara er med sine 330 km² forholdsvis lille, men det er en meget smuk og dyrerig park. Lake Manyara er kendt for sine mange forskellige flotte træer. Kigger man godt efter, kan man være heldig både at se løver og leoparder klatre i træerne. Store dele af parken er dækket af vand og der er masser af dyr at se på langs søbredden. Lake Manyara er et paradis for fugle. Ved søbredden kan I se store flokke af storke og pelikaner, og så mange flamingoer at søen fra afstand ser helt lyserød ud. Længere inde i parken er der mere tørt, her dominerer savannens dyr, bl.a. bøffel, giraf og zebra. Manyara er et rigtig godt sted at starte safarien, da den kun er en kort køretur fra Arusha. Samtidigt skæres den lange køretur mod Ngorongoro over i to dele.

Efter en god safari kører I til lodgen for afslapning og overnatning. Undervejs stopper I ved en bakketop, for at nyde den imponerende udsigt over Lake Manyara. Ngorongoro Farm House er en gammel kaffefarm, som stadig producerer sin egen kaffe og alle de grøntsager der serveres i restauranten. I kan få en rundvisning på farmen, og de omkringliggende marker, og se hvordan de fremstiller kaffen, inden I nyder den på terrassen. Her er swimmingpool og en rigtig flot tropisk have. Se mere om Ngorongoro Farm House her:

Logi og forplejning:
Ngorongoro Farm House

Dag 3 - Ngorongoro krateret

Efter et solidt morgenmåltid, kører I kl. ca. 8.30 videre mod Ngorongoro Conservation Area, hvor I skal registreres, inden I kører til et udsigtspunkt på toppen af krateret. Fra 2.300 meters højde har I den mest fantastiske udsigt. I kan se næsten hele vejen rundt og helt over til den modsatte side af krateret, 19 km. væk, og I kan se ned på bunden af de 600 meter høje skrænter, som omgiver en oase af søer, skov og slette, der er permanent hjemsted for over 30.000 dyr! Ngorongoro er et helt unikt naturfænomen. Det var engang et kæmpe bjerg, større end Kilimanjaro, indtil det for 3 millioner år siden sprang sig selv i luften. Eksplosionen dækkede hele området omkring Serengeti med aske, og dannede et gigantisk krater på 304 km2. Efter at have nydt udsigten tager I turen ned i selve krateret. I har madpakker med, så safarien afbrydes kun af en kort frokostpause ved en smuk søbred i krateret.

Ngorongoro må absolut være verdens bedste safari-park! Ikke alene er naturen paradisisk smuk, men her findes også den største koncentration af vilde dyr i hele verden. De mange dyr og den unikke natur gør det til en helt særlig oplevelse, at være på safari her. Uanset hvor I kigger, ser I dyr. Store elefanter der slentrer majestætisk gennem landskabet, en gruppe hyæner på udkig efter et let bytte, en flok flamingoer der smukt letter over den saltholdige sø. I disse fantastiske omgivelser findes flere truede dyrearter. Mest ikonisk er det sorte næsehorn, som I har størst chance for at se, netop her, selvom der desværre kun er 25 tilbage.

Safarien fortsætter indtil hen på eftermiddagen, hvor I kører til jeres lodge ved kanten af Ngorongoro krateret, for at slappe af og nyde udsigten. Der findes ganske få lodges med udsigt over krateret, og Serena Lodge har nok den bedste beliggenhed af dem alle. Hotellet er bygget af sten fra nærområdet, og designet til at falde i ét med den omgivende natur. Værelserne er fine og servicen høj, men den helt store attraktion er udsigten, som både fra værelserne og fra restauranten er helt exceptionel. Hvert af de 75 værelser har privat balkon, med den mest fantastiske panoramaudsigt over krateret nedenfor. Ngorongoro Serena Lodge er flere gange kåret til Tanzanias bedste safari lodge, ved World Travel Awards. Denne dag er klart den dyreste, da der er ekstra udgifter for at besøge Ngorongoro krateret. Samtidigt er lodgen vi bruger her, den dyreste af dem I skal bo på. Se mere om lodgen her:

Logi og forplejning:
Ngorongoro Serena Safari Lodge

Dag 4 - Tarangire National Park

Efter morgenmad forlader I lodgen og kører mod Tarangire National Park, hvor I fortsætter safarien. I Tarangire har I fin tid til en god safari, og I har madpakker med, som I kan nyde inde i parken. Om eftermiddagen kører I til lodgen, som ligger inde i parken. Så er det tid til at slappe af ved poolen, eller få en drink.

Tarangire Safari Lodge fremhæves af flertallet af vores kunder, som den bedste lodge af dem alle. Den ligger ud til en permanent flod, hvor der altid er masser af dyr. I har derfor en alle tiders udkigspost fra baren eller fra jeres egen terrasse. Det er en kæmpe oplevelse at sove i luksustelte. Det er meget mere komfortabelt end klassiske telte, men man har stadig den samme fornemmelse af den vilde natur, da man også her kan høre dyrenes lyde om natten. Lodgen besøges ofte af forskellige fredelige dyr som vortesvin, bukke og impalaer. Nogle gange endda elefanter.

Tanzania har en meget varierende natur, og ikke to parker er ens. Også Tarangire har sine særlige kendetegn og attraktioner. Her overvældes man af de gigantiske baobabtræer, kæmpe elefantflokke og mere end 550 forskellige fuglearter i alle regnbuens farver. Tarangire er også vært for nogle af de mere sjældne dyrearter som ikke ses i de andre parker, heriblandt eland, den største af alle antiloper, den lille dik-dik antilope samt den flotte oryx. Koncentrationen af dyr i Tarangire National Park overgås kun af Ngorongoro krateret. Se mere om lodgen her:

Logi og forplejning:
Tarangire Safari Lodge

Dag 5 - Tarangire National Park

Turens sidste safari foregår også i Tarangire, som særligt i efteråret er fyldt med vilde dyr.
Fra august til oktober er det nemlig den tørre periode, hvor de fleste vandhuller i de omkringliggende områder tørrer ud, så dyrene trækker mod den permanente flod i parken. Særligt oktober er helt fantastisk i Tarangire!
Safarituren slutter engang over middag, hvorefter I kører mod Arusha, for at være fremme inden det bliver mørkt. Ellers er der ingen begrænsninger og I har jeres egen bil og jeres personlige guide til rådighed, som det passer jer. Vi har landets dygtigste guider. De er meget professionelle og har et enormt kendskab til naturen og dyrene, som de entusiastisk formidler videre. Samtidig er det nogle rigtig rare mennesker at være sammen med.

Tilbage i Arusha har I aftenen til at slappe af på lodgen. Vi har valgt ikke at inkludere aftensmad i prisen denne dag, så I selv kan vælge om I vil spise i lodgens egen restaurant eller på en af de mange gode restauranter i byen.

Logi og forplejning:
Planet Lodge, Arusha

Dag 6 - Zanzibar?

Herfra kan I vælge, at fortsætte rejsen med badeferie og oplevelser på den lille eksotiske ø, Zanzibar. Efter en kort flyvetur på 1 time og 20 minutter ankommer I til et paradis med hvide sandstrande, høje kokospalmer og turkisblåt vand, som er dejlig varmt året rundt. Koralrevene ud for Zanzibar er nogle af de bedste steder at dykke og snorkle på Afrikas østkyst.
Zanzibar har også en spændende kultur og historie, og øen er kendt for sit livlige marked og flotte krydderiplantager. De dejlige strande og det fredelige Indiske Ocean er dog hovedattraktionen, som gør Zanzibar til det ideelle sted at slappe af efter en safari.
Vi kender de fleste hoteller på øen, men har udvalgt dem hvor vi synes man får den største oplevelse for pengene. Så er det op til dig at vælge, hvilket hotel der passer til dine drømme. Du kan se det gode udvalg her:

Logi og forplejning:
Zanzibar?

PRAKTISK INFORMATION OG PAKKELISTE

For at sikre at din næste safari med TANZANIA TOURS bliver både behagelig og vellykket, har vi sammen med vores erfarne guider udarbejdet en pakkeliste med det tøj og udstyr, som vi anbefaler at du tager med på rejsen.

Dette er blot et forslag til hvordan jeres rejse kunne se ud. Den kan forkortes eller forlænges og indholdet kan ændres efter behov. Vi skræddersyr alle vores rejser, og vi kan også hjælpe jer!

SKAL VI ARRANGERE DIN SAFARI?

61 70 16 10info@tanzaniatours.dk